Zachwycasz mnie coraz bardziej ,aż boję się pomyśleć co będzie dalej.
Czekam na kolejne odsłony

Picea abies - świerk pospolity,sylwekw pisze:
Iglaki które dostaliśmy od ciotki już wsadzone .... tylko ciekawostka ..... na "metce" na jednym z nich było Picea Glauca (świerk kłujący) ... tymczasem w książkach Picea Glauca to świerk biały ?? (kłujący ma jakąś inną łacińską nazwę - nie mogę sobie teraz przypomnieć). Szkoda, że z nazwy odmiany na "metce" został tylko fragment pierwszej literki
Sylwku, ale przynajmniej wiesz co kupujesz. Gorzej jak takich przywieszek nie ma, co się często zdarza, wtedy nie wiadomo co roślinka lubi.sylwekw pisze:No właśnie o tym mówię - jak takie metki przyczepiają w ogrodniczych to nie dziw, że potem młodemu się namiesza w głowie
Przesadziłem - mimo, że na skalniak się może i nie nadają ale mi się podobają i nie chciałem ich tracić. Były dwie kępy na skalniaku ..... rozsadziłem je w różne miejsca (trzy) ..... ale tak jak pisałem wcześniej, niestety jakoś słabo się przyjęły i bardzo podeschły choć jeszcze nie całkiem padły ... ciągle wierzę, że jednak przetrwają.KarolinaL pisze:Witaj Sylwku! Dopiero teraz zauważyłam Twój ogród na forum. Świetny ten skalniak, aroślinki masz na nim piękne i w dużej różnorodności, co bardzo lubię. Jak przeczytałam o mozdze... eee... psiakość, jak to się odmienia?
Chodzi mi w każdym razie o mozgę trzcinowatą
. No więc przeczytałam, że chcesz ją zlikwidować, a ja chętnie bym kawałek wysępiła, ale później się okazało, że "poszła won", więc rozumiem, że się spóźniłam
Czy wyrzuciłeś ją w ogóle, czy tylko przesadziłeś?
Oj, to tego nie doczytałamsylwekw pisze:Przesadziłem ..... ale tak jak pisałem wcześniej niestety jakoś słabo się przyjęły i bardzo podeschły choć jeszcze nie całkiem padły ... ciągle wierzę, ze jednak przetrwają.
Jasne, jak tylko się odrodzą .... o ile w ogóle ... to możemy spokojnie się umówić na przekazanie jakiejś częśćiale skąd jesteś?
Apetytem swoim i rodzinkisylwekw pisze: Czym się kierować przy wyborze miejsca na taki zielnik?