Meksyk, Afryka, Madagaskar i inne - piasek pustyni cz.2
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Meksyk, Afryka, Madagaskar i inne - piasek pustyni cz.2
Arturze - dziękuję. Przyznam, że astro to moi ulubieńcy od pierwszego wejrzenia, odkąd w ogóle zaczęłam się oglądać za kaktusami. Dopiero później w serce wkradły się tefraczki i im podobne, i w tych trzech kierunkach będę wzmacniać swój ciernisty zbiorek. Ale astro zawsze mnie rozczulały i rozczulać będą, także jest to i mój ulubiony zakątek 

- 
				leszek2
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No teraz to pokazałaś Żanetko co najlepiej lubię,astaczki cacy no i reszta też cymes 

poz.Leszek
Kaktusy Leszka2

Kaktusy Leszka2
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chociaż widok z daleka, jednak oczy cieszy. Więcej takich!  

- 
				Fraszka_1
- 1000p 
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ile kaktusów   normalnie raj
  normalnie raj   

A zdradzisz nazwę "cusia"?

normalnie raj
  normalnie raj   
 A zdradzisz nazwę "cusia"?

- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Twoja kolekcja ma taki plus, że każdy znajdzie w niej coś dla siebie  Super widoki
 Super widoki 

Super widoki
 Super widoki 
- piasek pustyni
a nie ważne kiedy, ważne - jak i że jestbanditoo pisze:i trzeba było tak odrazu

leszek2 pisze:No teraz to pokazałaś Żanetko co najlepiej lubię,astaczki cacy no i reszta też cymes
Taki prezencik z okazji świąt - aby widoki były miłe dla wszystkich i aby każdy znalazł coś dla siebie

Henryku - inaczej nie dałam rady, a na szczegóły czekamy do wiosny

Natalko - odpowiedziałam już wcześniej, ale przypomnę, że jest to Pterocactus tuberosus.
Mateusz - i właśnie o to chodzi, z czego się bardzo cieszę

Pozdrawiam Was ciepło i oczywiście dziękuję za wizyty

- _LeNa_
- 500p 
- Od: 24 maja 2012, o 19:19
Żanetko wpisuję się i ja do części drugiej   To już piąta stronka, ale co tam.. Lepiej późno, niż wcale
  To już piąta stronka, ale co tam.. Lepiej późno, niż wcale   

Roślinki oczywiście bardzo interesujące i robiące (jak najbardziej) pozytywne wrażenie 

Wiesz, zaciekawiła mnie Twoja Crassula pellucida 'Variegata'.. Mam podobną roślinkę, ale w kolorze (powiedzmy) fioletowo-zielonym.. Cóż by to mogło być?
Nie mogłabym zapomnieć.. Astraczki super

Roślinki oczywiście bardzo interesujące i robiące (jak najbardziej) pozytywne wrażenie

Wiesz, zaciekawiła mnie Twoja Crassula pellucida 'Variegata'.. Mam podobną roślinkę, ale w kolorze (powiedzmy) fioletowo-zielonym.. Cóż by to mogło być?

Nie mogłabym zapomnieć.. Astraczki super

- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
To ja od końca...
Fajna ta Twoja "reszta" różnorodna jak się patrzy (tak coś w moim stylu
 (tak coś w moim stylu  )
 )
Ładny zbiorek tefraczków niby tak po jednym dwa były pokazywane a tu proszę taka silna grupa pod wezwaniem się schomikowała natenczas
 niby tak po jednym dwa były pokazywane a tu proszę taka silna grupa pod wezwaniem się schomikowała natenczas  

No i astro 

Nieustająco żałuję, że ten rodzaj mnie nie lubi bo są piękneee.
A tak swoją drogą to kolorowo tam na szafie do upojenia (rozumiem, że odpowiednio wysoko i nie lezie w oczy za bardzo
 (rozumiem, że odpowiednio wysoko i nie lezie w oczy za bardzo  )
 )
Ale nie poustawiane kolorystycznymi rządkami tudzież kolumnami 

To zupełnie do Ciebie niepodobne

Fajna ta Twoja "reszta" różnorodna jak się patrzy
 (tak coś w moim stylu
 (tak coś w moim stylu  )
 )Ładny zbiorek tefraczków
 niby tak po jednym dwa były pokazywane a tu proszę taka silna grupa pod wezwaniem się schomikowała natenczas
 No i astro

Nieustająco żałuję, że ten rodzaj mnie nie lubi bo są piękneee.
A tak swoją drogą to kolorowo tam na szafie do upojenia
 (rozumiem, że odpowiednio wysoko i nie lezie w oczy za bardzo
 (rozumiem, że odpowiednio wysoko i nie lezie w oczy za bardzo  )
 )Ale nie poustawiane kolorystycznymi rządkami tudzież kolumnami

To zupełnie do Ciebie niepodobne

- piasek pustyni
Ha! Zwyczajnie nie miałam już siły ani czasu, by pod tym kątem poukładać i z nawału pracy nawet o tym nie pomyślałam!  Tym bardziej, że nie kłują w oczy, bo ich nie widać, więc do wiosny już przeczekają, a czekają ich nowe domki (równiutkie i takie same oczywiście). Ale teraz będzie mi to nie dawało i tak spokoju...hm... zdążę przed świętami czy po...?
 Tym bardziej, że nie kłują w oczy, bo ich nie widać, więc do wiosny już przeczekają, a czekają ich nowe domki (równiutkie i takie same oczywiście). Ale teraz będzie mi to nie dawało i tak spokoju...hm... zdążę przed świętami czy po...?  

Magdo - zawsze lepiej późno niż wcale Grunt, że jesteś
 Grunt, że jesteś  A co do roślinki, to po świętach mi ja pokażesz, bo teraz to nawet nie bardzo wiem, co mam włożyć do lodówki, a co na balkon - to ważne, bo mewy atakują wszystko, co jest dla nich atrakcyjne, więc lepiej żeby mi nie zeżarły mi kilku rzeczy...
 A co do roślinki, to po świętach mi ja pokażesz, bo teraz to nawet nie bardzo wiem, co mam włożyć do lodówki, a co na balkon - to ważne, bo mewy atakują wszystko, co jest dla nich atrakcyjne, więc lepiej żeby mi nie zeżarły mi kilku rzeczy...  

Tym bardziej, że nie kłują w oczy, bo ich nie widać, więc do wiosny już przeczekają, a czekają ich nowe domki (równiutkie i takie same oczywiście). Ale teraz będzie mi to nie dawało i tak spokoju...hm... zdążę przed świętami czy po...?
 Magdo - zawsze lepiej późno niż wcale
 Grunt, że jesteś
 Grunt, że jesteś  A co do roślinki, to po świętach mi ja pokażesz, bo teraz to nawet nie bardzo wiem, co mam włożyć do lodówki, a co na balkon - to ważne, bo mewy atakują wszystko, co jest dla nich atrakcyjne, więc lepiej żeby mi nie zeżarły mi kilku rzeczy...
 A co do roślinki, to po świętach mi ja pokażesz, bo teraz to nawet nie bardzo wiem, co mam włożyć do lodówki, a co na balkon - to ważne, bo mewy atakują wszystko, co jest dla nich atrakcyjne, więc lepiej żeby mi nie zeżarły mi kilku rzeczy...  
- Martada
Pooopiasek pustyni pisze:Ha! Zwyczajnie nie miałam już siły ani czasu, by pod tym kątem poukładać i z nawału pracy nawet o tym nie pomyślałam! Tym bardziej, że nie kłują w oczy, bo ich nie widać, więc do wiosny już przeczekają, a czekają ich nowe domki (równiutkie i takie same oczywiście). Ale teraz będzie mi to nie dawało i tak spokoju...hm... zdążę przed świętami czy po...?
 i to po Sylwestrze.
  i to po Sylwestrze.Toż to prawie gotowa dekoracja na noworoczny stół!
A tak poza tym... to mnie osobiście się podobają
 stojąc sobie radośnie wymieszane (nie strząśnięte
  stojąc sobie radośnie wymieszane (nie strząśnięte  )
 )- piasek pustyni
Noworoczny stół, powiadasz...  Jest to jakiś pomysł
 Jest to jakiś pomysł  Takie kolorowe, radosne - oby cały następny rok był taki, czego i sobie, i Tobie życzę - i wszystkim oczywiście również
 Takie kolorowe, radosne - oby cały następny rok był taki, czego i sobie, i Tobie życzę - i wszystkim oczywiście również 

Jest to jakiś pomysł
 Jest to jakiś pomysł  Takie kolorowe, radosne - oby cały następny rok był taki, czego i sobie, i Tobie życzę - i wszystkim oczywiście również
 Takie kolorowe, radosne - oby cały następny rok był taki, czego i sobie, i Tobie życzę - i wszystkim oczywiście również 
- Martada
Żanetko to nie mój pomysł... niestety  

Jakiś czas temu widziałam aranżację na stół (już nie pamiętam z jakiej okazji) w którymś z zagranicznych pism- w szklanym, prostokątnym naczyniu o niskich brzegach- fakt, że kaktusy jednakowe( małe M. hahniana) i doniczki miały kwadratowe ale różnokolorowe właśnie!
Naprawdę fajnie to wyglądało

Jakiś czas temu widziałam aranżację na stół (już nie pamiętam z jakiej okazji) w którymś z zagranicznych pism- w szklanym, prostokątnym naczyniu o niskich brzegach- fakt, że kaktusy jednakowe( małe M. hahniana) i doniczki miały kwadratowe ale różnokolorowe właśnie!
Naprawdę fajnie to wyglądało

- piasek pustyni
Wiesz co...szczerze mówiąc dokładnie tak można byłoby coś z astrakami zaaranżować, qrcze - nawet mam takie naczynie...Pomysł świetny i godny przeanalizowania...  Zaraz po świętach mam imieniny, potem Nowy Rok, potem młodszy Synek ma urodziny (dokładnie na Trzech Króli), także gości a gości w tym okresie u nas dużo - czas ich czymś zaskoczyć. Kto wie
 Zaraz po świętach mam imieniny, potem Nowy Rok, potem młodszy Synek ma urodziny (dokładnie na Trzech Króli), także gości a gości w tym okresie u nas dużo - czas ich czymś zaskoczyć. Kto wie  Mimo, że twierdzisz iż pomysł nie Twój, to i tak dziękuję, bo podsunęłaś mi fajną myśl. Odrobina fantazji nie zaszkodzi, a moje maniactwo i tak jest znane wszem i wobec
 Mimo, że twierdzisz iż pomysł nie Twój, to i tak dziękuję, bo podsunęłaś mi fajną myśl. Odrobina fantazji nie zaszkodzi, a moje maniactwo i tak jest znane wszem i wobec 

Zaraz po świętach mam imieniny, potem Nowy Rok, potem młodszy Synek ma urodziny (dokładnie na Trzech Króli), także gości a gości w tym okresie u nas dużo - czas ich czymś zaskoczyć. Kto wie
 Zaraz po świętach mam imieniny, potem Nowy Rok, potem młodszy Synek ma urodziny (dokładnie na Trzech Króli), także gości a gości w tym okresie u nas dużo - czas ich czymś zaskoczyć. Kto wie  Mimo, że twierdzisz iż pomysł nie Twój, to i tak dziękuję, bo podsunęłaś mi fajną myśl. Odrobina fantazji nie zaszkodzi, a moje maniactwo i tak jest znane wszem i wobec
 Mimo, że twierdzisz iż pomysł nie Twój, to i tak dziękuję, bo podsunęłaś mi fajną myśl. Odrobina fantazji nie zaszkodzi, a moje maniactwo i tak jest znane wszem i wobec 
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No tak, Wy już tu myślami za Nowy Rok wybiegacie, a ja nie zdążyłam jeszcze się nawet zapisać do tej brygady! Mam nadzieje, że wolne miejsce jeszcze jest? Nie musi być koniecznie na szafie, może być gdzieś na tym parapecie