Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Iwonko, na takie goździki to i ja ciężko zapadłam na zdrowiu. :oops: Cudne są ;:215 i takie nietypowe, niespotykane na co dzień. ;:303 ;:303
Jeszcze zmieścisz nowe zdobycze? :roll: A co teraz wyciepniesz, by zrobić dla nich miejsce? ;:306
Miłej niedzieli. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko wyciepię rogownicę, bo rozlazła mi się na pół skalniaka nad oczkiem, czekałam tylko jak przekwitnie, bo jak kwitnie to jest śliczna, a ja będę próbowała zebrać z niego nasiona, bo sama nie wiem czy przeżyje zimę, czytałam o nim, że nie lubi mokro w nogach, tylko tyle ;:108
Iwonko mam nadzieję, że i ten goździk sobie u mnie poradzi i będzie mu dobrze ;:215 a co do reszty, to ja taka czarodziejka jestem chyba, że jeszcze coś mieszczę w tym moim raju ;:306
Jadziu gdyby wszyscy tak chorowali jak my, to sama pomyśl jaki piękny i kolorowy był by świat ;:3
Dziś działeczka odpoczywała ode mnie, bo dziś gościłam się u koleżanki, nazbierałam sobie czystego, rumianku do suszenia na zimę i trochę pogrilowaliśmy sobie, było wesoło i fajnie :tan

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko miło Ciebie widzieć w tym rumianku! ;:215 ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko to chyba raczej ty odpoczęłaś od działki a i tak na łonie natury .Z pewnością czułaś sie jak dziewczynka wśród łanów rumianku ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko do twarzy Ci w rumianki, jak ja lubię takie pola, ale u mnie trzeba siać żeby zbierać...sam nie rośnie.
Śliczne goździki dostałaś, u mnie niestety kiepsko z nimi, chyba glina im nie smakuje.
Podlało mi ogród i bardzo się cieszę....może i do Ciebie chmura doleci, bo ponoć w całej Polsce miało padać! :wit ;:4
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ale śliczne to pole rumiankowe, fajnie tak się w nim "zatopić".
Sporo masz tych roślin u siebie w ogrodzie, niektóre to nawet takie perełki rzadziej spotykane.
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Iwonko, wiem jak miło się czeka na nowego skarbeńka w rodzinie ;:oj gratuluję ;:215 zwłaszcza rodzicom oczekującym maleństwa. ;:138 ;:138
Działeczka daje radę i pięknieje kolejnymi nowościami a ta choroba, nieco zaraźliwa, ;:224 pozostanie z nami do końca, nawet jak eMy mają inne zdanie, to my się leczyć nie zamierzamy, tak nam z nią dobrze. ;:306 :;230 Fotki w rumiankach rewelacyjne. ;:63
Kochana, nieustającego zdróweczka, sił i wigoru do dalszych życiowych wyzwań, oraz radości z dnia codziennego. ;:167 ;:79 ;:79
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale cudowna łąka
U mnie w okolicy nie ma takich.
Bardzo interesujące goździki
Czy one są wieloletnie?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
dni mijają tak szybko, że nie zdążę spokojnie usiąść i pomyśleć, jestem tak nakręcona, chcę przed urlopem wyrobić się z zaplanowanymi pracami, ale chyba nie da się, bo wolne mija, a ja na dwa dni do pracy znikam, te dwa dni wycięte z życia, a w sobotę pakowanie, bo w nocy już wyjeżdżamy, martwię się o rośliny, warzywka, bo mają być upały, ale wymyśliłam rozwiązanie, butelki z wodą poustawiam dogóry dnem i będzie sobie kapać woda po troszku, mam nadzieję, że roślinkom to starczy ;:108
Maryniu dziękuję ;:196 Jadziu no może masz rację, bo na działce niewiele odpoczywam, zawsze jest coś do zrobienia, dziś na przykład przez bite dwie godziny podlewałam, chcę dobrze nawodnić ziemię, susza u nas trwa nadal niestety ;:185
Marysiu kochana u nas jest jeszcze sporo takich łąk, cudne, często choć na chwilkę Adasia wyciągam na łąki pochodzić, pozbierać jakiś ziółek, goździki śliczne, ale czytałam, że one nie lubią mieć mokro w nogach, więc poszły na skalniak ;:108 , ogród mój niestety podlewany z węża, padało owszem, ale nie u nas, wszędzie w koło, nawet w samym Szczecinie, woda płynęła strumieniem po ulicach, ale nie u nas na działce ;:185
Beatko dziękuję ;:196
Stasiu oj tak, dziękuję ;:196 , ja już wariuję, już szafkę przeznaczoną dla maluszka mają zapełnioną ;:306 Stasieńko Tobie również zdróweczka i siły życzę .
Małgosiu te goździki mają być wieloletnie, tylko trzeba zadbać o to żeby nie miały za mokro, a już szczególnie jesienią i zimą ;:108 , a na spacery po takich łąkach zapraszam w zachodniopomorskie :wit
Trochę zdjęć z działeczki jakie jeszcze udało mi się pstryknąć, przedurlopowe
Na reszcie zakwitła pierwsza lilia, flkoksy zaczęły swój pokaz, chociaż jeszcze nie wszystkie, jeżówki na reszcie również, no i budleje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to mój szpaler floksowy

Obrazek

Obrazek

Przerywnik ;:oj

Obrazek

I inne piękności :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu zobacz, na reszcie w tym roku hortensja od Ciebie rozbujała mi się, kwitnie ślicznie i jeszcze ma pączki ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

https://images91.fotosik.pl/218/5a5974e8c5d93fbemed.jpg Iwonko czy wiesz jak nazywa sie ten floks cudne taże te wiatraczkowe floksy https://images92.fotosik.pl/219/86eb561ccbccc61emed.jpg kurcze tak jakbym miała ich mało ;:124 Fajne wielkie kępy floksów w przedogródku ???? No to życzę Ci Iwonko udanego urlopu z pewnością z wnukami, bo jakoś nie wyobrażam sobie Ciebie bez wnuków ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu niestety nie pamiętam, ale może jest koło niego znacznik, jeszcze w sobotę przed wyjazdem pojadę podlewać, to sprawdzę :wit
Nie wszystkie zdjęcia jeszcze wstawiłam, więc wstawię je teraz, bo po powrocie moim to będą zupełnie nie aktualne ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to część moich nowych piękności :tan

Obrazek

Obrazek

No i nasza Zenia z maluchami, dziś przyszła późno na kolację, zdjęcie z przed chwili ;:oj

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko a mnie urzekły aleje floksowe ;:333 a co to https://www.fotosik.pl/zdjecie/b8bdc6846a22ec8f i to https://www.fotosik.pl/zdjecie/c6c81ccf947d3dcf ;:oj Floksy masz cudne...a w ogóle czego Ty nie masz ;:306
Masz przed sobą fajny czas urlopu, nie martw się roślinki dadzą sobie radę, a na wszelki wypadek życzę deszczu! :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu pierwsza roślinka to jest przekwitły kwiatostan tylko nie wiem, czy to dzielżan jakiś niski, czy rudbekia niska, a wyglądał kwitnący tak:

Obrazek

A druga roślinka to Phygelius, zimował u mnie przez kilka lat, potem poprzedniej wiosny straciłam go przez przymrozki, teraz mam kilka w donicach i myślę, że posadzę jednego do runtu, resztę może uda się przezimować ;:108
Nazbierałam butelek, postawię je dogóry dnem i będzie woda sobie po troszku siąpić ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Bogactwo kwitnien u ciebie wielkie. ;:215
Podziwiam piękne liliowce,lilie ,Hortki. ... trawki. .rudbekie ...
Ciekawa ta żółta budleja. ;:173
I jeszcze atrakcje - dziki. ;:63 ;:63
One tak często do ciebie przychodzą ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko udanego urlopu ;:108 dla działki deszczyku ,a dla Was słoneczka i miłej zabawy z wnusiami, bo z pewnością jedziesz z nimi ,bo nie wyobrażam sobie Ciebie bez wnuków ;:196 o matko dych donic masz multum jest co podlewać ;:oj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”