Moje kwiaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ela_k
200p
200p
Od: 8 mar 2010, o 11:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje kwiaty

Post »

Witam :wit Mam trzy małe hortensje w doniczkach i postanowiłam przenieść je na działkę. Postawię pod dużą przykrytą hortensją by nie zmarzły.
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Popadało trochę i biało zrobiło się, ale to nie na długo. A ja wolałabym żeby to teraz padał śnieg i było zimno niż w maju. :(
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Moja pluskwica stoi w domu na parapecie, i tak się zastanawiam czy nie przenieść jej na działkę. Ostatnio czytałam, że nasiona świecznika wsiewa się bezpośrednio do gruntu :) :) Może przeniesienie doniczki z nasionami na działkę będzie lepsze niż trzymanie jej na parapecie w domu.
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Może i nasionka pluskwicy posadzone do doniczki trzeba wystawić na zewnątrz, nie wiem. Spróbować można i chyba tak zrobię. Może to nic nie pomoże, ale spróbować można. :) :)
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Elu, myślę że nasiona, które się wysypią na działce i tam leżą to na wiosnę wschodzą i nic im nie jest. Ja np. jeżówki od razu kruszę koło krzewu jak ścinam pędy i na wiosnę pięknie wschodzą i tak rozmnożyłam wiele kęp.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Pluskwicę razem z doniczką przeniosłam na zewnątrz. Zima nie jest jeszcze taka mroźna. Może coś tego będzie.
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit W miejscach gdzie są posadzone krokusy, to już widać młode krokusy. Jak będzie taka zima, to bardzo wcześnie zakwitną. :lol: :lol:
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Mimo, że to dopiero początek roku, ale ja odczuwam go jakby była już wiosna. Śniegu nie ma a na dworze dodatnia temperatura.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Elu ;:167 jak tam wysiewy :heja
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Na razie nic nie posadziłam, ale po mału kupuję nasionka do posiania. Kupiłam pierwiosnki, co będę wysiewać w lecie. Do wysiewania prawdziwego szykuję się w marcu kwietniu. :D :D
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Tak przykrzyło mi się za działką, że poszłam zobaczyć co tam słychać. :lol: :lol:ale gdzie nie gdzie wystają liście juk i jest biało. ;:108 W skrzynce posadziłam parę zeszłorocznych pierwiosnków, ale jest tak biało, że wcale ich nie widać ;:108 ;:108

Obrazek
Małym hortensjom stojącym po dużą hortensjom tylko wystaje czubek kwiatka. A to oznacza, że żyje.

Obrazek
Bardo fajnie wygląda posadzona teraz trawa

Obrazek
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Pomału zbliża się wiosna, a ja już robię małe zakupy. Ostatnio kupiłam nasiona kwiatów jednorocznych, astrów, gazanii, pierwiosnków. Cebulkowych jeszcze nie kupowałam, bo nie ma jeszcze w sklepie w związku z mrozem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Już chyba wiosna do nas zawitała. Śniegu już prawie nie ma. Deszcz pada. Byłam na swojej działce, bardzo mokro. Ale bądźmy dobrej myśli, będzie lepiej. Wtedy wszyscy pójdziemy na działki.
Awatar użytkownika
alexa74
100p
100p
Od: 23 sty 2011, o 23:26

Post »

Witaj Elu :wit

Wiosna już przyszła ;:3 śniegu ani śladu
Ja też dzisiaj byłam na swojej działeczce zobaczyć co w trawie piszczy,
śniegu ani śladu za to strasznie mokro,z ziemi wychodzą już noski cebulowych :tan
Elu ja z takim zapytaniem do Ciebie, bo widzę że jesteś doświadczoną ogrodniczką,
a mianowicie kupiłam wczoraj prymulki i nie wiem kiedy je wsadzić do ziemi
chyba jak się trochę osuszy? Jak myślisz
Pozdrawiam Ola
zapraszam
ela_k
200p
200p

Post »

Witaj Olu :wit W styczniu chyba nie wiem dokładnie kiedy, ale kupiłam w biedronce biała prymulkę. Na razie stoi na oknie i kwitnie, ale gdy tylko będzie ciepło może w marcu, albo na przełomie marca i kwietnia posadzę ją na działkę. Ja takimi prymulkami mam obsadzoną całą działkę. :D :D Niektóre sama wysiewałam z nasionek, a niektóre same się wysiewały i wschodziły sadzonki. U mnie po mału robi się czarno i czekam aż zakwitną krokusy, ranniki, przebiśniegi a szczególnie przebiśnieg pełny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
tymi pierwiosnkami mam wysadzone ścieżki na całej działce

Obrazek
szafirki fioletowe pełne

Obrazek
sasanki białe
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”