Clemoholizm - mania zbierania, co kupiła(e)m nowego cz.1

Powojniki
Zablokowany
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bolesław Śron pisze:Pomysł aby powojnik piął się po jodle jest nie trafny, zacienione gałęzie się ogołocą i będzie to nieładnie wyglądało.
Pozdrawiam ! Bolek
jest trafny :lol: :lol: bo jodła to bonsai i tylko igły ma na koncu gałązek....tak jest ogołocona...
x-T-s
---

Post »

aniawoj pisze:Tess - które jest zdjęcie 'Kardynał Wyszyński'? Bo chyba nie to drugie??? 'Kardynał" jest czerwony nie rożowy....

to różowe to pillu.....a Wyszyński to ten cieniutki badylek...bez zadnego kwiatka
x-T-s
---

Post »

no dobrze, a co z moim pytankiem? :oops: :oops:
Awatar użytkownika
Skrzat
100p
100p
Od: 27 mar 2007, o 13:35

Post »

Tess odnośnie Twojego powojnika- to po posadzeniu zostawiłabym go w spokoju - czyli nie obcinać, a zobaczyć jak zareaguje na posadzenie- z doświadczenia posiadania paru powojników wiem że czasami to posadzenie "odchorowują" i wtedy obetniesz. Obciąć zawsze zdążysz :wink:

A Twoje Piilu jest ładne, też takie mam :lol:
pozdrawiam
x-T-s
---

Post »

dzięki bardzo, też tak pomyślałam jak coś na wiosne przytnę jak sie nalezy 40 cm nad ziemią

a Pillu no cóż rósł w donicy na tarasie, miał piekne kwiaty i te pełne i pojedyńcze.Przesadziłam i choruje,....ale może w przyszłym roku pokaże co potrafi :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obejrzałam Wasze przepiękne powojniki z zapartym tchem. :roll:
Przedstawiam moje 4 odmiany, w tym 3 bezimienne. Niestety mimo, iż mam je chyba od 4-5 lat nie doczekałam sie tak obfitego kwitnienia jak u Was. Co roku wymarzają do podstawy ( nawet jak okrywam...) , więc co roku są "niewielkiego wzrostu" :cry:
Zdjęcia z poprzednich lat
Rouge Cardinal
Obrazek
Bezimienne...:
ObrazekObrazek
Obrazek
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ten pełny wygląda mi na odmianę proteus.
Awe
50p
50p
Od: 13 paź 2007, o 16:22

Post »

Witajcie, oto mój pierwszy powojnik. Nie zdążyłam go jeszcze zasadzić, a tu niespodzianka - rozwinęły się kwiaty! :)
Jednak trochę innego koloru się spodziewałam... Jak to rozumieć, pomyłka w nazwie, czy przekłamanie zdjęcia?
:shock: Obrazek
Pozdrawiam Ewa
x-T-s
---

Post »

Ewa

no raczej pomyłka....swoją drogą bardzo ładny okaz...możesz zdradzić gdzie kupiłaś?
Awe
50p
50p

Post »

Tess, przyznam się , że czuję się uzależniona od... Rajskiego Ogrodu (na Woj.Pol.)
Tam kupiłam powojnik i większość moich roślinek. Nie mogę przejść tamtędy obojętnie... :wink:
Pozdrawiam Ewa
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Narine piękne są Twoje odmiany powojników. :P
Pozdrawiam Andrzej.
x-T-s
---

Post »

Awe pisze:Tess, przyznam się , że czuję się uzależniona od... Rajskiego Ogrodu (na Woj.Pol.)
Tam kupiłam powojnik i większość moich roślinek. Nie mogę przejść tamtędy obojętnie... :wink:
ja tam oststnio byłam ale powojniki kiepskie, wczoraj byłam w lubieszynie tam mają piękne zdrowe okazy i duży wybór.
A co do rajskiego ja chodzę ale po drugiej stronie wojska polskiego ( tam za netto) większy wybór
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awe
50p
50p

Post »

Masz rację Tess - za Netto warto zaglądać. Co do powojników, to zostały tylko przecenione niedobitki...
W Lubieszynie wybrałaś coś dla siebie?
Pozdrawiam Ewa
x-T-s
---

Post »

Ave

no kupiłabym wszystkie :cry: :cry: jutro poluję w LM na różę akropolis,no i może podjadę kupię kleamtisa...tylko co ja powiem mojemu M jak wróci do domku po dwóch miesiącach nieobecności...skad te wszystkie nowe nabytki są :cry:
x-T-s
---

Post »

Skrzat pisze:Tess odnośnie Twojego powojnika- to po posadzeniu zostawiłabym go w spokoju - czyli nie obcinać, a zobaczyć jak zareaguje na posadzenie- z doświadczenia posiadania paru powojników wiem że czasami to posadzenie "odchorowują" i wtedy obetniesz. Obciąć zawsze zdążysz :wink:

A Twoje Piilu jest ładne, też takie mam :lol:
pozdrawiam
Mój Kardynał Wyszyński - ruszył dziś zobaczyłam nowe przyrosty i pączki :lol: :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Powojniki”