Kolekcyjka Alusi

ODPOWIEDZ
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolekcyjka Alusi

Post »

Witaj Alicjo, masz przecudne kwiaty.
Alusia61
200p
200p
Od: 11 paź 2009, o 22:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam, witam ;:136
jak sie ciesze ze zagladacie.
Ostatnio mialam bardzo malo czasu zeby na biezaco odpowiadac.
Obiecuje ze wstawie wiecej fotek. Wiem po sobie (ogladam przeokropnie chetnie zdjecia)

Joane ciesze sie ze do mnie zajrzalas.

agata0806 nie chce byc przyczyna twojej choroby. Kupilam go w zwyklym sklepie w niemczech
(odpowiednik OBI) w Hellweg. Zagladam od czasu do czasu chetnie bo mozna naprawde cos interesujacego znalesc. Ta Orchidea miala dwie rosliny w jednej doniczce.

justus27 na tym zdjeciu wszystkie trzy maja paczki, obiecuje jutro postaram sie wstawic zdjecie

renata75 widzialas moze u mnie ja juz ustawiam w paletach, chyba niezbyt estetycznie ale mnie to nie przeszkadza, najwazniejsze ze znowu troche placu sie wygospodarowalo. Psychopsis tez mi sie bardzo podoba

Bogusiu ufo ludek jest bardzo trafnym okresleniem (smialam sie z tego chyba z godzine) :;230

Celinko w miedzy czasie jak nie gadam o storczykach to cos przy nich robie tak czy siak wszystko kreci sie kolo storczyköw.
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alusia61 pisze:
Jednak Psychopsis papilio !! Jeszcze nie wpelni otwarty ale już widac wzor kwiatu
Obrazek
I znowu cala roslina.

Obrazek
To cudenko bardzo mi sie podoba a mojej corci najbardziej i juz od tamtego roku wierci mi dziure w brzuchu zebym kupilawiec moze sie skusze tylko powiedz mi jak o nie dbasz i jakie warunki potrzebuje
Alusia61
200p
200p

Post »

Halo Marto, ;:7 Psychopsis, wlasciwie moge powiedziec, nalezy do jednych z najlatwiejszych storczykow. Dwie zasady nalezy przestrzegac zeby nie bylo klopotöw. 1. Duzo swiatla
2. Malo wody. Zawsze czekam zeby podloze dobrze przeschlo.
Musze powiedziec ze wyglada bardzo efektownie i wzbudza zachwyt. Na zywo wyglada bardzo okazale. Jeszcze jedna zaleta ze nie potrzebuje duzo miejsca. Na kazdym parapecie znajdziesz troszke miejsca. Czytalam w ksiazce ze moze na jednym pedzie nawet do 5 lat kwitnac.
Zycze powodzenia przy kupowaniu ;:108
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Alu - piękna kolekcja :D
Potwierdzam to, co napisałaś odnośnie Psychopsisa - dużo słońca i mało wody to jest to, co mu najbardziej pasuje (nie mam z nim żadnych problemów, od zeszłego roku wypuścił 6 przyrostów). Mojemu też rośnie pęd i za trochę dotrzyma towarzystwa Twojemu "psycholkowi" :wink:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

To super ze nie jest wymagajacy.W niedziele wybieram sie na wystawe wiec wiem juz czego będę szukala,mam nadzieje ze M sie nie rozmysli i mnie zawiezie.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Alusia a kiedy będziesz miała przyjemność być jeszcze w tym sklepie?
Pytam już każdego bo może ktoś by mi kupił albo z kimś się bym wymieniła na keiki *...czegoś z moich zbiorów :D
* - / korekta pierwotnego zapisu " mojej krasuli " -określenie jest niestosowne, usunęłam kolejny raz -JOV..J/
Alusia61
200p
200p

Post »

Halo wszystkim, przez to ze ciagle ogladam wasze watki nie mam czasu w swoim na biezaco na pytania odpowiadac. Obiecalam pare zdjec. Moze tak troche chaotycznie ale nie wiem od czego zaczac. Bardzo lubie mutowane Phal.

Obrazek

jeszcze jedna

Obrazek

Sabotki niespodzianki urosly od ostatniego czasu

Obrazek

Paph. villosum juz go raz pokazywalam. to tegoroczne kwitnienie( zdjecie z dzisiaj)

Obrazek

cattleya niespodzianka najprawdopodobniej pomaranczowa

Obrazek

Odontoglossum Anna Claire, kwitlo juz w zeszlym roku( zdjecie z dzisiaj)

Obrazek

A tu ciekawostka. W tamtym roku w zimie zniszczyl sie sercowy lisc. Bylo za zimno i prawdopodobnie za mokro. Nie wyzucilam bidulka i odwdzieczyl sie z nawiazka. Niedosc ze zakwitl to jeszcze 2 keiki wyrosly na pedzie kwiatowym. U dolu w doniczce widac jak wyrasta nowy korzen

Obrazek

Agatko ja jezdze czesto do tego hodowcy. Tylko z wyslaniem z Niemiec bylby problem.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Wow piękne te mutowane storczyki a ten ostatni widac że chciał się odwdzięczyć :)
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Alusiu śliczne dzięki,jadę w niedzielę do LM bo tam podobno są :heja
Ja do Sabotków nie mam ręki bo mi padł ten którego miałam a Tobie widzę że nie tylko rosną ale i kwitną,gratuluję ;:63
Alusia61
200p
200p

Post »

Moze dlatego ze nie za bardzo z nimi co wyprawiam. Podlewam tak jak inne tylko kiedy zaczyna puszczac paki to wtedy zmniejszam podlewanie( wlasciwie to spryskuje podloze zeby bylo wilgotne ale nie za bardzo mokre)

Celinko każdy z nas ma jakies upodobania a i te tez sie zmieniaja. Z mutowanymi to zaczelam jakies 2 lata temu. Nazbieralam juz z 15.
Te keiki beda na wiosne posadzone do wlasnej doniczki. ;:65
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Alicjo, :lol:
masz wszystkie pantofelki które mi się podobają, ale zawsze bałam się ich kupić bo nie wiedziałam czy dam sobie z nimi radę. U mnie najlepiej czują się te chłodnolubne. ;:108 Ale kilka miesięcy temu kupiłam sobie na próbę dwa przekwitające Paphiopedilum i jakieś dwa tygodnie na Paphiopedilum Maudiae, pojawiło się coś co wygłąda mi na pąk kwiatowy. :tan :tan Teraz wiem jak mam z nim dalej postępować. Dzięki za informację. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Dużo się u ciebie dzieje.Zima za pasem,a u ciebie tyle wyjątkowych kwitnień,a ile jeszcze pędów kwiatowych.Gratuluję i kwitnienia i keiki na bidulce ;:63 Ja jak do tej pory nie doczekałam się ani jednego keiki na moich storczykach.Moim jest chyba za dobrze :D
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Alusia61
200p
200p

Post »

Danusiu masz racje jak storczyk sie dobrze czuje to nie musi sie wysilac zeby nowe roslinki wydawac. W sumie to powinnas sie cieszyc ze tak jest. Lepiej zachowac dorosla rosline niz lata czekac az to malenstwo dorosnie.

Ewo obiecuje ze wstawie na biezaco jak sie kwiaty rozwijaja.
A teraz ekstra dla ciebie kilka wczesniejszych kwitnien.

Obrazek

Paph. Delophyllum
Obrazek

cala roslinka
Obrazek

Paph.collosum
Obrazek

Paph.armeniacum
Obrazek
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Alusia,przepiękna różnorodna kolekcja. Brak monotonii mnie bardzo odpowiada, bo nie wieje nudą, a Ty i tak masz pewnie swoje ulubione orchidee ;:138
Wspaniale utrzymane i wypielęgnowane rośliny. Gratuluję :D
Zapraszam
Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”