Ogródek pstrokaty - część II
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek pstrokaty - część II
A ja dzisiaj miałam dylemat czy przypadkiem za często obok siebie nie sadzę prymulek a tu proszę same prymulki ...tylko kamieni u mnie jak na lekarstwo 

- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Witam.
Agnieszko- U mnie jest piasek więc deszczu nigdy nie ma za dużo.Teraz jest w sam raz.
Ewa- Nie pisz tak czarno.Zaraz przypomina mi się ze szkoły " Rozdziobią nas kruki i wrony".TV zapowiada upały.
Ewa- Rosną już tak czwarty rok.To wymieszane venusta i hirsuta.

Agnieszko- U mnie jest piasek więc deszczu nigdy nie ma za dużo.Teraz jest w sam raz.
Ewa- Nie pisz tak czarno.Zaraz przypomina mi się ze szkoły " Rozdziobią nas kruki i wrony".TV zapowiada upały.
Ewa- Rosną już tak czwarty rok.To wymieszane venusta i hirsuta.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nastrój chwili
Padało przez cały wieczór, więc nie ma się co dziwić, że trochę mnie to przygnębiło. Po ogrodzie spaceruje się jak po materacu-trawa się ugina pod stopami 

- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janku
Piękne te pierwiosnki, i przyznaj się, na jakie cudeńka znów oczekujesz, uwielbiam Twój pstrokaty...
Wysiałam ramondę, ciekawe czy wykiełkuje, a jak wykiełkuje, to czy przetrwa - miałeś kiedyś doświadczenie z jej siewkami?

Wysiałam ramondę, ciekawe czy wykiełkuje, a jak wykiełkuje, to czy przetrwa - miałeś kiedyś doświadczenie z jej siewkami?
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Janku u mnie deszczu także nigdy za dużo.
Mógłby prawie codziennie padać. Na tym moim piasku, to przejdzie i pójdzie.
Cóż to za wspaniała roślinka?
Może jakiś groszek wiosenny? Coś mi tak po głowie chodzi.
Mógłby prawie codziennie padać. Na tym moim piasku, to przejdzie i pójdzie.
Cóż to za wspaniała roślinka?
Może jakiś groszek wiosenny? Coś mi tak po głowie chodzi.

- magry
Dzisiaj labę zaplanowałem.Zrobiłem sporo zdjęć,które gdzieś wysłałem bo w mojej aparaturze nie ma ich.Wziąłem też dwie torby
i w obchód poszedłem.Tu wypiłem kawę,tam ciastko przegryzłem a po każdej tej czynności coś do torby włożyłem.Zdjęcia cyknę
jutro.Oko będę miał jasne bo okulistę zobaczy.a Teraz to co mam.W torbach oczywiście rośliny przeróżne.

tu przekwitający skalniak głodkowo-skalnicowy.
niżej,physaria nie kwitnąca bo to podlotek jescze.

mało na dole,więcej na górze

a temu pozycja odpowiada

i w obchód poszedłem.Tu wypiłem kawę,tam ciastko przegryzłem a po każdej tej czynności coś do torby włożyłem.Zdjęcia cyknę
jutro.Oko będę miał jasne bo okulistę zobaczy.a Teraz to co mam.W torbach oczywiście rośliny przeróżne.
tu przekwitający skalniak głodkowo-skalnicowy.
niżej,physaria nie kwitnąca bo to podlotek jescze.
mało na dole,więcej na górze
a temu pozycja odpowiada
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- magry
Aniu- Moje wysiewy jesienne nie powiodły się.Wysiałem: ramonda,haberlea,zawilec narcyzowy,sasanki botaniczne różne
a z Czech miałem sasankę dissecta.Próby dalsze nastąpią.Pstrokaty jest w 40 % przez zimę wytrzebiony więc rarytasów nie
nabywam tylko chcę te dziury załatać.Zresztą Berlin / a tam cuda dają/ nie po drodze do pstrokatego.
Tajko- Z deszczem u Ciebie tak jak u mnie tylko niech on nas nocą nachodzi.A to groszek wiosenny.To roślina zabytkowa bu w maminym ogródku była i u mnie ma specjalne względy.Na Lubelszczyżnie pospolita i to bardzo.
one miały być bordowe ale są jak zwykle białe.

a z Czech miałem sasankę dissecta.Próby dalsze nastąpią.Pstrokaty jest w 40 % przez zimę wytrzebiony więc rarytasów nie
nabywam tylko chcę te dziury załatać.Zresztą Berlin / a tam cuda dają/ nie po drodze do pstrokatego.
Tajko- Z deszczem u Ciebie tak jak u mnie tylko niech on nas nocą nachodzi.A to groszek wiosenny.To roślina zabytkowa bu w maminym ogródku była i u mnie ma specjalne względy.Na Lubelszczyżnie pospolita i to bardzo.
one miały być bordowe ale są jak zwykle białe.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku moje szachownice już rozwinięte , w czwartek były takie jak Twoje a jak wróciłam z wojaży pięknie mnie zaskoczyły .
Genia
Genia

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Janku białe szachownice także śliczne.
W lasach koło mnie rosną zawilce, przylaszczki i miodunki.
Podobno w okolicach Kazimierza Dolnego rosną w naturze groszki wiosenne.

W lasach koło mnie rosną zawilce, przylaszczki i miodunki.
Podobno w okolicach Kazimierza Dolnego rosną w naturze groszki wiosenne.

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
A ja zawsze myślałam, że to ciemne szachownice są pospolite a białe rarytasami
Groszek wiosenny jest mi zupełnie nieznany. Trzeba jednak przyznać, że ciekawy.

Groszek wiosenny jest mi zupełnie nieznany. Trzeba jednak przyznać, że ciekawy.
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Ja z sasankami próbowałam dwa lata temu jesienią, posiałam 10 nasionek sasanki kaukaskiej -żółtej
(to jest prawdopodobnie albańska, ale dostałam ją pod tą nazwą) skiełkowały wszystkie,pierwszą zimę przetrwały 4. teraz mam trzy, jedna mniejsza od drugiej, ale rosną. W tym roku wysiałam jeszcze alpina "sulphurea' i halleri. Jednej (nie pamiętam której były tylko dwa nasionka) Jak nie wzejdą, to pójdą do lodówki.
(to jest prawdopodobnie albańska, ale dostałam ją pod tą nazwą) skiełkowały wszystkie,pierwszą zimę przetrwały 4. teraz mam trzy, jedna mniejsza od drugiej, ale rosną. W tym roku wysiałam jeszcze alpina "sulphurea' i halleri. Jednej (nie pamiętam której były tylko dwa nasionka) Jak nie wzejdą, to pójdą do lodówki.
- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
Janku, ten wiosenny groszek jest śliczny, nigdy przedtem o takim nie słyszałam ani nie widziałam (chyba że nieświadomie:); ale chciałam zapytać co to za ładny pień za groszkiem? 

Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Przyjemnie się dzień zaczyna
Wczoraj w przerwach między deszczami posadziłam rośliny z ostatnich dwóch paczek, trochę traw i paproci. Koniec zakupów w tym roku

Wczoraj w przerwach między deszczami posadziłam rośliny z ostatnich dwóch paczek, trochę traw i paproci. Koniec zakupów w tym roku

- magry
anabanana- Pień kaliny a groszek jest byliną rodzimą zamieszkującą lasy liściaste.Roślina nie do zdarcia.Wysiewa się
bardzo.
Ewa- A ja mam dzisiaj nerwy na te zakupy.Kupiłem zawilce gajowe pełne a one są pojedyncze,które ja mam.Aster ma
suchy kikut a korzenie podziały się.Skalnica rozety ma ale siedzą na zasadzie "patrz na mnie,nie rusz mnie ".Chyba pojadę tam
z buzią.

bardzo.
Ewa- A ja mam dzisiaj nerwy na te zakupy.Kupiłem zawilce gajowe pełne a one są pojedyncze,które ja mam.Aster ma
suchy kikut a korzenie podziały się.Skalnica rozety ma ale siedzą na zasadzie "patrz na mnie,nie rusz mnie ".Chyba pojadę tam
z buzią.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.