Pogoda u mnie w kratkę

Dawno nie było takiego mokrego lata, ale najwidoczniej potrzeba taka była. I widać po roślinach, że chyba tego potrzebowały. Ostatnie lata były suche i upalne lata.
Andrzeju Za burzami nie przepadam, bo jak każde gwałtowne zjawisko zwyczajnie mnie niepokoi. Ale ma swój urok, z tym się zgodzę.

Tylko wolę wtedy siedzieć w domu pod kocykiem. Kiedyś spotkała nas burza podczas wycieczki z Morskiego Oka do Doliny 5-ciu Stawów i będę te emocje pamiętała do końca swoich dni.
Sonia Hostowiska u mnie zaczynają wypełniać przestrzenie zacienione w ogrodzie, których coraz więcej

I taka się zrobiłam wybredna, że zostawiam tylko te ładniejsze okazy, a te " zwykłe" oddaję potrzebującym, o ile chcą. Zauważyłam że niektóre hosty są bardziej lubiane przez ślimaki, a niektóre są pomijane. Jak widać każdy gatunek ma swoje gusta i guściki.
Moje wnuki na wakacjach z rodzicami, bo babcia pracuje i pracuje, ale we wrześniu mam urlop i zabieramy Kubusia na wakacje. Jasio niestety za mały drobiazg, chociaż rodzice by się bardzo ucieszyli z takiego obrotu sprawy, gdyż Jasio jako porządny trzylatek potrafi pokazać co nieco