W tym roku planuje praktycznie wcale nie zostawiać buraków na przechowywanie i maksymalnie dużo pchać je w słoiki.
Nie wiem tylko jak to ogarnąć, bo jeszcze ogrom buraków na grządkach. Trochę słoików już załatwiłem od rodzinki, jakieś dekielki są, więc jak czasowo się ogarne, to może w sobote jakiś kolejny rzut poleci w słoiki.
Gdzieś mi mignął przepis na tarte buraki z papryką ale nie wiem czy na tyle dużo papryki będe miał ale jeszcze muszę ten przepis znaleźć.
Swoją drogą uprawiał ktoś buraki na przedplon? Znalazłem w kartonach na strychu dwa pudełka z nasionami buraków nieopisane. Jedne podejrzewam, że to Czerwona kula. Co do drugich, to mogą być pastewne. Zastanawiam się nad siewem tej Czerwonej kuli metodą ,,siała baba mak" i ewentualnie wykorzystanie czegoś na botwine ale pewny kiełkowania obecnie nie jestem, co będe musiał sprawdzić. Byłby to przedplon dla dyni gigant.