...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moja balkonowa poczekalnia :wink: ....

Obrazek
Floksiki....

Obrazek
Pierwszy kwiatek na pomidorku :D

Obrazek
Krzewuszka :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cynthio, widzę, że byłaś na działce :) Pięknie kwitną czosnki, bardzo je lubię :) Pustą rabatą się nie martw, szybko ją zapełnisz :)
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko czosnki też bardzo lubię i w tym roku muszę koniecznie jeszcze kilka dokupić :!: :)
A co do rabaty masz racje....przecież to dopiero pierwszy rok mojego panowania na działce :roll: :D
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Basieńko.
Wreszcie mam wolną chwilke aby choc troszke ponadrabiać zaległości. Ale u Ciebie pieknie , te czosnki ozdobne super. I na balkonie czekaja roslinki na wysadzenie. U mnie dzisiaj wreszcie leje deszcz, to odsapnę chwilke od słonka i podlewania. Wreszcie roślinki sie napiją ile trzeba, choc pewno musiało by lać kilka dni.
Basiu dziekuje Ci za odwiedzinki i serdecznie Cie pozdrawiam. Buziaki :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witaj Cyntio. Widzę, że wreszcie nadrabiasz zaległości działkowe. Bardzo ładnie wygląda ten czosnek ozdobny. Sąsiad z sąsiedniej działki obiecał mi go bo ma sporo tych roślinek. Ja mam sporo tylko niskich żółtych, kupiłam białe i czerwone, ale czy zakwitną to się dopiero okaże. Ale ten fioletowy jest chyba najefektowniejszy. No we Wrocławiu wreszcie przez dwie godziny padało, więc trochę roślinkom ulży.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Witaj Cyntio. Czytam u Ciebie posty i zdziwiło mnie bardzo twierdzenie, że borówka nie kwitnie w pierwszym roku i potrzebuje sąsiedztwa rośliny tego samego gatunku, jak pisze Marcin. Posadziłam swoją w marcu i choć to malutki samotny krzaczek(żadnej towarzyszki czy kumpla) to już owocuje. Piękne masz drzewka, domyślam się, że owocowe i tylko nie wiem jakie :oops: .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Widzę, że nie tylko mnie zauroczyłaś tym czosnkiem. Pisałaś, że sadziłaś jesienią. Czy mają jakieś szczególne wymagania glebowe? Czy są drogie, bo planowałabym posadzić z 10? Czekam także na jesienny zakup czosnku niedżwiedziego, przyprawowy rarytas :D
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witaj BASIU u mnie też była burza ,ale tylko z 10 minut ze ściana deszczu . Teraz znowu słońce wyjrzało i śpiewają ptaszki . Cieszę się ,że mnie odwiedzasz ,a o rabatkę się nie martw ,bo na wiosnę będziesz ją miała pełniutką . Wtedy to będziesz miała kłopot . Nawet nie widziałam kwiatów mojego pierwszego Rh. i muszę czekać rok ,żeby je zobaczyć szkoda a to księżniczka z ,którą się bawiłam

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Giguś u mnie też w końcu pada :D ....zaczęło po południu i daje czadu do tej pory :!: :D
...nawet nie jest mi żal ,że nie pojechałam na działkę...niech leje jak najdłużej :D
Giguś buziaczki :!: :D

Aduś jak Ci zakwitną te kolorowe czosnki, to koniecznie zrób zdjęcia :!: ...nawet nie wiedziałam ,że są takie kolory :shock: ....jak kupowałam swoje to były jeszcze białe ale jakoś nie pomyślałam , żeby je kupić :roll:

Felu moja jedna sztuka ,posadzona w tamty roku zakwitła...a druga nie :roll: ...więc do końca nie wiem jak to jest :)
Natomiast co do towarzystwa borówek to muszę się zgodzić z Marcinem, muszą być conajmniej dwie w pobliżu ,żeby doszło do zapylenia i zawiązały się owoce...może Twoi sąsiedzi mają borówki i po prostu owady przenoszą pyłek :)
Do zapylenia potrzebne są różne odmiany tego samego gatunku.
Felu drzewka to jabłoń ( w tym roku chyba w ogóle nie kwitła, chyba ,że coś przeoczyłam :roll: ), czereśnia, i jakaś żółta śliwka i fioletowa ( w tamtym roku miały po 2-3 owoce i zostały tylko ze względu na cień ,który dają :) )

Alinko nie pamiętam ile dokładnie płaciłam za czosnki ale ok.3 - 6 złoty za sztukę...to zależy od odmiany :)
W wykopane dołki wrzucałam trochę komostu, zasypywałam ziemią i dopiero w tak przygotowane miejsce wkładałam główkę czosnku i już :D

Jadziu u mnie cały czas ,od popołudnia fajnie pada :D
Szkoda ,że ominęło Cię kwitnienie Rh :( ...ale za to spędziłaś miły czas w super miejscu i w towarzystwie pięknej księżniczki :)
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Witaj Basiu, cieszę się, że Cię poznałam, wszystkim mogę powiedzieć, że Basia jest cudowną, otwartą, życzliwą, pogodną, sympatyczną osobą :)

I zdradzę Basi sekret , a co mi tam!!!!!!

Bardzo bardzo Basi jest głupio, że sama nie ma czym się dzielić, a tylko przyjmuje prezenty od innych.
Więc moi drodzy - dokładajcie jej więcej "zmartwień" a roślinki bedą naprawdę w dobrych rękach :D

Basiu, ja obkupiłam się na giełdzie jak głupia!!!

W niedzielę było dużo więcej wystawców!!!Ceny niesamowicie zróznicowane, jak się miało czas chodzić i porównywać to trafiały się niezłe okazje!!

Kupiłam np. bardzo rozrośnięte śliczne sadzonki tawułki chińskiej po dwa złote ;) podczas gdy chciałam kupić kłącza wiosną za...4,50 (zabrakło mi w końcu kasy)

Dorodne sadzonki tawułki japońskiej gold flame były po 6 złotych :)

Trzmieliny kolorowe upolowałam po 7 zł za doniczkę (3 roślinki w doniczce całkiem spore) - będą miały moje clematiski kołderki :)

Mam sporego pigwowca, malino-jeżynę, jakąś bajerancką podobno malinę "Balwina" (ktoś coś słyszał?), czarną porzeczkę, dwa derenie z dwukolorowymi liścmi (zielono-białe i zielono-złote)..

Trzy krzewuszki po 10 złotych - dwie o liściach dwubarwnych - słodkie i całkiem duże, rozrośnięte!!! Porobię zdjęcia, to dam znać i się w swoim wątku pochwalę.

Mam juz też akebię na zasłonięcie muru - dużo taniej niż w necie, ładne sadzonki i powojnik tangucki całkie rozrośnięty...heh, moje zakupy wieźli znajomi, bo u nas w samochodzie oczywiście roslinki by się nie zmieściły - wieczorem jadę je odebrać a jutro tyle przyjemności z sadzenia :)
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Witam !!!
A gdzie można było zrobić takie udane zakupy???????/
Pozdrawiam Cie Basiu .....
U mnie też nareszcie pada od jakiś 3 godz :lol: :lol: :lol: może nie wyschnie wszystko do końca . Tylko żal mi jednego , że nie można wyjśc do ogrodu , ale deszczyk ważniejszy.....
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję za ciepłe słowa ;:196 :oops: :oops: :oops:
.....nie wiem co mam powiedzieć.... :oops: :oops: :oops:

Bardzo się cieszę ,że zakupy się udały ;:333
Ja wybieram się pod Halę w niedzielę , muszę zrobić spis roślinek i na spokojnie się porozglądać :wink: ...w sobotę nie miałam za bardzo czasu bo trzeba było bardziej pilnować młodego , niż poszukiwać skarbów roślinnych :wink:
Cieszę się ,że Cię poznałam...jesteś przemiłą osobą i szkoda ,że nie miałyśmy dla siebie więcej czasu ;:168

Renatka zakupy pod Halą Sportową w Łodzi :D
U mnie też cały czas pada ,cieszę się z tego bardzo ...tylko kawusi trzeba trochę więcej wypić bo głowa na poduszkę opada :wink: ;:112
Pozdrawiam Cię również Renatko :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU u mnie znowu grzmi i pada deszcz . Przyłączam się do słów ANNIAJ nie poznałam Cię osobiście ,ale wyczuwam w Tobie takie ciepło czasami trudno wszystko opisać słowami . A to dla Ciebie Holenderskie tulipany .
Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Basieńko. Na pewno obfocę, jeżeli zakwitną, ale one są niziutkie. Ten fioletowy to jest olbrzym.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dziękuję :) :) :)
...i za piękne tulipanki i za miłe słowa :)

Aduś facet , od którego kupowałam swoje czosnki miał jeszcze taki dwumetrowy , z olbrzymią fioletową kulą :!: .....to był dopiero okaz....na zdjęciu :roll: ....nie wiem jak to ma się do rzeczywistości :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”