Dziewczyny aż mi się miło zrobiło

Co prawda to nie jest stricte rogal opatentowany, bo ciasto nie jest krucho - drożdżowe, a masa to nie jest mak biały, ale zapewniam Was, że moim panom smakują świetnie

Przepis jest trywialny, zresztą z naszego forum
tu od Kasi:
kasik 69 pisze:ponieważ moje rogaliki cieszą się powodzeniem,postanowiłam otworzyć swój wątek kulinarny,co by nie dostać po uszach od Admina
Przepis na wspomniane rogaliki:
25 dkg serka homo- może być waniliowy,kiedyś nawet robiłam z danio.ale zwykły homo najlepszy
ok 2 szklanek mąki
25 dkg margaryny
wszystko razem zagniatamy(ja najpierw ugniatam tłuczkiem od ziemniaków,a potem rękoma)i na trochę do lodówki,potem rozwałkować,nadziewać tym na co ma się ochotę-dla mnie najlepsze z jabłkiem,może być marmolada,nutella...i tak sobie myślę żeby spróbować zrobić z tego ciasta paszteciki-piec do zrumienienia w temp.180 stopni,na wierzch lukier
i fotorelacja

A tym razem za nadzienie posłużyła mi gotowa masa makowa, do której powciskałam troszku migdałów. I po upieczeniu lukier
Prawda jakie proste
