adamanna pisze:a mnie urzekł storczyk :P :P i fotki zaśnieżonego odrodu..... oglądając takie zdjęcia zawsze żałuję że nie dane mi mieszkać w domku z ogródkiem

Mnie storczyki urzekają za każdym razem, gdy na nie patrzę, ale, niestety, to raczej miłość bez wzajemności...

Temu od przyjaciół, tak jak przewidziałam, usychają po kolei wszystkie pączki.

Będę musiała dać sobie spokój ze storczykami i już więcej ich nie krzywdzić, niech inni się nimi zajmują - ja nie potrafię.
Co do ogrodu, moi rodzice starali się o dom z ogrodem ponad 20 lat, może i Ty swojego doczekasz!
katrina26 pisze:Sabinko, dopiero teraz zauważyłam że jesteś z Bierunia! toż to rzut kamieniem ode mnie, ja jestem z Oświęcimia ;) i w dodatku urodziny mamy w tym samym miesiącu, tylko Ty trzy dni wcześniej
Prezent śliczny storczyki także mi się bardzo podobają, a maleństwa forumkowe niech zdrowo rosną

katrina, witaj ziomalko!

U nas się nawet mówi, że - przejeżdżając przez jakiś most, który zaczyna się w województwie śląskim, a kończy w małopolskim - wjeżdża się na kole, a wyjeżdża na rowerze.
Wiadomo, Wodniki górą!
A forumowe maluszki pewnie będą zdrowo rosnąć, bo one zawsze są dawane od serca.
Edyta 74 pisze:Afelandra po prostu piękna .Widac ,że luby ma dobry gust.
Storczyk też piękny i jak ma dużo pączków.
Taak, ktoś tu na pewno ma dobry gust - ja co do afelandry, a mój luby co do mnie.
A większość pączków już się zdezaktualizowała...
carol1 pisze:Cudowna afelandra! Marzy mi się taka, bo moja tyle liści zrzuciła i nadal zrzuca... no ale sporo przeszła to fakt... Ogólnie wszystkie rośliny super

Pozdrawiam.
carol1, Ty też masz afelandrę? Proszę, napisz mi, jak mam się nią opiekować. Moja też kilka liści zgubiła, ale póki co, trzyma się. Gdzieś czytałam, że afelandrę jest sens chować tylko 2 lata, potem należy juz zrobić sadzonki z pędów wierzchołkowych... Czy to prawda?
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i zapraszam znowu!