Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Halinko
Pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie.
Piękne masz piwonie, spodobały mi się ta łososiowa,ta żółta z rumieńcem i ta dwukolorowa.
Jeżówki i hortensje wraz z różami robią wrażenie.
Ja zarówno z jeżówkami jak i z żurawkami rozpoczynam przygodę.
Krajobrazy ze zwierzętami bajkowe, lubię takie klimaty.Piękna okolica.
Masz piękną kolekcję różaneczników a i cebulowe - tulipanki , krokusy i żonkile wow!
Będę tu na pewno często "wpadać".
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko, strasznie się zagapiłam i dopiero dzisiaj znalazłam Twój wątek. :lol:
Przede wszystkim zauroczona jestem Twoim miejscem na Ziemi. ;:111 Przepiękna okolica, cudny kawałek Polski! ;:31
A Twój ogród niezwykle bogaty w najcudowniejsze rośliny kwitnące i pachnące. ;:215 Zwłaszcza kolekcja piwonii, które kocham za ich kwiaty i aromat, jaki rozsiewają wokół. ;:303 ;:303 Uwagę zwraca też zbiór azalii i rododendronów, poletko jeżówek, pięknie kwitnące pierwiosnki, ogromna ilość host, sporo bruner, żurawek i królowych ogrodowych: różyczek w takich energetycznych barwach. ;:138 ;:138
Bardzo ładne zdjęcia pozwalają oddać piękno ogrodu. Wielkie brawa dla Ciebie! ;:433 ;:433
Będę stałym gościem w Twoim ogrodzie. ;:108
Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Po zdjęciach widzę,że masz same róże wielkokwiatowe. :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko , cieszę się bardzo ,ze mogłam gościć w Twoim cudownym ogrodzie :) Wprost nie do uwierzenia ,ze w tak krótkim czasie , taki dojrzały:) Urzekł mnie bez reszty :) Cudowna lokalizacja ...wszystko co człowiekowi na emeryturze trzeba cisza, spokój , piękno...raj dla oczu i balsam dla duszy ;:108 ) We wrześniu , ubiegłego roku wojażowaliśmy trochę po Lubelszczyźnie ( zakwaterowani byliśmy w Nałęczowie ) a stamtąd codzienne wyprawy samochodowe do Lublina, Zamościa i mniejszych miejscowości Ryki , Końskawola ( oczywiście zwiedzić ogrody pokazowe i pobuszować po szkółkach). Po kondycji roślinek widać ,ze w ciągu wegetacji miały dosyć naturalnego nawodnienia . Mój region ( lubuskie) najbardziej dotknięty suszą hydrologiczną . W okresie wiosenno - letnim po 3 miesiące bez deszczu. Tragedia :) Okoliczne jeziora zmniejszyły swój wodny areał nawet o 1/3 . W ogrodzie mieliśmy staw 400m2 ...wysechł prawie zupełnie , pozostało bagienko porośnięte trzciną i pałką wodną . Chciałabym zdobyć usilnie źródło piwonii . Pozdrawiam cieplutko i życzę cudownej , dalszej przygody z ogrodem . Dla mnie dzień bez ogrodu , to dzień stracony ;:306
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Widzę Halinko, ze i róż ładną kolekcję posiadasz ;:167 Piękne zestawienie czerwonej róży z białą hortensją? - bo to chyba hortensja?
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witajcie :wit

Korzo_m - Dorotko dziękuję za wyrozumiałość i wierzę, że jeszcze uda Ci się poznać moje strony.
Starsze rośliny w moim ogrodzie to iglaki,magnolia,ze dwie piwonie, 2 azalie japońskie i 2 czterdziestoletnie róże.Pierwsze moje nasadzenia były jesienią 2016 ,które zimą mi wymarzły gdyż nie okryłam. Wiosną 2017 zakupiłam sporo hortensji, host i żurawek, a apetyt rósł w miarę jedzenia. :heja Jeżeli masz ochotę na hosty o których piszesz to proponuję Sage i Majesty, Liberty. Piękne i tanie Pozdrawiam serdecznie

Bobka- Bogusiu dziękuję, ale moje róże to już resztki Jak oglądam Wasz to dopiero oczy się cieszą ,chyba do nich wrócę,jeżeli zdrowie pozwoli :) Pozdrawiam cieplutko

Annau- Aniudziękuję i przepraszam ;:196 ponieważ w przepisywaniu mi umknęłaś, ale starość to nie radość Azalie i rodki podsypuję na wiosną do kwasolubnych i koniec sierpnia,wrzesień nawozem jesiennym, jak nie zapomnę :196

jarha- Halinko miło mi, że jesteś :wit i dziękuję za miłe słowa .
Pozdrawiam serdecznie

inka52 - Teresko dziękuję za miłe powitanie ;:167 W piwoniach zakochałam się rok temu.Zaczęłam je kupować bardzo wczesną wiosną 2019 do grudnia.W tym sezonie też trochę ich przybyło., większość to itohy. Twoja kolekcja róż i piwonii jest cudowna , a u mnie róże to już resztki. Pozdrawiam serdecznie ;:196

ewita44 - Ewuniu jak miło, źe mnie odwiedziłaś i dziękuję za ciepłe słowa ;:196
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ;:196

ploczanka-Lucynko nic nie szkodzi, ważne że jesteś i dziękuję za tak miłe słowa ;:167 :heja
Kocham je wszystkie, szkoda że zdrowia i sił już tak mało :| Pozdrawiam cieplutko i zdrówka ;:196

danuta z - Danusiu trudno mi powiedzieć, gdyż wszystkie NN :wink: ;:196

bwoj54 - Bogusiu bardzo się cieszę, że odwiedziłaś mój skromny ogródeczek ;:196 Staram się jak mogę, ale sama nie wiele mogę zdziałać, tyle że mam zajęcie na stare lata :heja W tym sezonie u mnie też było bardzo sucho i każdego dnia biegałam minimum po 3 godz. z konewkami :| Może następny sezon będzie dla nas łaskawszy.Wcale się nie dziwię, że nie możesz żyć bez ogrodu.Większość z nas może tylko pomarzyć o tak dojrzałym i cudownym ogrodzie , to już ogród pokazowy.W sprawie piwoni napisałm PW. Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrowia ;:196

vimen - Kasiu dziękuję i miło mi, że się podoba ;:196
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Jeżeli tak wyglądają resztki róż, to wcześniej miałaś chyba kolekcję narodową :lol: . Jestem ciekawa dlaczego zostawiłaś akurat te, czy to są te, które nie miały plamistości? Będę tu zaglądać, uwielbiam takie piękne różane ogrody.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Halinko nawet nie wiesz ile razy ja coś poprzekręcam ;:306 do wszystkiego należy podchodzić z uśmiechem na twarzy i dystansem.
Każda odsłona tego co u Ciebie rośnie dowodzi, że ogród bogaty w różnorodność roślinną, róże są piękne, też jednego rok straciłam wszystkie to była paskudna zima, nawet okrycie im nie pomogło.
Polecone hosty sprawdzę, zapiszę nazwy, będę szukała. Muszę sprawdzić moje na wiosnę dwie kupiłam właśnie z żółtymi akcentami na liściach.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

Halinko witaj :wit wiesz róże mają swoje wzloty i upadki ,ale ja je mam i będą ,czytam o CP w pierwszych dwóch latach zero chorób ,ale kiedy już przestały działać cuda hodowców ,to i CP się przyplatala ,wczesną wiosną pryskam od CP i parę razy w sezonie ,po za tym jak jest dużo opadów nie ma siły będzie plamistość .Mam parę gatunków gdzie mączniak atakuje ,inne fajnie zjadają gąsienniczki ,ale ja je nawożę tez parę razy w roku ,ot konewka z florowitem I lecę .One sobie radzą i przetrwają CP i inne .Jesienią zebrałam wszystkie liście które nie opadły z CP i wybrałam tez takie spod nich te co pospadały i mam nadzieję ,że wiosna będzie łaskawa dla nich .Nie ma idealnych roślin ,juz tak nie przeżywam jak w pierwszym roku i ok .
Spokojnego dnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Halinko , chętnie będę tu zaglądała , bo warto ...piękny region , cudowny ogród , z wieloma ciekawymi roślinkami :) Pozdrawiam cieplutko ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Nie ważne jak się nazywają,najważniejsze,że są piękne.
Bardzo ładna ta ukorzeniona róża.
Miłego dnia Halinko, ;:7
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit

kania-Kasiu kolekcji nie było,ale jak na początkującą miałam ich sporo.Zostały te, które przetrwały i usunęłam tylko dwie pnące, gdyż nie kwitły tylko szły pędy. ;:196

korzo_m-Dorotko od razu mi lżej na duszy,że nie tylko ja tak mam. :D i bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje roślinki.W następnym sezonie przybędzie trochę piwonii i pojawią się canny. jeżeli przetrwają zimowanie.Udało mi się zakupić sporo fajnych odmian. ;:196

Bobka-Bogusiu działam tak samo jak Ty:nawozy,opryski,podlewanie,zbieram chore liście, a one swoje.Myślałam,że tylko u mnie im ;:167 coś nie pasuje,albo po prostu mnie nie lubią.Muszę je przeprosić.Kochana nie zaglądam, gdyż jestem poza domem, ale to nadrobię ;:167 ;:196

bwojo54-Bogusiu dziękuję i zapraszam. ;:167 W następnym sezonie postaram się robić lepsze zdjęcia ;:196

danuta z- Danusiu dziękuję,taka wyszła z mojej 40- to latki ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Halinko ta trojeść jest super, nie przemarza u Ciebie? Jakoś ją zabezpieczasz?
Fajna kolekcja żurawek ;:63
Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Cudne masz te hibiskusy i hortensje.
I Żurawki dorodne. Chyba ich sporo masz. ??
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jarha- Halinko dziękuję ;:167 Trojeść mam z nasion i nie zabezpieczam.Jest u mnie drugi sezon,zobaczymy,czy tą zimę przetrwa :Pozdrawiam cieplutko ;:196

anabuko1- Aniu miło mi, że się podobają ;:167 Hibiskusy miałam trzy,ale jeden po pierwszej zimie przepadł. :cry: Żurawek też miałam bardzo dużo i były najładniejsze w 2018 r,ale opuchlaki i zgorzel je załatwiły.Najsilniejsze są z wysiewu. :) Pozdrawiam serdecznie ;:196

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”