Ogródek Jagusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A tutaj moja mini-łączka. Mam tu posadzone: kostrzewy siną i zieloną, turzyce zieloną i brązową, miskanta w paski, i jeszcze kilka innych trawek :D

Obrazek

Ze starego wykopanego jałowca zrobiłam sobie podporę dla powojnika i bluszczu. Ciekawe czy im się spodoba.

A mozgę trzcinowatą posadziłam z drugiej strony tujki. Mam nadzieję że za bardzo się nie rozpleni.......
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

No co ja widzę :shock: pisałaś że nie masz miejsca a ogródeczek malutki :roll: a tu?
Jagusia tą piękną dalie wykopujesz na zimę?
Trujsklepka urocza coś mi się kojarzy z owadożernością ale to z wyglądu a nazwa też gustowna .
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Na spotaniu forumowym słyszałam że mózga nawet przez otwory w doniczkach produkcyjnych potrafi się rozłazić.
A taka jest ładna....
Nad posadzeniem swojej cały czas myślę jeszcze bo w przeciwieństwie do ciebie mam za mało miejsca :D
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ja mam naprawdę niewielki ogród. Może nie jest to 10 na 10m ale jest to przydomowy ogródek w mieście. Dlatego takie mam zagęszczenie roślin, bo wszystkie chciałoby się mieć i dlatego tak zazdroszczę wszystkim, którzy mają całe hektary, choć wiem że gdybym miała to bym ich "nie obrobiła". Jednak ciężko jest łączyć pasję ogrodową z pracą na pełny etat. Dzięki Bogu mam jeszcze babcię i choć ma już 83 lata to ogród jest jej całym życiem. A muszę powiedzieć, że w naszym ogrodzie są kwiaty ale są też warzywa a nawet co roku mały zagonek ziemniaków, które zawsze po Nowym Roku układamy w skrzynkach na szafach i regałach aby ładnie wykiełkowały, tak żebyśmy mieli młode ziemniaczki na wiosnę.
I jeszcze raz zaznaczam: ZAZDROŚĆ NIE ZAWIŚĆ. Nie jestem jak przysłowiowy pies ogrodnika: sam nie zje i komuś nie da. Chodzę po tych wszystkich ogródkach na forum i już nawet nie piszę: ślicznie, bo wydaje mi się że byłabym taka nudna i mało orginalna, ale prawda jest taka że każdy ogródek, nawet taki parapetpwy jest śliczny. No i znowu to śliczne...... muszę chyba kupić sobie słownik wyrazów bliskoznacznych i używać zamiennie :twisted:

Agnieszko: wszystkie dalie wykopuję i przechowuję w piwnicy, przysypane piachem. Wtedy nie zmarzną, nie zgniją i nie uschną :D

Mariolko: dziwna sprawa, ale ta mozga rosła w innym miejscu i wcale się nie rozrastała.... i tak się zastanawiam czy to aby na pewno mozga trzcinowata.....

Ła, ależ się rozpisałam.....
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ogrodowi goście:

pierwszy incognito, pasuje mi troszkę na orzechówkę, ale pewności nie mam
Obrazek

kos przyleciał na wyżerkę. I dobrze, mniej będzie dla kretów.
Obrazek

coś z bąkowatych :)
Obrazek

coś z osowatych
Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Wszystkich, którzy nie mogą oglądać moich zdjęć, bardzo przepraszam ale bojkotuję fotosik w związku z ograniczeniem mojego konta do 100 zdjęć. Od dzisiaj wracam do picassy :(
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Jeszcze kilku gości i ................... horror:

Przyleciały na popijawę :) Nektar bajka, po prostu.
Obrazek

Imprezka się rozkręcała i wszystko by się dobrze skończyło gdyby nie dołączył znany awanturnik i zabijaka :evil:

Obrazek

Doszło do rękoczynów:

Obrazek

A nawet zabójstwa:
Obrazek

Niektórzy są zdecydowanie agresywni po wypiciu :x
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajne zdjęcia!
A fotoreportaż z morderstwa lepszy niż W-11 ;:112
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

"Zabójcza" fotka owadów!!
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Ogrodu

Post »

Witaj Jagusiu!

Dziękuję, że odwiedziłaś mój ogród. Ja w ogrodzie Twojej babci czuję się wspaniale bo to bliski mi klimat.
Lubię ogrody zadbane i przemyślane. Ja całą zimę planuję a wiosną zatrzynam szaleć. Obowiazkowo muszę
kupić kilka roślin potem sadzę przesadzam.
Wtej chwili na działce już nic nie robię /, bo czuję się nienajlepiej/ ale jak doczekam wiosny zacznę znowu szaleć.
Niedługo pokazę nowe zdjęcia /jak odwiedzą mnie wnuki i wyślą - bo ja nie umiem/.

Pozdrawiam : goryczka
Awatar użytkownika
szafir44
500p
500p
Od: 28 paź 2008, o 19:21

Re: Ogródek Jagusi

Post »

Jagusiu piękny masz ogród wszystko takie zaplanowane fajnie że jesteś wśród nas pozdrawiam i zapraszam do mnie ;:63
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

A jakie tam zaplanowane ;:2

Dzięki Wam bardzo dziewczyny za tak miłe słowa...... ale co tu dużo mówić: nasz ogród jest bardzo słabo planowany. Po prostu ciągle i ciągle i ciągle coś nowego dosadzamy i żeby to było widać to przesadzamy i przesadzamy i przesadzamy :evil:

Jedyne zaplanowane zakątki to skarpa [a raczej jej niewielki kawałek] i "łąka" , która też na pewno będzie modyfikowana tysiąc razy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Jagusiu!

Wpadłam z rewizytą , pochodziłam po cudownym bajkowym ogródku i wracam do siebie.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jaguś :lol: Przespacerowałam się po Twoim ogródku jakże tu pięknie i kolorowo :heja Cudne dalie zwłaszcza kolczaste jakbyś miała za dużo to ja pliss.Glicynię też prowadzę na drzewko tylko jeszcze mała ,Slicznie bajecznie kolorowo :lol:
Awatar użytkownika
aloj42
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 26 lip 2009, o 20:48

Post »

Witaj Jagusiu !!!! jestem pod wrażeniem twojego i babci ogródka ! zazdroszczę tobie i babuni (bo to też jej zasługa)tego kawałka ziemi,na którym jest tak kolorowo i można wyjść z domku i pogrzebać coś tam,a te słoneczniki mnie urzekły najbardziej.Ja przygodę z działeczką zaczęłam kilka miesięcy temu i już nie mogę doczekać się wiosny !!! Pozdrawiam Was i zapraszam do mnie,choć nie mogę pokazać tyle co Wy,ale chociaż to co mam !!!! papa
Działka Jolanty !!! Pozdrawiam !!!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”