Rusalka napisała;
a jak się ma stopień wysuszenia ziemi pod folią w upały.Jest bardziej sucha czy mniej?
Stopień wysuszenia gleby zależy od temperatury wewnątrz szklarni, a ta od temperatury na zewnątrz.
Jak są upały to się podlewa co dzień, dwa dni,a a jak jest chłodniej to rzadziej, nawet raz na tydzień.
A co jak wsadzę pomidory i mi na działce nie wzejdą tylko wszystkie pousychają

Zaczynam mieć już stany lękowe
Pomidory mają Ci wzejść w domu, posiane do doniczki, czy kuwety, do szklarni przenosisz je gdy są już wysokości 20- 50 cm, jak Ci wcześniej padną, to idziesz na targ i tam po złotówce, czy dwa złote płacisz za dużą sadzonkę pomidora ( jakiej odmiany, to w zasadzie przypadek, czasami można wybierać ,a czasami brać trzeba to co jest).
Na zakup sadzonek pomidorów, papryki, czy innych warzyw jest w zasadzie czas do końca maja ( oczywiście jeżeli Twoje eksperymenty na parapecie się nie powiodą, czego Ci nie życzę.)
Od czasu do czasu na stany lekowe proponuję ziółka

.
A co się tyczy mocowania w górę pomidorów i ogórków...
Tak moja szklarnia wyglądała 2 maja 2010 roku, u góry, w dachu widać wzdłuż rozciągnięte co 60 cm druty do których przywiązuję posadzone pomidory wtedy gdy już nie potrafią samodzielnie rosnąć do góry, tylko się przewracają.
A tak je sadziłem 17 kwietnia 2010 r po uprzednim rozmierzeniu w szklarni ścieżek i i miejsc w które je wsadzałem ( w miejscach krzyżowania się sznurków)