Świat Beci

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cieszę się, że Ci się podoba Aniu :) :) Faktem jest, że włożyłam mnóstwo pracy i pieniędzy w tę działkę, są miejsca, które wyglądają całkiem dobrze. Moim ulubionym jest rabatka z trawami ozdobnymi.. Myślę, że jak przez zimę nazbieram pieniędzy, to wiosną poszalejemy i działka będzie dobrze wyglądać. Chcielibyśmy zasłonić kompostownik, poszerzyć warzywniak, żeby coś nam rosło na działce, zrobić jakieś zadaszenie, miejsce w cieniu do siedzenia, chodnik, wylewka w altanie itp.......Jak tak patrzę na moją działkę, to bardzo zmieniła się ....a zdjęcia roslinek w ilości mnóstwo już wkrótce pozdrawiam :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Becia pisze:Cieszę się, że Ci się podoba Aniu :) :) Faktem jest, że włożyłam mnóstwo pracy i pieniędzy w tę działkę, są miejsca, które wyglądają całkiem dobrze. Moim ulubionym jest rabatka z trawami ozdobnymi.. Myślę, że jak przez zimę nazbieram pieniędzy, to wiosną poszalejemy i działka będzie dobrze wyglądać. Chcielibyśmy zasłonić kompostownik, poszerzyć warzywniak, żeby coś nam rosło na działce, zrobić jakieś zadaszenie, miejsce w cieniu do siedzenia, chodnik, wylewka w altanie itp.......Jak tak patrzę na moją działkę, to bardzo zmieniła się ....a zdjęcia roslinek w ilości mnóstwo już wkrótce pozdrawiam :lol: :lol: :lol:
Beciu :) wiem doskonale jak to jest z urządzaniem działki :D i wydawaniem na nią pieniędzy :) Na początku, w pierwszym roku użytkowania, wszystkie groszaki szły " w ziemię" . Sobie nic nie kupiłam a na działkę nie żałowałam :lol: ... i tak krok po kroczku, roczek po roczku, nazbierało się roślinek, urosły i jest jak jest :lol: Jak Twoja działeczka będzie już miała 5 lat to sama będziesz zdziwiona, że tak to wszystko szybko rośnie i zacznie brakować miejsca na inne roślinki... Nic nie ma od razu :) zwłaszcza jak nie ma się większych zasobów gotówki 8) Pomału, z roku na rok, zrobisz działeczkę na cacko
:D a i tak w tym roku zrobiłaś duuuużo ;:63
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Aż się nie chce wierzyć,że Twoja działka ma dopiero rok. Ale masz tempo.Już sobie wyobrażam ,jaka piękna wiosna będzie u Ciebie :shock:
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

inag1 pisze:Aż się nie chce wierzyć,że Twoja działka ma dopiero rok. Ale masz tempo.Już sobie wyobrażam ,jaka piękna wiosna będzie u Ciebie :shock:
Dziękuje za uznanie, faktycznie napracowałam sie tam tego sezonu. W przyszłym mamy kolejne plany, mam nadzieję, że zrealizujemy je jak te w tym roku.
Sama ciekawa jestem wiosny, bo będzie to pierwsza po posadzeniu tych roślin. Pozdrawiam gorąco! :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

byłam dziś na działce, zmarzłam, bo daleko, a mam tylko pojazd dwukołowy, ale sezon zakończyłam...szkoda :cry: :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nic nie szkoda Beciu :D Za parę miesięcy to dopiero będzie radocha jak wszystko zacznie wychodzić z ziemi i ożywać :D Myśl optymistycznie a świat będzie piękniejszy ... ;:215 ;:168

Jak tam Twoje prawo jazdy...?? Skończyłaś już?
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

jestem na finiszu, uczę się testów, a jazdy mają się już ku końcowi, w przyszłym roku będę tam jeździła sobie (mam nadzieję) autkiem i rzadka pogoda mi nie będzie straszna!!a w lutym (po urodzinach) kupię sobie aparat cyfrowy i będę wklejać dużo zdjęć. A jak poszło Twojemu synowi? pozdrawiam serdecznie :wink: :wink: :wink:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beciu- nie chce się wierzyć, że ty to wszystko zrobiłaś w tak krótkim czasie. Jeśli tak szybko będziesz robić postępy, to za 2, 3 lata będziesz miała cudny ogród. Wiosny to chyba każdy z nas nie może się doczekać. Aż serce rośnie kiedy możemy podziwiać pierwsze wiosenne kwiaty.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Witaj Becia!
Pięknie urządziłaś działkę. ;:138
Dobre założenie, jeden rok intensywnej pracy, a później lata laby. :wink: :lol:
Już nie mogę się doczekać wiosennych zdjęć.
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beciu :) mój synuś zdał i już mnie wozi samochodem sam :D jestem teraz prawdziwa dama :lol: ... bo prawdziwe damy są wożone a nie jeżdżą same ... ;:54 :;230
A tak serio to teraz już nie mam dostępu do samochodu ... a właściwie do kierownicy :roll: bo albo mąż, albo syn zabiera samochód ... ;:98
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

I tak masz lepiej ode mnie, bo masz i kierowców i samochód, a ja ani jednego ani drugiego :cry: :cry: :cry: mój mąż jest chyba ostatnim mężczyzną bez prawka, więc postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce i zaczęłam od kursu, potem przyjdzie pora na samochód i będę Panią własnego losu :wink:
Dziękuję za wszystkie miłe uwagi na temat mojego małego kawałka ziemi. Wiosną, to dopiero poszaleję!!!
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beciu :D masz rację z tym braniem sprawy w swoje ręce ;:63 Mam przeżytych tych parę lat i wiem, że każda kobieta powinna być Panią własnego losu :!: :!: :!: Prosić kogoś łaski, a szczególnie męża, to ostatnia rzecz jaką nam, kobietom, trzeba !! :twisted:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Beciu,jak będziesz miała prawko,to nie oddawaj kierownicy nikomu. Mnie też tak zaczął wozić najpierw mąż ,potem doszedł syn. Nie powiem ,bo to wygodne,ale po paru latach takiego wożenia stwierdziłam ,że ja znowu nie umiem jeździć. ;:112
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beciu nie zapadaj w sen zimowy :cry: Tyle się dzieje dookoła.Mnie najbardziej dobija ta ciemnica o 16.Zimą przeglądam stare czasopisma ogrodnicze i planuję posadzenie nowych roslin-szkoda ,ze tam nie piszą ,gdzie mam je wsadzić --chyba sobie ...w nos :evil: A Ty masz takie pole do popisu więc nie śpij tylko do roboty :D :D
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

Wszystkie kobiety macie racje!!!!!! :lol: :lol: :lol:wezmę sobie Wasze rady do serca i
1.Nie oddam nikomu kierownicy
2.Będę Panią własnego losu
3. Pomyślę przez zimę, co będę robiła na działce wiosną
a tymczasem u nas pada śnieg prawie przez cały dzień, ulepiłam z synem pierwszego bałwana tej jesieni ;:333 ;:333 ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”