Mój ogród wśród łąk część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 8

Post »

Soniu Deep secret już wsadzona do gruntu, zapowiada się naprawdę na fajny krzaczor różany. Słodziaki pilnują swojej "mamuni" :lol:
Pozdrowionka z deszczowej krainy :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Zdążyłam cyknąć kilka zdjęć przed burzą. ;:172

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja lubię burze Małgosiu :) Ten taniec chmur na niebie jest urzekający, dwa dni temu wracaliśmy do domu i zobaczyłem wielkie chmury na horyzoncie i błyski. Zaniosłem dary ogrodu i wróciłem na hacjendę na nocleg. Przeszło bokiem, ale cudownie błyski rozświetlały niebo w oddali.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu hostowisko masz piękne. ;:oj
Śliczna rudbekia z hortensją.
U nas w poniedziałek burza trwała 6 godzin. Na szczęście szkód nie było. Za to ogrody podlane. Nie pamiętam tyle deszczu, od kiedy mieszkam na wsi. ;:215
Uściski dla Ciebie Kuby i Jasia. ;:4 ;:167 Moi trochę częściej w wakacje u mnie. :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda u mnie w kratkę :D Dawno nie było takiego mokrego lata, ale najwidoczniej potrzeba taka była. I widać po roślinach, że chyba tego potrzebowały. Ostatnie lata były suche i upalne lata.

Andrzeju Za burzami nie przepadam, bo jak każde gwałtowne zjawisko zwyczajnie mnie niepokoi. Ale ma swój urok, z tym się zgodzę. :lol: Tylko wolę wtedy siedzieć w domu pod kocykiem. Kiedyś spotkała nas burza podczas wycieczki z Morskiego Oka do Doliny 5-ciu Stawów i będę te emocje pamiętała do końca swoich dni. 8-)

Sonia Hostowiska u mnie zaczynają wypełniać przestrzenie zacienione w ogrodzie, których coraz więcej ;:oj I taka się zrobiłam wybredna, że zostawiam tylko te ładniejsze okazy, a te " zwykłe" oddaję potrzebującym, o ile chcą. Zauważyłam że niektóre hosty są bardziej lubiane przez ślimaki, a niektóre są pomijane. Jak widać każdy gatunek ma swoje gusta i guściki.
Moje wnuki na wakacjach z rodzicami, bo babcia pracuje i pracuje, ale we wrześniu mam urlop i zabieramy Kubusia na wakacje. Jasio niestety za mały drobiazg, chociaż rodzice by się bardzo ucieszyli z takiego obrotu sprawy, gdyż Jasio jako porządny trzylatek potrafi pokazać co nieco :lol:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz fotki

Odwiedziny w Ogrodzie Kasi Bellingham zakończyły się małymi zakupami. Wyszłam dumnie z szałwią Amistad o cudnym niebieskim kolorze. Podobno nie zimuje :(

Obrazek

Obrazek

A tu już u mnie. Róże idą sobie odpocząć, a floksy i powojniki królują. Powojniki żyją u mnie bardzo swobodnie i wchodzą gdzie chcą i na kogo chcą. Zaatakowały tuje sąsiada i moją fasolkę tyczną. Ale mają na to moje pozwolenie. Lato trwaj.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu piękne masz powojniki i jaka łąka z floksy. Co robisz że masz ich takie łany? U mnie ledwo udaje się pojedyncze gałazki utrzymać.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Płomyki wiechowate cudne! Ostróżki jeszcze podziwiam. Piękne, takie majestatyczne, górujące nad innymi kwiatami.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia Floksy uwielbiam. Nazbierałam ich trochę, a każda kępa wyrosła z małego kawałeczka, a nawet z łodyżki posiadającej kawałek korzonka. Myślę, że to mocarne byliny i z roku na rok tworzą bujne łany, na wiosnę uszczuplane przeze mnie. Chociaż mam takiego marudera o malinowych kwiatach (cudo), i ten jest dość kapryśny. Widzę jednaj, że po przesadzeniu trochę odzyskuje wigor.
Floksy dokarmiam wiosną, na jesieni rozsypuję kompost, podlewam bo nie znoszą przesuszenia. Obcinam przekwitłe kwiaty, bo wtedy kwitną jeszcze raz aż do jesieni. A wiosną muszę ograniczać ich kępy. Znajomi się cieszą :D

Florianie Ostróżki mają moc :D Jak kwitną to w całym ogrodzie je widać. Teraz już obcięłam ich kwiatostany, więc czekam na drugie kwitnienie, chociaż będzie słabsze, to jednak warto. I zostawiam nasienniki bo wiosną zbieram siewki i pikuję. Najwięcej jest fioletowych, a moje ulubione to te błękitne. Miałam kiedyś białego z ciemnym środkiem, ale niestety coś poszło nie tak.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”