DAHIRA 's corner - moje skarby:)
- DAHIRA
- 50p
- Od: 19 kwie 2008, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Okazalo sie ze to Havorthia retusa. Forum Ogrodnicze jest niezastapione 

moje roslinki do wgladu TUTAJ
"Worry is like a rocking chair - it gives you something to do but it doesn't get you anywhere."
Dorothy Galyean
"Worry is like a rocking chair - it gives you something to do but it doesn't get you anywhere."
Dorothy Galyean
- DAHIRA
- 50p
- Od: 19 kwie 2008, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Coz, zawsze jest tam cos ciekawego, maluchy (cactus mix i succulent mix) tylko £0.99, a i lokalizacja tuz obok domu czestym wizytom sprzyja 

moje roslinki do wgladu TUTAJ
Dorothy Galyean
Dorothy Galyean
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Dahiro!
Śliczne są te Twoje roślinki i takie egzotyczne (przynajmniej dla mnie).
Pozdrawiam, Ela.
Śliczne są te Twoje roślinki i takie egzotyczne (przynajmniej dla mnie).
Pozdrawiam, Ela.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Akwelan_2009
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Re: DAHIRA 's corner - moje skarby:)
DAHIRA pisze:Kolejne kaktusy i sukulenty:
![]()
Nazwy:
3. Frithia pulchra
Pierwsze trzy roslinki nabyte (z tego enopla az z Holandii, z mojego ulubionego sklepu http://www.cactusplaza.com ). Ostatnie 'paluszki' dotarly do mnie Dzięki uprzejmosci Uzumaki - troche sie polamaly w podrozy, ale sie już chyba przyjely u mnie:)
Wypatrzyłem wśród Twoich "ulubieńców" w dość odległym wątku frithie pulchra. Ciekawi mnie jak udaje Ci się je zimować, tz. w jakich warunkach je zimujesz, jakie stosujesz podłoże. Ciekawi mnie również Twój sposób pielęgnacji tych roślin w okresie lata. Frithia pulchra należy do moich ulubionych roślin, dlatego zbieram doświadczenia w uprawie i pielęgnacji innych pasjonatów tych. Moje rośliny możesz zobaczyć pod adresem: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=27623
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- karolowa29
- 200p
- Od: 3 lis 2014, o 04:43
Re:
Witam Cię DAHIRA. Mam nietypowe pytanie do Ciebie. Czytając pierwszy watek o róży Pustyni zauważyłam, że rozdawałaś bardzo dużo nasionek tej roślinki. Mam pytanie:DAHIRA pisze:Okazalo sie ze to Havorthia retusa. Forum Ogrodnicze jest niezastapione
Czy to nasiona z twoich roślinek?
Jak je zbierać?
Kiedy się pokazują?
Po jakim czasie?
Czekam niecierpliwie na odpowiedź
Marzena