Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 4- PrzywołujemyWIOSNĘ

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 4- PrzywołujemyWIOSNĘ

Post »

Eluś ;:196 jak będzie ciepło to oleandra można już w kwietniu wystawić na pole! W jesieni siedział długo nawet już minusowe temperatury były ;:108
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ROMCIU- nie zrezygnowałam z niczego ;:180 Ale w tym tygodniu mam szpitale lekarzy oj długo by mówić ,jutro odwozimy wnuczka do szpitala na migdałki a dalej ;:223

ELU- Takie same robale mam w ogródku to nie są mi obce,a clematisów nigdy nie siałam nie mam zupełnie doświadczenia ;:180

JULIANNO- miło mi że jesteś u mnie to przyciągamy razem tą wiosnę ;:306 Musi nam się udać ;:108

MARYŚ-no tak wiem jakby była normalna wiosna i było w miarę ciepełko ,one aż tak mrozów się nie boją to wiem ,ale jeszcze troszeczkę co ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

elakuznicom pisze: grupensex stworków
;:63 ;:215 ;:306 ;:306 ;:306 To u Ciebie Elu szybko się pokazały u mnie też tego paskudztwa pełno ale jeszcze nie widzę :roll: Larwy tych stworków objadają moje lilie św.Józefa.
Marysiu ;:180 dziękuję za pozdrowienia.Ciebie też ;:196
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witam w tym jakże ponurym i przytłaczającym dniu. w ogóle dzisiaj ciężki dzień mam. Powtarzam sobie tylko oby do wiosny, oby do wiosny....

Ostatnio zakupiłam prawie zdechłą (ususzoną) hortensje w przecenie. 1 dzień i już jest jak nowa!

Obrazek

Obrazek

Poza tym zainspirował mnie regał na siewki, więc nabyłam taki podobny w Ik... Cena super, sprawdza się też w swoim przeznaczeniu. I jest metalowy, więc latem spokojnie może stać w ogrodzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i mój parapet... :)

Obrazek
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Elu hortensje zreanimowałaś jak potrzeba ;:63
Regalik fajnisty , drogi był?... a roslinek maaaasz ;:oj ;:180
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eluśka regał super, ile kosztował i gdzie kupiłaś ? hortensja pięknie zreanimowana , ale masz tych wysiewów ;:215 a lawendę masz dużą czy ukorzeniałaś ze szczepek ?
ja wysiałam i zaczyna się coś pokazywać ale to chyba długa droga do normalnej sadzonki...za czym weszłam do FO rokrocznie kupowałam kilka sadzonek i sadziłam do donicy
ale nie wiedziałam że można było pobrać szczepki i zrobić sadzonki sporo wiedzy zdobyłam dzięki FO widzę że masz dalie wysiane ? czy się mylę ja ,popikowałam i pouszczykiwałam czubki też się tak doczytałam.Teraz mam jeszcze do wysiania cynie a resztę to do gruntu bo już nie mam zupełnie miejsca.Dzisiaj dostałam wiadomość ,od
p.Podstolca -nadejdzie lada dzień zamówionych liliowców to też będę musiała wsadzić w donicziki -ale te myślę postawić na strychu -jest widny a temperatura ok 7-10 *
no chyba że dzień słoneczny to wyższa bo jest od str. południowej -chyba będzie dobrze ..?? ;:196 ;:196 niech Ci pięknie rośnie :wit
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Elu ;:180 ;:180 Hortensja cudna ;:63 ;:63
Wysiewów całe multum i jakie ładne ;:215 Regał to chyba każdej z nas by się taki przydał ;:108
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka i sił do załatwienia wszystkich spraw ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Te robale tramwaje są utrapieniem wśród lilii :evil: Basiu one lubią wszystkie,nie tylko św.Antoniego ;:185 Regał rewelacyjny,po twojej reklamie pewnie sprzedaż wzrośnie :;230 Widziałam wysiane gożdziki,długo wschodzą?Twoje już mają pąki :shock: Hortensja bardzo zdrowo wygląda ;:215
Dopatrzyłam,że gożdziki są na parapecie,pewnie kupione ;:131
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Elu może głupie pytanie, ten regał jest wysoki czy stoi na parapecie? Ile ma półek?Przedszkole zasiewów masz imponujące. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Eluś super regał lepszy od mojego muszę podejść do Ik i zobaczyć, a ogród masz niesamowity ! No nachodzisz się koło tego i napodlewasz. ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Super regał Elu ;:138 Sadzonek też masz sporo pięknie ;:138 Ja nie widziałam u siebie tych robaków w liliach :roll: Ale te są na pewno .............poskrzypka liliowa :(

Obrazek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Elu, ale Ty masz siewek ;:oj ;:138 teraz tylko niech się ciepełko zrobi bo niedługo zaczną wołać do ogródeczka ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Elu gratuluje hortenki i jestem pod wrazeniem ilości sadzo nek ;:138 ;:138 ,będę mniała co oglądać cały rok
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

No pięknie a ja dopiero teraz znalazlam Twój wąteczek . Wracam do czytania od początku :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

BASIU- tak regalik fajny i bardzo nie drogi bo 35 zł i szybko się skręca a hortensja mam nadzieję ,że mi ogródek zasili ;:196

ELU- nie mam lawendy a szkoda bo nie mogłam kupić bo praktycznie cały czas w domu jestem ,tak trochę posiałam to co w domu miałam i to co dostałam od miłych koleżanek ,jak już Ci zamówienia przyjdą to będziesz miała problem ;:108 Zawsze o tej porze można było do gruntu wsadzać ;:180

TERENIU-Z regału jestem zadowolona,ale jeszcze tak dużo zostało mi do pikowania i nie mam kiedy i sił też brakuje bo dużo u mnie się dzieje ;:180 Zwłaszcza zdrowotnie i poszło chyba rodzinnie ;:108

BASIU- fajna sprawa ten regał i cenowo i użytecznie ;:180

MIRKO-tak gożdziki też kupiłam do reanimacji i udało się myślę że dożyją żeby poszły do ogródka ;:108

JULIANNO- regał ma 150 cm.stoi na konstrukcji z taboretów ,ma 4 półki ale pomieści dużo siewek ;:180

MARYŚ -tak córka mi go wyszukała ,ja tylko pojechałam i kupiłam ;:180 Jakoś nie dmucham bardzo na roślinki bo nie bardzo mam kiedy je popikować wszystkie ,jakiś pomór zdrowotny w rodzinie ;:168

ROMCIU- tak masz racje to właśnie te paskudztwa na liliach ;:222 Tak trochę posiałam tylko nie chcą się same pikować ;:168

TERENIU- pewnie jeszcze z miesić będę mieć ogród w domu ;:180 Może kwitnąć zaczną ;:7

JADZIU- uratowany kwiatek to pewnie powinna rosnąć ;:7 Zobaczymy co z tych siewek wyjdzie ,ale zapraszam ;:108

EWCIU - no ładnie zgubiłaś mnie ;:145 ;:168
Pozdrawiam, Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”