magda2003 pisze: Masz racje, troche droga ta pasja, ale tlumacze sobie ze to tak tylko na poczatku potem bedzie taniej. I tej teorii będę sie trzymac, dlatego zaraz po pracy ide do ogrodniczego

.
Natomiast dzisiaj zauwazylam ze mam, jako forumowiczka 30 punktow, a pod nimi napis 'uzalezniam sie'. Czy powinnam sie niepokoic..? Kto wie...?
Nie to żebym chciała Cię wypropwadzać z błędu ale jak już jesteś uzależniona to wcale nie będzie taniej

Przygotuj się na to że im dłużej będziesz na forum to tym wiecej będziesz miała chciejstw. Znam to z własnego doświadczenia. W zeszłym roku miałam 5 krzaków róż na dzień dzisiejszy jest 21 szt i w porównaniu z maniaczkami różanymi to jest bardzo mało.
Strasznie Ci zazdroszę tej plusowej temperatury i zakupów. My w Polsce na razie możemy tylko pomarzyć o szaleństwie zakupowym. Mam na myśli szkółki bo przez internet to już od początku stycznia szły zamówienia.
Nie wiem czy Gosia- Margo Ci pisała,że swoje RH podlewa herbatą z cytryną. Działa bo sprawdziłam.
Jeśli zapewnisz im odpowiednie warunki czyli odpowiednie pH gleby, przykryjesz korzenie warstwą kory by nie były narażone na przesuszenie, od czasu do czasu dokarmisz je nawozem dla RH to nawet słońce nie powinno im bardzo zaszkodzić.. Rok temu uratowałam swoje. Miałam ochotę wyrzucić je do kompostownika ale za namową forumek dałam im szansę i się udało.
Moja mama ma RH , które rosną w słońcu i wyglądają naprawdę dobrze. Im bardziej szkodzą promienie słoneczne w zimę i dlatego w tym okresie je zacieniamy.