Moja kwitnąca kolekcja

Zablokowany
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja wśród znajomych, nie tylko rówieśników, nie mam takich zapaleńców w stosunku do storczyków, ale zawsze się zapytają co się u moich dzieje :) a jak do mnie przyjdą, to koniecznie chcą zobaczyć moje wszystkie storczyki :)
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Ciekawą kwestię poruszyliście.. Prawda jest taka, że jak ktoś ma swoje hobby, to może o nim rozmawiać godzinami. Kwestia tylko tego, żeby wiedzieć z kim można pogadać, a z kim nie ;) Wiadomo, ze to, co dla nas jest konikiem - innych może nudzić. Mój eks chłopak uwielbiał np. politykę, mógł o niej gadać godzinami.. Ja ziewałam już po 5 minutach jego wywodów ;)
Myślę, że zawsze trzeba zachować zdrowy umiar.. Dzięki Bogu, że ktoś wymyślił takie forum, gdzie możemy sobie poużywać do woli :lol: :lol: :lol:
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Dlatego staram się za wiele o moich skarbach nie opowiadać :lol: wtedy wszyscy słuchają i nie ziewają :) a ja mam satysfakcje że o storczykach pogadałem :D ale też chetnie słucham o zainteresowaniach moich znajomych. Sztuką jest nie umieć mówić, tylko umieć słuchać :D

A forum to najlepsze miejsce do opowiadania o naszej pasji :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zgadzam się, we wszystkim potrzebny jest umiar i spostrzegawczośc. Trzeba uchwycic moment, kiedy rozmówca zaczyna ziewać :lol: :lol: :lol: Wtedy jest najwyższy czas zmienić temat :lol: :lol: :lol: mimo, że chetnie by się jeszcze pogadało :D
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

:lol: ja staram się skończyć zanim zacznie ziewać :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja bym mogła cały czas gadać, bo w tym temacie czuję się naprawdę dobrze i mam wiele do powiedzenia. jak mi ktoś gada np. o muzyce, to od razu się nudzę, bo nie lubię muzyki i nie interesuje mnie ona w ogóle.
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

A mogę o muzyce dużo rozmawiać, a szczególnie o jednym zespole ....i o storczykach też. kocham i to i to.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawdę mówiąc przecież jedna pasja nie wyklucza innych zainteresowań i można mieć wiedzę na wiele różnych tematów,nawet powinno się ją mieć :)
alastor
50p
50p
Od: 30 sie 2008, o 18:33

Post »

hehe...Storczykowo droga i inni pozytywnie zakręceni.... storczyki to i tak "normalna "pasja :) ja kocham literaturę antyczną- znajomi odetchnęli z ulgą, jak zaczęłam kolejne hobby, właśnie orchidee ;)

pozdrawiam
Magda
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Magdo ciekawe zainteresowania :) Ja oprócz storczyków, to interesuję się ogrodami, ale to bardzo powiazane :) Kiedyś jeszcze Poezją, ale juz mi przeszło :)
alastor
50p
50p

Post »

pewnie nie czytywałeś poetów antycznych i dlatego Ci przeszło ;:1 widzę, że temat nabrał dość niestorczykowych kolorków, ale to miłe, że forumowicze nie są monotematyczni :)
Agness, przyjrzałam się dokładnie Twoim cudom i muszę przyznać, że kolekcja robi ogromne wrażenie, szczególnie na kimś takim jak ja, kto dopiero zaczyna swoją przygodę z roślinami w ogóle :) gratuluję i życzę dalszych sukcesów.
zamierzam zaglądac tu częściej w celu "napasienia oczu" ;:91
pozdrawiam
Magda
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo serdeczne dzięki za miłe słowa, strasznie się cieszę, że moje storczyki się podobają. To strasznie miło,gdy można dzielić się swoją pasją. Bardzo się cieszę, że odwiedziłaś mnie na forum, zapraszam :D Właśnie dostałam cynk, że podobno jest promocja w Tesco, storczyki 19,90. Muszę sprawdzić czy rzeczywiście, bo u mnie nie są zbyt częste takie promocje :cry: , i jestem skazana tylko na kwiaciarnie, a tam ceny :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja oprócz storczyków interesuję się jeszcze zwykłymi kwiatami, skamielinami, minerałami, lubię rysować, haftować... mam dużo zainteresowań, a każde jest dziwne i nie ma w moim otoczeniu osób o podobnych.
alastor
50p
50p

Post »

Agness...oj, żałuj, że nie mieszkasz we Wrocławiu... niedawno była dostawa w naszym Leroy Merlin...kwiatki cudowne- szczególnie vandy, których jest duży wybór :) niestety cena powala: ok 140 zł za jedno cudo.
mi się dziś natomiast udało kupić tanio storczyka w kwiaciarni osiedlowej: wprawdzie sierota z niego, bo ma pouszkadzane mechanicznie(lekko nadłamane) listki i jeden z kwiatków w tajemniczy sposób utracił część górną...ale za to kosztował mało :) i ma piękną głęboko bordową barwę. wieczorkiem porobię zdjęcia i umieszczę w moim niewielkim wątku :)
pozdrawiam
Magda
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Agness ja dostałem do domu gazetkę ważną od 18 września i tam sa po 19.99 Phalaenopsisy w Tesco :)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”