Ogród Rosiowej
- Frida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj, wpadłam do Ciebie, obejrzałam i już widzę, że zapowiada się pięknie. Przed Tobą huk roboty, ale potem będziesz się cieszyć z każdej rosnącej rośliny. Ja zaczynałam swoją przygodę z ogrodem wiosną i jeśli mogę Ci coś poradzić, tak z doświadczenia, to podziel sobie ogród na kawałki (jakieś kwatery) i doprowadzaj je do porządku, ot, tak kawałek po kawałku. Będzie Ci łatwiej i dość szybko zobaczysz efekty pracy, co jak wiadomo, bardzo mobilizuje do kolejnego wysiłku.
Pozdrawiam, Danuta
Pozdrawiam, Danuta
- rosiowa
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maakita zdjęcia mają swój urok, bo i to miejsce nas urzekło. Inaczej byśmy tego nie kupili. To było lokalne wysypisko śmieci ( wywieźliśmy 3 lub 4 wywrotki ), oraz fantastyczne miejsce na libacje alkoholowe. Wszyscy pukali się w głowę, gdy im pokazywaliśmy tą działkę. Ale tam, pomimo wszystko było pięknie. I jest.... No i oczywiście będzie. 
Frido, serdecznie dziękuję Ci za podpowiedź. Taki też miałam plan, ale czy moja niecierpliwość mi na to pozwoli? Ale tak byłoby najlogiczniej... ;)
Zobaczymy, jak pójdzie nam dzisiaj. Pogoda sprzyja, a zatem do wieczora. Pozdrawiam wszystkich.

Frido, serdecznie dziękuję Ci za podpowiedź. Taki też miałam plan, ale czy moja niecierpliwość mi na to pozwoli? Ale tak byłoby najlogiczniej... ;)
Zobaczymy, jak pójdzie nam dzisiaj. Pogoda sprzyja, a zatem do wieczora. Pozdrawiam wszystkich.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- rosiowa
Dziękuję wszystkim za odwiedziny. Muszę Wam powiedzieć, że nawet po takim jednym dniu, jak dzisiaj już widać poprawę. Co prawda popsuła się glebogryzarka i musieliśmy przerzucić się na działanie ręczne, ale i tak zrobiliśmy spory kawałek.
Posadziłam dziś pierwsze rośliny. Wysiały się naparstnice w ilościach nieprzebranych, to kilka sobie zostawiłam. Zdjęcia wkleję jutro rano, bo padam na wiadomo co.
Jolu i Marku, widziałam waszą działkę i również jestem pod ogromnym wrażeniem włożonej tam pracy.
Kurczę, Dynka, masz rację, to cieszy jak jasny gwint

Posadziłam dziś pierwsze rośliny. Wysiały się naparstnice w ilościach nieprzebranych, to kilka sobie zostawiłam. Zdjęcia wkleję jutro rano, bo padam na wiadomo co.
Jolu i Marku, widziałam waszą działkę i również jestem pod ogromnym wrażeniem włożonej tam pracy.

Kurczę, Dynka, masz rację, to cieszy jak jasny gwint

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
no tak, Siostro!
Kopiemy, na tyle, na ile kręgosłupy nam pozwolą -widać na zdjęciach, ogrodzenia też nie masz, tylko słupki, jak ja!
Ale kwiaty jakie masz...edch...ja nie mam nic
Ale ziemmia pod płotem,pod słupkami
skopana i lada dzień pojawią się pierwsi nowo przybyli do mojego ogrodu!
A ten niufek! Cudny, piękny!
P.S. Też baaaardzo kocham psy!

Kopiemy, na tyle, na ile kręgosłupy nam pozwolą -widać na zdjęciach, ogrodzenia też nie masz, tylko słupki, jak ja!

Ale kwiaty jakie masz...edch...ja nie mam nic

Ale ziemmia pod płotem,pod słupkami

A ten niufek! Cudny, piękny!
P.S. Też baaaardzo kocham psy!
- rosiowa
To prawda, kręgosłup mam tylko jeden. Ale póki jeszcze się chociaż trochę trzyma, to trzeba robić. Ogrodzenie ma być podobno w tym tygodniu, choć jego brak też ma duże plusy, bo psy sąsiada pilnują naszej działki.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękna ta działka
aż miło się ogląda
tyle kolorów a kąciku tymczasowym
na nowej działce też mam taki kącik który stale się powiększa :P bo wiecznie coś dowożę ...
pracy dużo włożyliście i jeszcze więcej pracy przed wami ale rezultaty na pewno będą cieszyły oko

pracy dużo włożyliście i jeszcze więcej pracy przed wami ale rezultaty na pewno będą cieszyły oko

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- rosiowa
Oj mam nadzieję, że uda się stworzyć pałac dla moich roślin. Nie mogę się tego doczekać. Z Waszym wsparciem jest mi dużo lepiej. Dziękuję wszystkim 

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Oj Gosiu, dużo pracy włożyłaś, ale jeszcze dużo siły musisz mieć
Dobrze, że masz tą przechowalnię to już na początek bdziesz miała rośliny.

Dobrze, że masz tą przechowalnię to już na początek bdziesz miała rośliny.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- rosiowa
Witaj u mnie Agrażko, niezmiernie się cieszę, że wpadłaś z wizytą. Siły na szczęście mam jeszcze sporo, trochę gorzej z czasem
. Rzeczywiście roślin mam już trochę, lecz to niestety kropla w morzu potrzeb (i chcenia, oczywiście) 

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki