Moja kwitnąca kolekcja
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciekawą kwestię poruszyliście.. Prawda jest taka, że jak ktoś ma swoje hobby, to może o nim rozmawiać godzinami. Kwestia tylko tego, żeby wiedzieć z kim można pogadać, a z kim nie ;) Wiadomo, ze to, co dla nas jest konikiem - innych może nudzić. Mój eks chłopak uwielbiał np. politykę, mógł o niej gadać godzinami.. Ja ziewałam już po 5 minutach jego wywodów ;)
Myślę, że zawsze trzeba zachować zdrowy umiar.. Dzięki Bogu, że ktoś wymyślił takie forum, gdzie możemy sobie poużywać do woli

Myślę, że zawsze trzeba zachować zdrowy umiar.. Dzięki Bogu, że ktoś wymyślił takie forum, gdzie możemy sobie poużywać do woli
-
Orchideomaniak
- 500p

Dlatego staram się za wiele o moich skarbach nie opowiadać
wtedy wszyscy słuchają i nie ziewają
a ja mam satysfakcje że o storczykach pogadałem
ale też chetnie słucham o zainteresowaniach moich znajomych. Sztuką jest nie umieć mówić, tylko umieć słuchać 
A forum to najlepsze miejsce do opowiadania o naszej pasji
A forum to najlepsze miejsce do opowiadania o naszej pasji
-
Orchideomaniak
- 500p

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
Orchideomaniak
- 500p

pewnie nie czytywałeś poetów antycznych i dlatego Ci przeszło
widzę, że temat nabrał dość niestorczykowych kolorków, ale to miłe, że forumowicze nie są monotematyczni 
Agness, przyjrzałam się dokładnie Twoim cudom i muszę przyznać, że kolekcja robi ogromne wrażenie, szczególnie na kimś takim jak ja, kto dopiero zaczyna swoją przygodę z roślinami w ogóle
gratuluję i życzę dalszych sukcesów.
zamierzam zaglądac tu częściej w celu "napasienia oczu" ;:91
widzę, że temat nabrał dość niestorczykowych kolorków, ale to miłe, że forumowicze nie są monotematyczni Agness, przyjrzałam się dokładnie Twoim cudom i muszę przyznać, że kolekcja robi ogromne wrażenie, szczególnie na kimś takim jak ja, kto dopiero zaczyna swoją przygodę z roślinami w ogóle
zamierzam zaglądac tu częściej w celu "napasienia oczu" ;:91
pozdrawiam
Magda
Magda
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magdo serdeczne dzięki za miłe słowa, strasznie się cieszę, że moje storczyki się podobają. To strasznie miło,gdy można dzielić się swoją pasją. Bardzo się cieszę, że odwiedziłaś mnie na forum, zapraszam
Właśnie dostałam cynk, że podobno jest promocja w Tesco, storczyki 19,90. Muszę sprawdzić czy rzeczywiście, bo u mnie nie są zbyt częste takie promocje
, i jestem skazana tylko na kwiaciarnie, a tam ceny 
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Agness...oj, żałuj, że nie mieszkasz we Wrocławiu... niedawno była dostawa w naszym Leroy Merlin...kwiatki cudowne- szczególnie vandy, których jest duży wybór
niestety cena powala: ok 140 zł za jedno cudo.
mi się dziś natomiast udało kupić tanio storczyka w kwiaciarni osiedlowej: wprawdzie sierota z niego, bo ma pouszkadzane mechanicznie(lekko nadłamane) listki i jeden z kwiatków w tajemniczy sposób utracił część górną...ale za to kosztował mało
i ma piękną głęboko bordową barwę. wieczorkiem porobię zdjęcia i umieszczę w moim niewielkim wątku 
mi się dziś natomiast udało kupić tanio storczyka w kwiaciarni osiedlowej: wprawdzie sierota z niego, bo ma pouszkadzane mechanicznie(lekko nadłamane) listki i jeden z kwiatków w tajemniczy sposób utracił część górną...ale za to kosztował mało
pozdrawiam
Magda
Magda
-
Orchideomaniak
- 500p