Moje kwiaty
Re: Moje kwiaty
Witam
Mam trzy małe hortensje w doniczkach i postanowiłam przenieść je na działkę. Postawię pod dużą przykrytą hortensją by nie zmarzły.

Witam
Popadało trochę i biało zrobiło się, ale to nie na długo. A ja wolałabym żeby to teraz padał śnieg i było zimno niż w maju. 

Witam
Moja pluskwica stoi w domu na parapecie, i tak się zastanawiam czy nie przenieść jej na działkę. Ostatnio czytałam, że nasiona świecznika wsiewa się bezpośrednio do gruntu
Może przeniesienie doniczki z nasionami na działkę będzie lepsze niż trzymanie jej na parapecie w domu.

Witam
Może i nasionka pluskwicy posadzone do doniczki trzeba wystawić na zewnątrz, nie wiem. Spróbować można i chyba tak zrobię. Może to nic nie pomoże, ale spróbować można.

- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Elu, myślę że nasiona, które się wysypią na działce i tam leżą to na wiosnę wschodzą i nic im nie jest. Ja np. jeżówki od razu kruszę koło krzewu jak ścinam pędy i na wiosnę pięknie wschodzą i tak rozmnożyłam wiele kęp.
Witam
Pluskwicę razem z doniczką przeniosłam na zewnątrz. Zima nie jest jeszcze taka mroźna. Może coś tego będzie.

Witam
W miejscach gdzie są posadzone krokusy, to już widać młode krokusy. Jak będzie taka zima, to bardzo wcześnie zakwitną.

Witam
Mimo, że to dopiero początek roku, ale ja odczuwam go jakby była już wiosna. Śniegu nie ma a na dworze dodatnia temperatura.

Witam
Na razie nic nie posadziłam, ale po mału kupuję nasionka do posiania. Kupiłam pierwiosnki, co będę wysiewać w lecie. Do wysiewania prawdziwego szykuję się w marcu kwietniu.

Witam
Tak przykrzyło mi się za działką, że poszłam zobaczyć co tam słychać.
:lol:ale gdzie nie gdzie wystają liście juk i jest biało.
W skrzynce posadziłam parę zeszłorocznych pierwiosnków, ale jest tak biało, że wcale ich nie widać

Małym hortensjom stojącym po dużą hortensjom tylko wystaje czubek kwiatka. A to oznacza, że żyje.

Bardo fajnie wygląda posadzona teraz trawa

Małym hortensjom stojącym po dużą hortensjom tylko wystaje czubek kwiatka. A to oznacza, że żyje.

Bardo fajnie wygląda posadzona teraz trawa

Witam
Pomału zbliża się wiosna, a ja już robię małe zakupy. Ostatnio kupiłam nasiona kwiatów jednorocznych, astrów, gazanii, pierwiosnków. Cebulkowych jeszcze nie kupowałam, bo nie ma jeszcze w sklepie w związku z mrozem.

Witam
Już chyba wiosna do nas zawitała. Śniegu już prawie nie ma. Deszcz pada. Byłam na swojej działce, bardzo mokro. Ale bądźmy dobrej myśli, będzie lepiej. Wtedy wszyscy pójdziemy na działki.

- alexa74
- 100p
- Od: 23 sty 2011, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Elu
Wiosna już przyszła
śniegu ani śladu
Ja też dzisiaj byłam na swojej działeczce zobaczyć co w trawie piszczy,
śniegu ani śladu za to strasznie mokro,z ziemi wychodzą już noski cebulowych
Elu ja z takim zapytaniem do Ciebie, bo widzę że jesteś doświadczoną ogrodniczką,
a mianowicie kupiłam wczoraj prymulki i nie wiem kiedy je wsadzić do ziemi
chyba jak się trochę osuszy? Jak myślisz

Wiosna już przyszła

Ja też dzisiaj byłam na swojej działeczce zobaczyć co w trawie piszczy,
śniegu ani śladu za to strasznie mokro,z ziemi wychodzą już noski cebulowych

Elu ja z takim zapytaniem do Ciebie, bo widzę że jesteś doświadczoną ogrodniczką,
a mianowicie kupiłam wczoraj prymulki i nie wiem kiedy je wsadzić do ziemi
chyba jak się trochę osuszy? Jak myślisz
Pozdrawiam Ola
zapraszam
zapraszam
Witaj Olu
W styczniu chyba nie wiem dokładnie kiedy, ale kupiłam w biedronce biała prymulkę. Na razie stoi na oknie i kwitnie, ale gdy tylko będzie ciepło może w marcu, albo na przełomie marca i kwietnia posadzę ją na działkę. Ja takimi prymulkami mam obsadzoną całą działkę.
Niektóre sama wysiewałam z nasionek, a niektóre same się wysiewały i wschodziły sadzonki. U mnie po mału robi się czarno i czekam aż zakwitną krokusy, ranniki, przebiśniegi a szczególnie przebiśnieg pełny.

tymi pierwiosnkami mam wysadzone ścieżki na całej działce

szafirki fioletowe pełne

sasanki białe

tymi pierwiosnkami mam wysadzone ścieżki na całej działce

szafirki fioletowe pełne

sasanki białe