Karnova Dziękuję za odwiedzinki Ja trzymałam 2 w drobnej korze i jedna niestety padła a druga się reanimuje... Ja nie wiem jak to jest że te same kwiaty jednym dobrze rosną w korze, innym w mchu a jeszcze innym w keramzycie...
Co do ich kwitnięcia poczekam nawet i rok by znowu cieszyć się ich kwiatami
Maleństwa wystawiają moją cierpliwość na próbę
Keiki po keiki paste padło Wieczorem było jeszcze super a rano już wisiało bez ducha nie wiem czemu a kilka dni po tym roślinka mateczna się po prostu rozleciała też nie wiem czemu Jednego jestem pewna to był moja pierwsza i ostatnia próba z keiki paste i innymi hormonami...
Teraz czas się czymś pochwalić... ;)
Mój MM z orchidgardenu jak się okazało po prawie 2 tygodniach miał wełnowce!! Dowiedziałam się kiedy wyszły na listki wcześniej nic nie zauważyłam... ale po wełnowcach już ani śladu i coś mi z niego wyrosło a jego basalki mają się całkiem dobrze Mam nadzieję ze to co wyrosło to nowy pęd
Phalaenopsis Philadelphia też nie próżnuje mimo że przekwita już to wypuszcza nowy listeczek
Różowiutkiemu też już pączusie ładnie rosną a i listeczek wypuszcza
Przedłużenia pędzików też ładnie rosną
Reanimek też ma się dobrze po przesadzeniu
Miniaturki będę musiała przesadzić bo pojawiła się na nich pleśń i już kupiłam Topsin i będę z nimi działała...
Mój kwitnący parapet ;)
Mój ciapek wypuścił coś poniżej pędu i może pomożecie mi określić co to takiego?
A i moja niespodzianka, która miała być białaskiem okazała się:
Chciałam jeszcze zapytać czy z moją Cambrią jest coś nie tak? Te psb jakoś takie dziwne są...
Dziękuję wszystkim, którzy mnie wspierają i pomagają zawsze kiedy o coś pytam
Pozdrawiam
Witam Marzenko.
ech.. Choroba jest to naprawdę zaraźliwa, grono kochających się w storczykach ciągle się rozrasta. A ja jeszcze tyle mam wątków do ogarnięcia. Ale jakoś idzie. Pięknie kwitną Twoje storczyki.
Jeżeli mogę wyróżnić wśród nich, to tego różowo-białego(mam podobnego tylko z bladym różem) jest śliczny.
Gratuluję tak licznej kolekcji i czekam na więcej.
"Rośliny to zdrowe uzależnienie, nie choroba.."
Pozdrawiam , Emila ?
Marzenka ta cambra przypadkiem bzem nie pachnie? Strasznie podobna to tej (byłej) mojej. Jeśli tak, to mam nadzieję, że będzie tak samo chętnie ponawiała kwitnienie Traktowałem ją gorzej niż zwykłe falki, więc pod Twoją opieką powinno być jeszcze lepiej
Emila707 Dziękuję za odwiedzinki To faktycznie choroba ;) Miejsca mi już brakuje na parapetach ;)
furious Tobie również dziękuję za odwiedzinki Ta cambira ma delikatny zapach ale czy bzem pachnie ?? Mam katar więc ciężko stwierdzić :p To moja w sumie druga cambria (pierwsza kwitnąca) i nie bardzo wiem jak się nimi zajmować... Może coś podpowiesz?
Dufin Dziękuję i Tobie za odwiedzinki Jeśli chodzi o zdjęcia to to chyba nie moja zasługa a aparatu ;) Zawsze wie co i jak chce uchwycić Jak pisałam wyżej to moją pierwsza kwitnąca cambira i najbardziej będę się cieszyła jak jej nie uśmierce a doprowadze do ponownego kwitnienia
kahim Witam Cię Kasiu Cieszę się że mnie tutaj znalazłaś Póki co jak widać cambria ma się dobrze i mam nadzieję że tak zostanie Wszyscy ja bardzo chwalą Nawet mojemu mężowi się podoba Na chwilę obecną ten żółciutki to mój ulubieniec ;) Co do parapetów to przydałyby się jakieś nowe ;) Już męża próbuję namówić na jakąś półkę nad kanapą bo blisko okna ale jakoś się mu to nie uśmiecha ;) Ciekawe czemu
Witaj Marzenko piękną Masz kolekcję storczyków, gratuluje kwiatuszków Ja mam 9 Falenopsis i 1 cambrie, z tym,że falki już od kilku lat z dość dobrym skutkiem a cambrie dopiero od 1,5 m-ca cały czas kwitnie,ale dopiero czytam jak się nią opiekować ,także będę Twoje podglądać. Pozdrawiam- Grażyna
Witaj Roślinki super, niestety zdjęcia z początku wątku z jakiegoś powodu mi się nie wyświetlają, ale dalej udało mi się obejrzeć Twoje piękne kwiatuszki Będę tu zaglądać
Na imię mi Ada Madness - is like gravity. All it takes is a little... Push.
tak więc zaczynam
Storczyk kupiony od kahim Uwielbiam go za kolor i ilość kwiatów które niestety już gubi Martwi mnie tylko to że w stożku widać mu nowy listek który stoi ciągle w tym samym miejscu od ponad 2-3 miesięcy :/
Ten to urodzinowy dostałam go w czerwcu i ciągle kwitnie przedłużył pędziki i nadal ładny jest Dzisiaj się dowiedziałam że to prawdopodobnie jest Optimistic Fantasy ;)
Kolejny urodzinowy i też dalej kwitnie
Ten kupiony za 5zł na wyprzedaży w tesco chyba. Był bardzo odwodniony ale po namoczeniu 3 kwiatki ożyły i... zaczęły pachnąć niestety wczoraj zgubił kwiatki Też go mam od czerwca
Ten kupiony u a-moroso Uwielbiam go za te kolory chyba będzie odbijał z oczka :)i listeczki już wypuścił
Cambria kupiona u kahim Póki co ni kwitnie ale wypuściła maleństwo
Philadelphia szykująca się do kwitnienia Troszeczkę nadłamałam jej pęd roleta, która mi spadła z okna ale pęd rośnie dalej
Tutaj drobniutki kupiony z wyprzedaży, którego już Wam kiedyś prezentowałam zdjęcia z 7.08.:
oraz zdjęcia z 09.08.: