Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Witaj Jadziu :wit
Jednak zachód słońca wywróżył mrozik, prognoza była -2, a jest -6 ;:223
W naszym rejonie raczej nie ma magnolii, bo wszędzie wymarzają, a te zadziwiają każdego ;:152
Piwonia jak wytrzyma te "mroźne szaleństwa", to jest jest szansa na kwiatek, ale trzymaj jeszcze kciuki, dziękuję ;:167 :heja
Pozdrawiam cieplutko i życzę ;:3 ;:196

Tymczasem tak to wygląda
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko mam takie same obrazki, mróz nas nie ominął, zapowiadali mniejszy, a tu termometr o 5 rano pokazywał aż -5st ;:202 Mam nadzieję, że nie zaszkodził roślinkom. Dzisiejszej nocy ma być powtórka, oby była łagodniejsza.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Niezły przymrozek odwiedził Twoje rejony, nas ominął, dzisiaj może w nocy przyjdzie.
Mam nadzieję, że nie narobił Ci szkód.Rośliny czekają w domu wyglądając do okna i łapiąc każdy promyk słońca ;:3

Miłego dnia :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

;:oj :roll: Jakby zimy było mało :shock:
Halinko, wprawdzie roślinki ocukrowane szadzią ładnie wyglądają, ale przecież nie o tej porze roku! ;:14
Naprawdę żal kwiatuszków, ;:174 które tak pięknie zdobią już ogrody, ale nie nasza w tym głowa, by cokolwiek zmienić w tym temacie. ;:185 Nie pozostaje nam nic innego, jak tylko wykorzystać pozostałe jeszcze reszteczki cierpliwości. ;:131 Tylko jak długo jeszcze.....
Dobrego tygodnia Halinko. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ja swojego ogródka nie widzę na co dzień i oszczędzam nerwy ;:131 ... rośliny się podniosą Halinko ;:168 i będzie git ! ;:108 U mnie też chłodem wieje i siedzę w domu... ;:145
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie wyglądają oszronione roślinki ,ale te mrozy mogłyby dać już spokój naszym podopiecznym .U mnie po mimo ze zapowiadali przymrozki to jednak odpuściły .Już z niecierpliwością patrzyłam w nocy czy dachy są białe .Ciekawe co przyniesie dzisiejsza noc. Trzymaj się zdrowo Halinko ;:196 i trzymam kciuki za lżejsze mrozy, a najlepiej gdyby wreszcie odeszły w siną dal
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Halinko, kto to widział żeby takie widoki w koncu kwietnia oglądać ;:7 Współczuję Ci ;:168 dobrze, że wrażliwsze rośliny okryłaś.
Musimy to jakoś przetrwać, miejmy nadzieję, że wreszcie będzie jakaś normalna pogoda.

Dobranoc kochana, trzymaj się cieplutko ;:167
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit Halinko i u mnie poranne przymrozki. Piękne sasanki. Magnolie kuszą, ale u nas albo wcale albo krótko kwitną właśnie przez te przymrozki, więc raczej nie posadzę. Ocieplenia Ci życzę.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witajcie :wit
Dziękuję Wam za odwiedziny, a u mnie dalej nic nowego. Mróz w nocy jak trzymał, tak dalej trzyma. Dzisiaj nieco zelżył, bo tylko już 5.5 stopnia na minusie, także kapturki dalej zostaną w pogotowiu.
Narcyzy i hiacynty się położyły, a te drugie już na stałe. Żurawki przywdziały koronki, a jeszcze inne pospuszczały głowy, bo już ta pogoda im zbrzydła ;:oj

Dorotko jak widzisz to mam to samo, ale mróz zelżył zaledwie o 0.5 stopnia. Dzisiejszej nocy na pewno tez jeszcze będzie ;:196

Aniu to masz szczęście, że Cię omija i niech tak pozostanie. Ja biegam z doniczkami i kartonami i okrywam co się daje, a te w domu tylko raz były z godzinkę na balkonie ;:196

Lucynko żurawki dzisiaj znowu ubrały koronki i nawet ładnie wyglądają, ale te inne nie za bardzo.Robię co mogę, zabezpieczam tylko piwonie,hosty i lilie. Może w końcu ten mróz zelży i da nam spokój ;:196

Maryniu i masz rację, zdrowie w naszym wieku trzeba szanować, zresztą nie tylko w naszym. Wyższe hiacynty jak się wyłożyły tak już leżą drugi dzień ;:196

Jadziu jednak mróz nie odpuszcza i dalej trzyma. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie już ostatnia i z nieco mniejszym minusem.
Cieszę się, że Ciebie omija i niech tak pozostanie ;:196

Halinko dziękuję ;:167 , może jakimś cudem wrażliwe roślinki przetrwają ;:196

Kasiu dziękuję i miło mi, że spodobały Ci się moje sasanki, przekażę im to zakwitną jeszcze ładniej ;:167
Te magnolie to nie moje,kilka domów dalej, ale każdego zadziwiają, bo nigdzie więcej u nas takich okazów nie ma.
Dziękuję za życzenia i odwzajemniam ;:196

Dzisiejsze zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dorotko to właśnie ten robaczek skonsumował mi forsycję

Ten biedny ptaszek szukał chyba robaczków
Obrazek

Pozdrawiam Was gorąco i życzę ocieplenia ;:3 ;:4
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Zimny ten kwiecień faktycznie, to już przesada moim zdaniem ;:188
Owszem takie widoki zdarzały się nawet w maju w okolicach "zimnych ogrodników" ale wcześniej zazwyczaj już od końca marca
była prawdziwa wiosna.
Teraz jednak to jakaś tragedia pogodowa,cały czas doskwiera zimno nawet wyjść na dłużej nie można.
Halinko wszystko się odmieni ;:196
Podobno już w weekend najbliższy będziemy plażować, czego nam serdecznie życzę .
:wit
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Halinko, jak nie muszę, to nie wychodzę z domu dopóki różaneczniki nie podniosą opuszczonych liści, a już na inne rośliny nawet nie patrzę do popołudnia. Na razie ładnie się podnoszą. Dwie serduszki bardziej wyrośnięte przykrywam, ale już się nie mieszczą pod plastikowy kosz ogrodowy, a z host, babkolistną, bo ma kwitnąć, a nie tak jak w ubiegłym roku. ;:185 Martagony radzą sobie całkiem dobrze, reszta lilii też nieokrywana, bo niektóre już bardzo wysokie, to się zobaczy jak przetrwają, niemożliwością jest wszystkiego okryć. ;:145
Takie śliczne gąsienniczki pożarły forsycję?
A ten śliczny i pięknie śpiewający drozd dobierze Ci się do owoców latem ;:306
Ciepłych dni i nocy ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Weekendowe plażowanie niestety odwołane, znowu zapowiadają zimny front, chociaż mam wrażenie, że z obecnego jeszcze nie wyszliśmy, czy jednak się mylęObrazek U mnie na szczęście aż tak zimno nie było, tylko jakiś -1, ale zdecydowanie wolałabym plusy.
W ubiegłym roku tak przykrywałam dalie i też, tak jak i Marcie ślimaki narobiły mi pod wiadrami szkód. Może profilaktycznie sypnij niebieskimi granulkami?
Jeśli chcesz trzymać sasanki w doniczkach, to chyba powinny być dość wysokie doniczki, bo one maja korzeń palowy i przy takich normalnych mogą się uszkodzić. Dzisiaj wyczytałam, że w podłożu powinny mieć dodatek piasku i nie lubią dodatkowego podlewania i nawożenia. Moja w tym miejscu rośnie już przynajmniej kilkanaście lat, tak więc one chyba nie takie krótkowieczne, tylko trzeba trafić z miejscem dla nich. Nigdy mi się sasanki nie wysiały, a w pieleniu nie jestem zbyt pilna, to powinny mieć szansę, nie chcę widocznie jej wykorzystać ;:306
Miejmy nadzieję, że wiosna wreszcie przyjdzie w całej krasie, bo żal patrzeć na zmrożone ogrody. Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Oszronione fotki śliczne byle nie o takiej porze kiedy powinno wszystko szaleć .U mnie nie było przymrozku ,ale zimny wiatru powiew daje się we znaki Halinko ;:3 i zdróweczka multum ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Halinko, ogromnie przykro jest widzieć takie zmrożone kwiatuszki. ;:174 Oby podniosły główeczki ;:333 i niech wreszcie te mroźne noce pójdą sobie precz. ;:134 ;:134
Trzymaj się prosto, nie załamuj rączek, jeszcze będzie pięknie i musimy w to wierzyć. ;:108
Trzymaj się cieplutko i nie trać optymizmu. ;:cm
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj imienniczko u mnie na szczęście mrozu nie było roślinki się mają dobrze i pięknie kwitną.Kupiłam już pelargonie na balkon ale na noc ich wnoszę do mieszkania bo się boje że zmarzną :;230 Taka dziadowska pogoda
pozdrawiam Halina

*spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”