Storczyki Marzeny

ODPOWIEDZ
marzenka89
100p
100p
Od: 17 lut 2014, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Marzeny

Post »

Karnova Dziękuję za odwiedzinki ;:168 Ja trzymałam 2 w drobnej korze i jedna niestety padła a druga się reanimuje... Ja nie wiem jak to jest że te same kwiaty jednym dobrze rosną w korze, innym w mchu a jeszcze innym w keramzycie...
Co do ich kwitnięcia poczekam nawet i rok by znowu cieszyć się ich kwiatami :)
Maleństwa wystawiają moją cierpliwość na próbę ;:306
marzenka89
100p
100p

Post »

:wit Kochani :)

Keiki po keiki paste padło :( Wieczorem było jeszcze super a rano już wisiało bez ducha nie wiem czemu :( a kilka dni po tym roślinka mateczna się po prostu rozleciała też nie wiem czemu :( Jednego jestem pewna to był moja pierwsza i ostatnia próba z keiki paste i innymi hormonami...

Teraz czas się czymś pochwalić... ;)
Mój MM z orchidgardenu jak się okazało po prawie 2 tygodniach miał wełnowce!! Dowiedziałam się kiedy wyszły na listki wcześniej nic nie zauważyłam... ale po wełnowcach już ani śladu i coś mi z niego wyrosło a jego basalki mają się całkiem dobrze :) Mam nadzieję ze to co wyrosło to nowy pęd :)
Obrazek
Obrazek
Phalaenopsis Philadelphia też nie próżnuje :) mimo że przekwita już to wypuszcza nowy listeczek :)
Obrazek
Różowiutkiemu też już pączusie ładnie rosną a i listeczek wypuszcza :)
Obrazek
Obrazek
Przedłużenia pędzików też ładnie rosną :)
Obrazek
Obrazek
Reanimek też ma się dobrze po przesadzeniu :)
Obrazek
Obrazek
Miniaturki będę musiała przesadzić bo pojawiła się na nich pleśń i już kupiłam Topsin i będę z nimi działała...
Obrazek
Mój kwitnący parapet ;)
Obrazek
Mój ciapek wypuścił coś poniżej pędu i może pomożecie mi określić co to takiego?
Obrazek
A i moja niespodzianka, która miała być białaskiem okazała się:
Obrazek

Chciałam jeszcze zapytać czy z moją Cambrią jest coś nie tak? Te psb jakoś takie dziwne są...
Obrazek

Dziękuję wszystkim, którzy mnie wspierają i pomagają zawsze kiedy o coś pytam :)
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ślicznie Marzenko, sporo paków u Ciebie, to wróży dobry urodzaj :D
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
marzenka89
100p
100p

Post »

alphax Dziękuję :) Mam nadzieję że moje dzieciaczki zasypią mnie kwiatkami :D
marzenka89
100p
100p

Post »

:wit

U mnie znowu cosik się dzieje :)

różowiutki otwiera pierwszego kwiatka na przedłużeniu :)
Obrazek

inny wypuszcza korzonki :)
Obrazek

a reanimowana miniaturka wypuszcza listeczek :tan
Obrazek

Czas na nowości :)

z orchidgardenu. Phalaenopsis equestris (miał być NFS a jak na zdjęciu widać miał już pędzik)
Obrazek

I od naszej forumowiczki kahim, której bardzo dziękuję za tak cudowne zakupy ;:168
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Emila707
500p
500p
Od: 2 sie 2013, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Marzenko. :wit
ech.. Choroba jest to naprawdę zaraźliwa, grono kochających się w storczykach ciągle się rozrasta. :wink: A ja jeszcze tyle mam wątków do ogarnięcia. Ale jakoś idzie. Pięknie kwitną Twoje storczyki. :D
Jeżeli mogę wyróżnić wśród nich, to tego różowo-białego(mam podobnego tylko z bladym różem) jest śliczny. ;:167 ;:167 ;:167
Gratuluję tak licznej kolekcji i czekam na więcej. ;:333
"Rośliny to zdrowe uzależnienie, nie choroba.."
Pozdrawiam ;:196 , Emila ?
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Marzenka ta cambra przypadkiem bzem nie pachnie? Strasznie podobna to tej (byłej) mojej. Jeśli tak, to mam nadzieję, że będzie tak samo chętnie ponawiała kwitnienie ;:333 Traktowałem ją gorzej niż zwykłe falki, więc pod Twoją opieką powinno być jeszcze lepiej ;:204
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

śliczne zdjęcia robisz :) cambria wygląda super! Szkoda, że mama złe doświadczenia bo i ja bym się skusiła na jakąś ;:204
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Marzenko, wreszcie do ciebie dotarłam ;:138

Widzę, że cambria ma się dobrze :D

Masz piękną kolekcję. Bardzo podoba mi się ten żółciutki, który miał być biały :lol: Miniaturki też śliczne!

W tym tempie lada chwila będziesz musiała dobudowywać nowe parapety :;230

:wit
marzenka89
100p
100p

Post »

Emila707 :wit Dziękuję za odwiedzinki :) To faktycznie choroba ;) Miejsca mi już brakuje na parapetach ;)

furious Tobie również dziękuję za odwiedzinki :) Ta cambira ma delikatny zapach ale czy bzem pachnie ?? Mam katar więc ciężko stwierdzić :p To moja w sumie druga cambria (pierwsza kwitnąca) i nie bardzo wiem jak się nimi zajmować... Może coś podpowiesz? :)

Dufin Dziękuję i Tobie za odwiedzinki :) Jeśli chodzi o zdjęcia to to chyba nie moja zasługa a aparatu ;) Zawsze wie co i jak chce uchwycić ;:306 Jak pisałam wyżej to moją pierwsza kwitnąca cambira i najbardziej będę się cieszyła jak jej nie uśmierce a doprowadze do ponownego kwitnienia :D

kahim Witam Cię Kasiu :) Cieszę się że mnie tutaj znalazłaś :) Póki co jak widać cambria ma się dobrze i mam nadzieję że tak zostanie :) Wszyscy ja bardzo chwalą :) Nawet mojemu mężowi się podoba :) Na chwilę obecną ten żółciutki to mój ulubieniec ;) Co do parapetów to przydałyby się jakieś nowe ;) Już męża próbuję namówić na jakąś półkę nad kanapą bo blisko okna ale jakoś się mu to nie uśmiecha ;) Ciekawe czemu ;:306
1grazyna46
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 23:20

Post »

Witaj Marzenko :wit piękną Masz kolekcję storczyków, gratuluje kwiatuszków ;:180 ;:180 Ja mam 9 Falenopsis i 1 cambrie, z tym,że falki już od kilku lat z dość dobrym skutkiem a cambrie dopiero od 1,5 m-ca cały czas kwitnie,ale dopiero czytam jak się nią opiekować ,także będę Twoje podglądać. Pozdrawiam- Grażyna ;:7
Isilmeiel
50p
50p
Od: 9 lut 2014, o 11:26

Post »

Witaj :D Roślinki super, niestety zdjęcia z początku wątku z jakiegoś powodu mi się nie wyświetlają, ale dalej udało mi się obejrzeć Twoje piękne kwiatuszki :) Będę tu zaglądać :wit
Na imię mi Ada :wit Madness - is like gravity. All it takes is a little... Push.

Moje pierwsze kolorki :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lip 2014, o 19:26

Post »

I ja się przywitam :wit

Storczyki przepiękne!! ;:167 ;:167 ;:167 ;:215 ;:215 ;:215 Kwiecistą miałaś wiosnę, aż jest czego pozazdrościć :wink:
marzenka89
100p
100p

Post »

Trochę tu długo nic nie pisałam ale już jestem i postaram się nadrobić wszystko :)

Dziękuję za miłe komentarze :)

Za chwilkę zaprezentuję co się u mnie dzieje :)
marzenka89
100p
100p

Post »

tak więc zaczynam :)
Storczyk kupiony od kahim :) Uwielbiam go za kolor i ilość kwiatów które niestety już gubi :) Martwi mnie tylko to że w stożku widać mu nowy listek który stoi ciągle w tym samym miejscu od ponad 2-3 miesięcy :/
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Ten to urodzinowy :) dostałam go w czerwcu i ciągle kwitnie :) przedłużył pędziki i nadal ładny jest :) Dzisiaj się dowiedziałam że to prawdopodobnie jest Optimistic Fantasy ;)
ObrazekObrazekObrazek

Kolejny urodzinowy i też dalej kwitnie :)
ObrazekObrazek

Ten kupiony za 5zł na wyprzedaży w tesco chyba. Był bardzo odwodniony ale po namoczeniu 3 kwiatki ożyły i... zaczęły pachnąć :D niestety wczoraj zgubił kwiatki :( Też go mam od czerwca :)
ObrazekObrazek

Ten kupiony u a-moroso :) Uwielbiam go za te kolory :) chyba będzie odbijał z oczka :)i listeczki już wypuścił :)
ObrazekObrazekObrazek

Cambria kupiona u kahim :) Póki co ni kwitnie ale wypuściła maleństwo :)
ObrazekObrazek

Philadelphia szykująca się do kwitnienia :) Troszeczkę nadłamałam jej pęd roleta, która mi spadła z okna ale pęd rośnie dalej :)
ObrazekObrazek

Tutaj drobniutki kupiony z wyprzedaży, którego już Wam kiedyś prezentowałam :) zdjęcia z 7.08.:
ObrazekObrazek
oraz zdjęcia z 09.08.:
ObrazekObrazek

Jedyna miniaturka, która mi została:
Obrazek

Moje dzieciaczki:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Inne maleństwa:
ObrazekObrazek

Zieleninka:
ObrazekObrazekObrazek

Reanimek