Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Lucynko konkurencję mam nieliczną ze względu na ogólnie śladowe ilości zdjęć na FO.. o tej porze. Ja jestem foto maniakiem więc zdjęć mam i pokazuję bardzo wiele..Peanów nie oczekuję
i wiem na kogo mogę liczyć ;:196 dlatego się nie zniechęcam.. :D
a wątek się kręci całkiem, całkiem zadowalająco... ;:7
Co do przygotowywania działki na zimę to u nas prace już pełną parą ...
Niektórzy ogołocili już działki do gołej ziemi :roll: ...Gdzieniegdzie tylko jakaś bylinka się ostała... Nie lubię takiego widoku.. ;:222
Dzisiaj u mnie jeszcze pogoda zapowiada się sprzyjająca działkowaniu i zamierzam ją dobrze wykorzystać.
Miłego weekendu Lucynko! i dziękuję za odwiedziny!
;:177

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jesień to marcinkowy raj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jesienne róże
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ocia
100p
100p
Od: 4 maja 2015, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Maryniu
Dopisuje się i ja, żeby mi temat nie uciekł.
Cudowne i niesamowite zdjęcia. Zresztą roślin też mnogość, na pewno będę zaglądać :wink:
Pozdrawiam ;:131
Ola
Dziki ogród?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Maryniu, nie będę sypała peanami, ale nie mogę się powstrzymać przed wyrazami uznania dla Twoich fotografii.
A dwa zdjęcia podbiły dzisiaj moje serce szczególnie. ;:108 Pierwsze z nich https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/fab48598f5f20e86 wygląda jak obraz namalowany na płótnie. ;:215
Drugie z pięknym granatowym tłem https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/ae0bbcedad215518 ;:215
To z czerwoną trawką też śliczne ;:63 , i .... nie będę wymieniać, bo wszystkie mi się bardzo podobają. ;:303 ;:303
I ... tak, masz rację, teraz na rabatach królują marcinki, ;:108 a Twoje są bardzo ładne. ;:333 ;:138

Jeszcze tylko słoneczko by się przydało choćby na kilka najbliższych dni, by można było nacieszyć oczy kwitnącymi roślinami tudzież wszystkimi innymi kolorami jesieni. Życzę Ci dobrego, ciepłego tygodnia. ;:3 ;:3 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ocia witam nowego Gościa dziękuję za uznanie dla moich zdjęć i ogródka. Zapraszam ! ;:180
Lucynko dziękuję ;:196 serdecznie za wyrazy uznania a peanów się zwyczajnie nie spodziewam bo nie uznaję sama siebie za fotografkę doskonałą.. :lol:
Najbliższe dni nie zapowiadają pogody, niestety.. Dzisiaj mam chandrę bo dowiedziałam się o Odejściu bliskiej mi Osoby .. ;:145
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

parę fotek dla zaglądających ;:199 ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Cudne jeszcze twoje hortensje .Trawy ujęłaś po mistrzowsku.
Śliczne chryzantemy i marcinki.
Piękna i taka słoneczna ta twoja jesień. ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu słoneczna jesień była i się zbyła... :evil: Od niedzieli słota i plucha o ogrodowych pracach nie ma mowy.. ;:222
Dziękuję za uznanie dla moich trawo-ujęć ;:196 Chryzantemy wczesne to już cieszą mam jeszcze kilka ale pewnie nie dane mi będzie cieszyć się ich kwitnieniem w tym sezonie ,chyba że aura się poprawi..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Ty to masz oko do robienia fajnych zakątków,ale i nasadzenia temu sprzyjają .Trawy i paprocie dają zakątkom wiele tajemniczości. ;:138
Dziś znowu siedzę w domu.Deszcz nie pada,ale jest pochmurno.Wczoraj cały dzień padało.
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu kochana, tak bez bólu oddałaś Grefsheim na stos ofiarny. ;:202 ;:202 ;:202 Nie żal Ci było. ;:174
Na pokrzepienie zapraszam wiosną napaść oczy moją. ;:196 Pilnuj też jastrunia, bo chyba tylko my go mamy i uwielbiamy. ;:215
Twoje ujęcia są rewelacyjne, ptaszek, motylek, żegnająca się z życiem roślinka, czy choćby roztańczone na wietrze trawy, cisowe czerwone bombki, dalia i przetacznik w mocnym zbliżeniu, oraz tułacz pstry, czyli Hutujnia sercolistna Chameleon. Istne perełki w Twoim ogrodzie. ;:433 ;:433
Przytulam i pocieszam, współczując straty bliskiej osoby. ;:168 ;:cm ;:cm trzymaj się zdrowo i cieplutko. ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu roślin mam tyle ,dużych i małych , że zakątki same powstają a ja dyryguję :uszy ... co do czego i z kim.. :)
Dziękuję za uznanie! ;:196
Stasieńko ;:196 taki był prikaz i my się mu podporządkowaliśmy.. Tawuły ;:167 miałam 3 kilkuletnie i miejsca do przesadzenia na działce niestety już nie..Z bólem ;:167 podjęłam decyzję..ale są boleśniejsze straty w życiu i musimy się z nimi godzić... ;:131 Nawet ostatniej fotki im nie zrobiłam! ;:7
Na oglądanie fotek Twojej na wiosnę już dziś się piszę! :D Dziękuję za uznanie i komentarz poświęcony zdjęciom! ;:97
Z serca dziękuję, za słowa pocieszenia ;:196 to strata tym boleśniejsza dla mnie, że to mój rówieśnik ,bliski krewny i Przyjaciel ..Niewielu już dziś takich wśród najbliższych.. :(

;:177 z poprzedniego tygodnia...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu, z przyjemnością ogląda się jesienne obrazki uchwycone Twoim obiektywem ;:215 , podczas gdy za oknami paskudnie i potwornie zimno ;:oj , co skutecznie zatrzymuje mnie w ciepłym mieszkaniu. ;:108
Domyślam się, że masz jeszcze zapasik jesiennych fotografii, które zastąpią mi bezpośredni kontakt z naturą, za co z góry dziękuję. ;:180
Pozdrawiam cieplutko, życząc zdrówka i ciepełka. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu co to za trawa za iglakiem, pięknie wygląda.

Obrazek

Przykro, jak ktoś bliski odchodzi. ;:168 Mam podły nastrój, więc pocieszam się pięknymi zdjęciami. W dwu bliskich rodzinach wszyscy z wirusem, niektórzy w ciężkim stanie.
Zdrowia i dobrego samopoczucia, ;:196 pogoda nas nie rozpieszcza.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko dziękuję za wiarę w moje fotograficzne pokłady zdjęciowe :D takiej, opcji jakoby miałoby mi zabraknąć zdjęć po prostu nie ma...Publikuję tutaj nieznaczny procent zasobów.. jedynie może mi veny lub chęci zabraknąć... ;:131
Miło mi, że czerpiesz przyjemność z oglądania moich zdjęć! :D To dla mnie przyjemność wielka, że mogę je tutaj publikować bo mimo wszystko oglądają je rzesze bezimiennych odbiorców codziennie.. ;:215
Pogoda beznadziejna.. wchodzę w strefę czerwoną na sobotę jest zaplanowany pogrzeb w rodzinie... mogą uczestniczyć tylko najbliżsi/ 10 osób chyba/ to Żona i dzieci z rodzinami.. Trzeba będzie podzielić pobyt na cmentarzu na godziny, żeby , pomodlić się ,kwiaty złożyć i świeczkę zapalić na mogile.... Smutno ... jeszcze bardziej.. :(
Dobrze, że choć Synowa i Wnuczka przechodzą na zdalne , mniej obaw o ich zdrowie.. Kiedy to się skończy... ;:oj
trawkami jednosezonowymi uzupełniam rabaty, trawy moja ;:167
Obrazek
pokazała się z niebytu siewka kosmosu siarkowego :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu tam nie ma trawy... za imperatą kosodrzewina a następnie sosna jakaś tam ,którą regularnie strzygę co roku i mimo wieku jest niewielkich rozmiarów i ma kulisty pokrój. :D .Miło,że moje zdjęcia kojąco wpływają na Twój nastrój.. :D ;:180 Póki co nie słychać wśród moich bliskich o covidzie...Pogoda beznadziejna ale po południu wyszliśmy z M na spacer i było całkiem znośnie.. Tylko te maseczki..M absolutnie nie może jej nosić na dłużej niż kilka chwil bo dostaje duszności..Zapowiedział,że już na spacer nie pójdzie oby się pogoda poprawiła to na działkę będziemy jeździć bez maseczki..Trzeba będzie może przyłbicę jakąś wypróbować.. :roll:Poprawy zdrowia dla chorych życzę i Ty trzymaj się zdrowo! ;:168
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu, mój M też nie może nosić maseczki, dlatego kupiłam mu dwie przyłbice, by mógł nosić je na zmianę. Jedna od czoła pod brodę, druga od nosa pod brodę. Jest zadowolony, tyle że przy korzystaniu z przyłbic musi zachowywać nieco większy dystans. ;:108 Taką instrukcję otrzymał od najmłodszego syna, który pracuje w firmie zajmującej się m.in. testowaniem leków, szczepionek i badaniem ich wpływu na organizm w różnych stadiach zdrowotnych. Oni tam pracują zdalnie od początku pandemii bez przerwy.
Bardzo Ci współczuję straty osoby bliskiej ;:168 i doskonale rozumiem żal z powodu niemożności z uczestniczenia w jego ostatniej ziemskiej drodze. ;:167 Moja mama odeszła w czerwcu tego roku, powinnam być na cmentarzu pierwszego i drugiego listopada, ale nie będę. ;:174 Pojedziemy kilka dni wcześniej, by nie narażać naszego zdrowia i być może życia.

Śliczne te różowe chryzantemy. ;:215 A kosmos siarkowy postanowił zrobić Ci miłą niespodziankę, co - jak widać - w pełni mu się udało. ;:303

Pozdrawiam Cię cieplutko i proszę: uważajcie na siebie. ;:167 ;:167 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”