Elu - witaj

, po przeczytaniu sugestii o glicynii -

mam mętlik w głowie - i powiem Ci że chyba będę się ponownie zastanawiać - postanowiłam kupić powojniki - mam listę od Ani i na pewno zakupię te, które już wybrałam - ale teraz chyba będę zastanawiać się nad tą glicynia - patrząc na zdjęcia jak kwitnie - to może na owym pniu u mnie bardziej zakryła by go i stworzyła naturalny wygląd kwiecistego drzewa ???? Tylko czy nie przemarza zimą - a czy masz ją u siebie ???? Mogła bym prosić o jakieś wskazówki co do kupna i pielęgnacji

. Być może zmienię mój plan a dla powojników znajdę miejsce przy kratkach - a miejsca u mnie co niemiara - z tym nie ma problemu

.
Lucynko -

jeśli chodzi o ptasi nawóz to nie mam dostępu - aczkolwiek

mam sąsiada na działce który ma go pod dostatkiem bo ma gołąbki -i już było tak że proponował mi to dobrodziejstwo - ale powiem szczerze że trochę głupio mi jest od niego brać - tym bardziej że już nie jedna rzecz od siebie mi wykopał i podarował. Ja ponieważ roślin mam niewiele nie mam czym się odwdzięczyć - wiec ewentualnie uszczęśliwiam go swoimi koszyczkami

, ale jakoś tak mi za każdym razem jest dziwnie

. No ja już taka jestem i nic z tym nie zrobię. Skorupki muszę zacząć zbierać

bo na razie wykorzystuję w domu do podlewania. A potem faktycznie się przydadzą. Czy wystarczy jak je zamrożę - żeby je przechować ????
Witaj
Mireczko- ja na powojniki też chyba zachorowałam i jak to na działkach bywa - jak idę alejkami i widzę u innych piękne kwiaty powojników to aż staję i wzdycham

, więc koniecznie muszę spróbować posadzic u siebie. Nie wiem tez czy im będzie u mnie dobrze

, ale spróbować muszę. Co do wysianych nasionek Tunbergii to dziś wygląda tak

a tu popikowane dalie

Gazanię będę dziś sadzić ale muszę najpierw dokupić ziemię . Piękniusie są te siewki - ale nie ukrywam, że trochę martwię się czy będą tak dobrze rosły dalej - jak na razie

Dziękuję za miłe słowa o koszyczkach

, to mój magiczny świat , do którego bardzo lubię się przenosić - kiedyś będę to robić na łonie natury na działce