Moje parapety.
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje parapety.
Grażynko, następnym razem, gdy napiszesz, że jedziesz na urlop, to ja ci będę życzyć szpetnej pogody, burz z piorunami oraz ulewnych deszczów. Z pewnością wówczas będziesz miała wspaniały urlop. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Wandziu
,ze też o tym nie pomyślałam wcześniej
A wydawało mi się,że mam wszystko "zapięte" na ostatni guzik.Niestety,są rzeczy nieprzewidywalne.
Marzanko obawiałam się o małe hoje.A one jednak przeżyły,lekko podsuszone.Już wróciły do poprzedniego stanu,tak,że nie mam strat w hojach.Natomiast storczyki są mistrzami przetrwania i nie ma obawy,że padną.Zastałam je w stanie zupełnie zadowalającym.Wróciłam we wczesnych godzinach rannych i do wieczora zajmowałam się tylko doniczkami.Tak było mi ich brak

Marzanko obawiałam się o małe hoje.A one jednak przeżyły,lekko podsuszone.Już wróciły do poprzedniego stanu,tak,że nie mam strat w hojach.Natomiast storczyki są mistrzami przetrwania i nie ma obawy,że padną.Zastałam je w stanie zupełnie zadowalającym.Wróciłam we wczesnych godzinach rannych i do wieczora zajmowałam się tylko doniczkami.Tak było mi ich brak

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko pamiętam moje wakacje dwa lata temu: 10 dni bez storczyków sprawiły, że po powrocie do domku rzuciłam wszystko i poleciałam zobaczyć co u nich słychać i czy wszystko ok...
Pamiętam, że codziennie do mamy dzwoniłam czy nic złego nie zrobili moim podopiecznym i dostali zakaz ruszania a co dopiero podlewania
Pewnie tak będzie też w tym roku;) Ale dobrze jest dać storczykom troszkę odpoczynku od nas samych ;) Bo przyznajmy : czasem za często i za gęsto do nich zaglądamy 

-
Moniu masz całkowitą rację
Nadopiekuńczość w storczykach może być zgubna.One też potrzebują żyć własnym rytmem i właśnie urlop również im jest bardzo potrzebny.Bo tak naprawdę to one wypoczywają od nas

-
- 1000p
Moje storczyki będą miały urlop (czytaj : odpoczynek od właścicielki) od 6 do 15 sierpnia
Pewnie zapuszczą się niesamowicie :P Mam nadzieję na mały busz parapetowy po powrocie do domku ;) Jednak najważniejsze by przetrwały te kilka dni zwłaszcza Angreacum i Masdevallia , bo te muszę codziennie pryskać (Masdevallie będę miec od połowy lipca może wcześniej) .... Ale na pewno coś pokombinuję, żeby miały wilgoć wokół siebie ;)

-
Moniu masz głowę pełną pomysłów - wymyślisz coś genialnego 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Na pewno wakacje się udadzą, a storczyki wypuszczą "busz" liści... ;)
Grażynko cudnie storczykowo się pokazałaś
a gdzie hoje 

-
KOKI hoje pokazałam tylko pojedyncze
we wątkach hojowych.Brak czasu nie jest tłumaczeniem.

-
- 1000p
Dzięki Tobie mam już pomysł na Angreacum i MasdevallięGrażyna Widera pisze:Moniu masz głowę pełną pomysłów - wymyślisz coś genialnego

A swoje "genialne pomysły" na pewno sfotografuje dla potomności

Mam nadzieję, że wypuszczą busz liści i multum pędów. A kwiatki dopiero po powrociejustus27 pisze: Na pewno wakacje się udadzą, a storczyki wypuszczą "busz" liści... ;)

-
Moniu życzę Ci tego pędzika!!!Wszystkie storczyki dadzą sobie radę,zobaczysz.Po powrocie będziesz mieć uciechę licząc kolejno przybyłe listki
.Najlepiej się nie zamartwiać!A jak znam życie,to na pewno jakieś cudo przywieziesz ze sobą
Z tą dokumentacją fotograficzną na pewno masz rację - może się przydać w przyszłości.

Z tą dokumentacją fotograficzną na pewno masz rację - może się przydać w przyszłości.
-
- 1000p
Grażynko za chwilkę wkleję u siebie fotkę Angreacum i sama ocenisz czy to pęd ;) Mam nadzieje, że to nie keiki... Bo jak widzę keiki to się tylko denerwuje... kolejny Phalaenopsis puszcza mi keika.... a ja chcę kwiaty !
Jadę do Zakopanego pociągiem 12 godzin... i wątpię bym targała stamtąd jakiegoś storczyka ;) Jak już to po powrocie coś sobie zamówię jak zostanie mi kasa z wyjazdu
No i czekam na fotki Twojej Masdevalli , a raczej fotki tego jak jest opatulona sphagnum

Jadę do Zakopanego pociągiem 12 godzin... i wątpię bym targała stamtąd jakiegoś storczyka ;) Jak już to po powrocie coś sobie zamówię jak zostanie mi kasa z wyjazdu

No i czekam na fotki Twojej Masdevalli , a raczej fotki tego jak jest opatulona sphagnum

- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Ale kochana ty się łap za aparat i fotki rób bo uschnę z tęsknoty za twymi storczykami

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko zwiedziłam Twój wątek i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podobają Twoje kwiatuszki
Choć przyznam się szczerze, że najbardziej zauroczył mnie mini żółtasek z wielkimi kwiatami typu peloric
niesamowity 

-
Wywołana do tablicy przez Marzankę posłusznie pokazuję kwitnące

Reszta falków aię dopiero "puszcza"

Reszta falków aię dopiero "puszcza"