Moje cytrusy
- Margarita.vip
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 7 sty 2009, o 23:06
Witam
Oglądnęłam zdjęcia i aż mnie zatkało
zaniemówiłam z wrażenia. Jak Ty to robisz że masz takie piękne roślinki i w dodatku z tyloma owocami?? Ja mam cytrynke skierniewicką ma 5 lat i tylko raz udało mi sie wychodować owoc wielkości 7 cm . A teraz moja cytrynka to badylek i 3 listki
Co jakis czas pojawiają sie kwiaty ale wszystkie opadaja 
Oglądnęłam zdjęcia i aż mnie zatkało
Kaśka
Fiołki - Fiołka
Fiołki - Fiołka
Fiołku, może krakowskie klimaty jej nie pasują 
to żarty oczywiście. Przede wszystkim ziemia,odpowiednie warunki zimowania,zasilanie odpowiednimi nawozami, walka ze szkodnikami (najbardziej uciążliwy przędziorek) no i zraszanie roślin nie ziemi. Proszę, pytaj. Jeśli będę mógł, to pomogę Ci w hodowli ;:12

to żarty oczywiście. Przede wszystkim ziemia,odpowiednie warunki zimowania,zasilanie odpowiednimi nawozami, walka ze szkodnikami (najbardziej uciążliwy przędziorek) no i zraszanie roślin nie ziemi. Proszę, pytaj. Jeśli będę mógł, to pomogę Ci w hodowli ;:12
jack55
Co do klimatu to może i żart ale to co czasami "wisi" w krakowskim powietrzu to dziwie się że roślinność jeszcze żyje 
Szkodników na szczęście nie mam. Z zimowaniem to będzie problem bo nie mam warunków żeby ją przenosić.
Jakiś tydzień temu wypuściła chyba z 30 pączków wszystkie się rozwinęły, przekwitły i odpadły. Tylko 1 kwiatek się zapylił ale niestety też odpadł
Właśnie przymierzam się do przesadzenia mojej cytrynki - jakiej ziemi powinnam użyć?
Szkodników na szczęście nie mam. Z zimowaniem to będzie problem bo nie mam warunków żeby ją przenosić.
Jakiś tydzień temu wypuściła chyba z 30 pączków wszystkie się rozwinęły, przekwitły i odpadły. Tylko 1 kwiatek się zapylił ale niestety też odpadł
Właśnie przymierzam się do przesadzenia mojej cytrynki - jakiej ziemi powinnam użyć?
Kaśka
Fiołki - Fiołka
Fiołki - Fiołka
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz jakieś doświadczenie w uprawie cytrusów? Jeśli nie, to na początek proponuję kupno cytryny Skierniewickiej (Ponderosy) lub Lunario. Kup sadzonki, małe, które zaadoptują się do Twoich warunków.
Podaję Ci link, gdzie znajdziesz dużo, różnych cytrusów.
http://www.naszecytrusy.pl/sklep-web-ma ... p&id_kat=2
Jest tam też forum, na którym wymieniamy się doświadczeniami w uprawie.
Podaję Ci link, gdzie znajdziesz dużo, różnych cytrusów.
http://www.naszecytrusy.pl/sklep-web-ma ... p&id_kat=2
Jest tam też forum, na którym wymieniamy się doświadczeniami w uprawie.
jack55
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.