Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2009
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Was cieplutko
Kolekcja róż robi wrażenie.Miło o tej porze roku popatrzeń na piękne kwiaty.Macie tak dużo roślin i wszystkie wypielęgnowane,jak Wam starcza czasu,bo pracy na pewno dużo trzeba włożyć,żeby taki efekt osiągnąć.
U nas mało śniegu i do dziś było mroźno ,teraz +2.Tak bym chciała aby była już wiosna.
Kolekcja róż robi wrażenie.Miło o tej porze roku popatrzeń na piękne kwiaty.Macie tak dużo roślin i wszystkie wypielęgnowane,jak Wam starcza czasu,bo pracy na pewno dużo trzeba włożyć,żeby taki efekt osiągnąć.
U nas mało śniegu i do dziś było mroźno ,teraz +2.Tak bym chciała aby była już wiosna.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuś pierwsze zdjęcia będą już w czerwcu , bo wtedy rozkwitają pierwsze róże .
Agnieszko ja nawet nie odczuwam , że tyle ich jest , Madzia była i widziała , każdą wolną chwilę spędzała przy kwiatach , bo one są naprawdę piękne . Nie miałam wolnej soboty , ani niedzieli , wolne chwile to działka . Pracuję jeszcze zawodowo , dopiero po pracy mogę iść w krzaki . Ale dla mnie to już był wtedy relaks , bo byłam w swoim raju bez stresów i innych obciążeń psychicznych .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Agnieszko ja nawet nie odczuwam , że tyle ich jest , Madzia była i widziała , każdą wolną chwilę spędzała przy kwiatach , bo one są naprawdę piękne . Nie miałam wolnej soboty , ani niedzieli , wolne chwile to działka . Pracuję jeszcze zawodowo , dopiero po pracy mogę iść w krzaki . Ale dla mnie to już był wtedy relaks , bo byłam w swoim raju bez stresów i innych obciążeń psychicznych .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Moniko rododendrony kupowaliśmy na targach od producenta z Łodzi . Nazw nie pamiętam , bo wyrzuciłam karteczki i to był mój błąd . Nigdy nie przywiązywałam uwagi do nazw , jeśli roślina mi się podobała , to ją po prostu kupowałam .
Gabuniu damy radę i w tym roku , najważniejsze to trafić w odpowiedni oprysk na danego osobnika i problem z głowy . Już dużo umiem , bo się nauczyłam przez ten okres walki z przeciwnościami natury .
Pozdrawiam cieplutko
Gabuniu damy radę i w tym roku , najważniejsze to trafić w odpowiedni oprysk na danego osobnika i problem z głowy . Już dużo umiem , bo się nauczyłam przez ten okres walki z przeciwnościami natury .
Pozdrawiam cieplutko
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Reniu widok był przepiękny jak śnieg oprószył drzewa , bo teraz to jest go mało i jest brzydko . To ślady moich futrzaków , jak biegają po śniegu . Na łukach będzie winogron , powojnik i róże pnące . Muszę trochę poczekać na efekty , winogron chyba rośnie długo , a musi okryć górę , a reszta poszła na boki .
Witam Cię Judyto , jakże mi miło , że wpadłaś do mnie . Przyznam się , że nie mam go za wiele , ale jakoś sobie muszę poradzić . Nie martw się i Ty dojdziesz powoli do wprawy , wtedy nie będą Ci straszne żadne szkodniki . Dla mnie największą zmorą są chwasty , bo sąsiedzi mają ugory i wszystko sieje wiatr do mnie . Jak będziesz miała problem to sobie kliknij do mnie i coś zaradzimy .
Haniu dużo czasu pochłania mi plewienie , bo reszta to już przyjemność . Co pewien czas robię opryski , podlewam nawozem , wszystko rośnie ,a ja jestem w siódmym niebie , bo sąsiedzi już mnie nie widzą zza drzew . Brakuje i mnie tej pracy , bo to jest odskocznia szarej codzienności . Teraz i u nas jest na minusie , tak samo jak Ty nie mogę się doczekać wymarzonego ciepełka wiosennego .
Witam Cię Judyto , jakże mi miło , że wpadłaś do mnie . Przyznam się , że nie mam go za wiele , ale jakoś sobie muszę poradzić . Nie martw się i Ty dojdziesz powoli do wprawy , wtedy nie będą Ci straszne żadne szkodniki . Dla mnie największą zmorą są chwasty , bo sąsiedzi mają ugory i wszystko sieje wiatr do mnie . Jak będziesz miała problem to sobie kliknij do mnie i coś zaradzimy .
Haniu dużo czasu pochłania mi plewienie , bo reszta to już przyjemność . Co pewien czas robię opryski , podlewam nawozem , wszystko rośnie ,a ja jestem w siódmym niebie , bo sąsiedzi już mnie nie widzą zza drzew . Brakuje i mnie tej pracy , bo to jest odskocznia szarej codzienności . Teraz i u nas jest na minusie , tak samo jak Ty nie mogę się doczekać wymarzonego ciepełka wiosennego .
Spis wątków
Spis wątków
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu..z tym czasem to tak chyba wszyscy mają, tzn. mają go ciągle za mało.andriu53 pisze:Witam Cię Judyto , jakże mi miło , że wpadłaś do mnie . Przyznam się , że nie mam go za wiele , ale jakoś sobie muszę poradzić . Nie martw się i Ty dojdziesz powoli do wprawy , wtedy nie będą Ci straszne żadne szkodniki . Dla mnie największą zmorą są chwasty , bo sąsiedzi mają ugory i wszystko sieje wiatr do mnie . Jak będziesz miała problem to sobie kliknij do mnie i coś zaradzimy .
Chwasty u mnie także są utrapieniem, nie tylko z powodu sąsiedzkich łąk i ugorów, ja zwyczajnie nie nadążam pielić, jak dochodzę do końca rabaty to mogę zacząć od początku..i tak w kółko.
W sprawie szkodników różanych na pewno będę pukać do Ciebie z prośbą o ratunek, wskazówkę, pomoc.
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- andriu53
- 1000p
Izunia ja nawet nie czuję tej ilości krzaków , bo się do nich przyzwyczaiłam i nie robi to na mnie najmniejszego wrażenia .Pomarańczowe są naprawdę piękne w realu też , dlatego mam jeszcze przywiezione pnące na tą wielką pergolę [ w dwóch odcieniach ]. Chciałam sobie kupić jeszcze żółty powojnik do kompletu , ale nie wiem czy dostanę .Izunia czy przyjęła Ci się trytoma ? Mam nadzieję , że nie zakręcałaś liści , bo by ugniły w środku
Pozdrawiam cieplutko Zosia.
Pozdrawiam cieplutko Zosia.
Spis wątków
Spis wątków
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Zosiu i Jędrku! Ależ macie cudne róże, ja się zdecydowałam na wiosnę zakupić na próbę 5 może 8 krzewów na próbę. Na poprzedniej działce miałam sporo róż i rozmnażałam je z dużym powodzeniem. Obecnie mam trzy pnące z tego dwie są mojego chowu - przywiezione ze starej działki.Podziwiam i zazdroszczę wam tych 300 krzewów( w pozytywnym sensie)
Taki ogród to istny różany raj
Taki ogród to istny różany raj

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosieńko
Z serca płyną te życzenia:
W datę Twego urodzenia.
Zdrowia, szczęścia, pomyślności,
sto lat życia, moc radości!
Zdrowie wiecznie niech Ci służy,
uśmiech stale miej na na twarzy,
niech się spełni o czym marzysz!
Niech Ci towarzyszy zgoda
wieczna takjak Twa uroda.
Dni w radości niech Ci płyną
z serca życzy Ci Agnieszka z rodziną

Z serca płyną te życzenia:
W datę Twego urodzenia.
Zdrowia, szczęścia, pomyślności,
sto lat życia, moc radości!
Zdrowie wiecznie niech Ci służy,
uśmiech stale miej na na twarzy,
niech się spełni o czym marzysz!
Niech Ci towarzyszy zgoda
wieczna takjak Twa uroda.
Dni w radości niech Ci płyną
z serca życzy Ci Agnieszka z rodziną

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- andriu53
- 1000p
Dziewczyny - jesteście cudowne i zapraszam Was na wirtualne dobre ciacho

Spis wątków
Spis wątków