Diety

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Diety

Post »

No to ja się pochwalę ;:138 ;:138 ;:138 17 dzień i dzisiaj po raz pierwszy wskazówka spadła poniżej 4 kilo :tan :tan :tan
a mianowicie 4,3 hip hip hurrrra i na dodatek wczoraj mnie nie bolała głowa :D
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko gratuluję! ;:138
Ale czy nie zbyt często boli Cie głowa przy diecie? Może trzeba ją troche zmodyfikowac?
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Ja przy diecie Dukana miałam codziennie bóle głowy :? Musiałam ją sobie zmodyfikować.Chudnę wolniej ale chudnę :heja Zmniejszyłam ilość spożywanych kalorii i węglowodanów.Jak skuszę się na coś słodkiego to za karę zjem mniejszą porcję obiadu. :roll:żeby wyrównać ilość kalorii.Najgorsze są zakupy ,bo zanim coś kupię to czytam całą etykietkę ze składem i kaloriami. W sklepach spędzam teraz przez to dużo więcej czasu. ;:224
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Post »

Ja mam tez bole glowy od wczoraj, ale mam nadzieje,ze mi przejdzie.Dzisiaj mialam prawie kilo wiecej rano, ale to przez to, ze jestem na P+W, w zeszlym tygodniu tez mialam wzrost wagi.
Mozesz mi dokladniej napisac jak zmodyfikowalas te diete?
Ja w sklepach tez ogladam tylko etykietki, to rzeczywiscie pochlania troche czasu :wink:
Aneta
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Marzenko, jesteś kolejną znaną mi osobą,która ma w dłuższym przedziale czasu bóle głowy. :( dobrze,ze przestałaś ściśle przestrzegać dukanowej diety, bo potem dochodzą inne przykre dolegliwości, o których tu już wspominałam.
Ja mam teraz tzw.,zajady', które są efektem niedoboru różnych składników i jednostronnego odzywiania.Robiłam sobie nawet badania.Muszę teraz łykać dużo żelaza i innych witamin.
Dlatego jak czytam euforyczne peany na temat początków tej diety, to mi się przypomina, kiedy ja zaczynałam - tez cieszyłam się ze spadku wagi.Teraz już mniej jestem z tych efektów zadowolona :twisted:
Zapraszam
Moje wątki
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Dukan napisał,że można jeść witaminy w tabletkach,oby nie przesadzić.Ja nie jem ,ale jem za to magnez +wit.B6,dzisiaj również mnie nie bolała głowa,przez pierwszy tydzien nie jadłam otrębów i zaczynałam się niepokoić :cry: Natomiast teraz juz jest rewelacja dzień zaczynam 3 łyżkami otrąb z jogurtem 0% mały kubek i no problem :wink: Czyli tak jak przed dietą.Będę się jednak obserwować bacznie jak mówią strzeżonego........
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Post »

Ja magnez tez biore,tyle ze rozpuszczam w wodzie,oprocz tego inne witaminy do tego.Moze mi te bole glowy przejda,moze to pogoda,nie wiem odczekam, zobacze.Mnie najbardziej brakuje owocow,bo przed dieta jadlam duzo i trudno je calkiem wyeliminowac.Mam zaniedlugo termin do lekarza to sie poradze co i jak.
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobrze, że piszecie o tych witaminach! Muszę Piotrkowi jakieś kupić. Na razie mówi, że czuje się rewelacyjnie (12 dzień), dietę trzyma restrykcyjnie, choć namawiam go na małe odstępstwa.
Mówi, że marzą mu się ziemniaki z sosem na obiad. Jedynie w pon. zjadł kawałek tortu, pierw był zachwycony, że taki pyszny, a później go zemdliło (tort wcale nie był za słodki!).
Trochę mnie martwi ten brak witamin, choć jego wcześniejszy sposób odżywiania też był raczej ubogi w warzywa (mnóstwo ziemniaków i smażone mięsa).
Jutro planuję zrobić dla niego sernik, a na niedzielę sałatkę warzywną z protomajonezem i rybę po grecku.

Pozdrawiam cieplutko!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
marzenaF
1000p
1000p

Post »

marlenka78 pisze:Ja magnez też biore,tyle ze rozpuszczam w wodzie,oprocz tego inne witaminy do tego.Moze mi te bole glowy przejda,moze to pogoda,nie wiem odczekam, zobacze.Mnie najbardziej brakuje owocow,bo przed dieta jadlam duzo i trudno je calkiem wyeliminowac.Mam zaniedlugo termin do lekarza to sie poradze co i jak.
Ja czasami robię odstępstwo :oops: co któryś dzień te otręby jem z jogurtem z netto 0,1% i on jest z kawalkami owoców/taka mała namiastka owoców/
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Baryczka pisze:Dobrze, że piszecie o tych witaminach! Muszę Piotrkowi jakieś kupić. Na razie mówi, że czuje się rewelacyjnie (12 dzień), dietę trzyma restrykcyjnie, choć namawiam go na małe odstępstwa.
Mówi, że marzą mu się ziemniaki z sosem na obiad. Jedynie w pon. zjadł kawałek tortu, pierw był zachwycony, że taki pyszny, a później go zemdliło (tort wcale nie był za słodki!).
Trochę mnie martwi ten brak witamin, choć jego wcześniejszy sposób odżywiania też był raczej ubogi w warzywa (mnóstwo ziemniaków i smażone mięsa).
Jutro planuję zrobić dla niego sernik, a na niedzielę sałatkę warzywną z protomajonezem i rybę po grecku.

Pozdrawiam cieplutko!
A propos majonezu,chciałabym się dowiedzieć skąd bierzecie ten olej parafinowy bo mnie się marzy sałata z vinegretem :oops:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko, ja kupiłam w aptece jako parafinę ciekłą. Pierw pani spytała czy to do kąpieli, a gdy zaprzeczyłam to cichutko dodała:"na przeczyszczenie?". Krótko opowiedziałam jej o Dukanie, ale nie znała tej diety :)
Pamiętaj, że oleju używa się mało, ma właśnie właściwości przeczyszczające, bo żołądek go nie trawi.
W pon. robiłam sałatę lodową z winegretem i sos smakował jak zwykły robiony z oleju. Polecam!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

marlenka78 pisze:Ja mam też bole glowy od wczoraj, ale mam nadzieje,ze mi przejdzie.Dzisiaj mialam prawie kilo wiecej rano, ale to przez to, ze jestem na P+W, w zeszlym tygodniu też mialam wzrost wagi.
Mozesz mi dokladniej napisac jak zmodyfikowalas te diete?
Ja w sklepach też ogladam tylko etykietki, to rzeczywiscie pochlania troche czasu :wink:
Marlenko
tę dietę zmodyfikowałam sobie w ten sposób że ograniczyłam ilość spożywanych kalorii do 1200 w moim przypadku.Chudnę 2 kg na miesiąc.Ograniczyłam drastycznie tłuszcze, słodycze,makarony,ryż i ziemniaki.Nie powiem ,że tego nie jem w ogóle,ale w minimalnych ilościach.Jem dużo drobiu,ryb,nabiału.Kiedyś jadłam dużo i często .Przy stosowaniu diety Dukana przez 5 dni dni zaginęła u mnie mania podjadania.Teraz jem tylko 3 główne posiłki i 2 przekąski,na które składa się garść orzechów i 50 gram żurawiny,jakiś owoc lub suszone morele..Jak zjem ciastko ,to wtedy muszę zrezygnować z przekąski :? .Posiłki rozłożyłam tak-śniadanie 200kcal,obiad-400-500kcal,kolacja-200kcal,przekąski -po 150 kcal.I to mi wystarcza.Żeby schudnąć 1 kg trzeba zjeść 7000 kcal mniej. ;:224 lub spalić dodatkowo te 7000 ;:224 Innej opcji niestety nie ma.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam dzielne kobiety ;:196
Trwające nadal diety świadcz ą o niechybnie zbliżającej się wiośnie. To dobry znak.
Ja jestem w grupie odchudzaczy, która z Dukana zrezygnowała bo... dolegliwości różnej maści, zaparcia, itd itp etc. Mimo mocnego zmodyfikowania diety pomaleńku chudnę nadal.
Jestem leniwa więc nie chce mi się liczyć kalorii tak jak Marzence :P , ale jeśli spożywa się określone produkty a inne wykluczy to nie ma siły - waga spada.
Zasada jest prosta: zakaz węglowodanów, tłuszczu zwierzęcego, skrobi, cukru.
Myślę, że Marzena63 bardzo rozsądnie zmodyfikowała swoja dietę i na pewno przynosi na efekty.
Trzymam za Was wszystkie kciuki ze wszystkich sił ;:138

aha... od 3 tygodni pije ocet jabłkowy jako suplement diety odchudzającej, chyba pomału zaczyna działać. Na razie kupuje gotowy w sklepie, ale mój domowy już się robi. Poza tym mam jeszcze jeden suplement diety - szczeniaka, z którym trzeba często wychodzić :;230

Mój suwaczek na dowód tego, że trwam w diecie :wit
Obrazek
regulamin Andziu
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Ja nie mogę zaliczyć się teraz do zwolenniczek diety Dukana ;:14
Jednak zachowuję dietę - własną.Polega ona na minimalnej ilości potraw mącznych,chlebów,kasz,ziemniaków nie jadłam od 2 miesięcy.Sosy jedynie naturalne.Nabiał 0% lub 1,5.Jajka przepiórcze lub od kur zielononóżek.Mięsa chude - indyk,cielęcina,wołowina,wieprzowiny mało.
Warzywa wszystkie oprócz - fasoli,groszku.Owoce też - jeszcze nie jadłam bananów i avocado.
Znowu używam oliwy z oliwek i olejów z pestek winogron.
Słodycze okazjonalnie.
Dochodzę do siebie po spustoszeniu po diecie. ;:7
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anaczko, Ty jesteś Mistrzyni wypieków - czy pieczesz chleb z samych otrębów? Ja robię taki na drożdżach, ale nie umiem tak do końca dobrac proporcji i wychodzi mi "raz tak raz siak".
Daję: 1 op. o.owsianych, 1 op. pszennych lub żytnich, 2-3 łyżki mąki kukurydzianej, ok. 2,5 dag drożdży, wody ciepłej tyle, żeby ciasto dało się wyrobić łyżka, ale było dosyć gęste. Niestety chlebek się kruszy, jak próbowałam dać więcej wody to wychodzi glina, z jajkiem tez nie było najlepiej... Może masz jakąś radę?
Mam jeszcze jedno pytanie: dlaczego jajka od kur zielononóżek :?: :?:
Jeszcze jedno - zauważcie, że każda z nas pisze o ograniczeniu tych samych pokarmów w diecie. Wniosek z tego prosty - taka metoda jest najlepsza ;:138
regulamin Andziu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”