Moje storczyki i problemy....
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
Jeśli napiszę, że masz przepiękne storczyki nie będzie to żadną nowością... Mnie szczególnie ujął pierwszy falenopsis, zaprezentowany przez Ciebie. Taki zwiewny i delikatny w swoich kolorach. Przy okazji gratuluję nowego pędu
Dziewczyny już poradziły co zrobić. Ja bym powiedziała jeszcze - złożyć reklamację...
Dodam tylko, że dobrze jest wymieszać podłoże z kawałeczkami styropianu. Zwiększa to przepuszczalność podłoża.
Jeśli napiszę, że masz przepiękne storczyki nie będzie to żadną nowością... Mnie szczególnie ujął pierwszy falenopsis, zaprezentowany przez Ciebie. Taki zwiewny i delikatny w swoich kolorach. Przy okazji gratuluję nowego pędu

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! Sad dostałam kwiatki...Jeden z nich nie wyglada dobrze.... Ma korzenie zgniłe...Co mam teraz zrobic?
Dziewczyny już poradziły co zrobić. Ja bym powiedziała jeszcze - złożyć reklamację...
Dodam tylko, że dobrze jest wymieszać podłoże z kawałeczkami styropianu. Zwiększa to przepuszczalność podłoża.
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
moim 2 też klapły liście (1 z nich kwitnie i ma pąki), ale liście ma takie, że wygląda, jakby był od pół roku nie podlewany (a podlewałam go chyba przedwczoraj, inne też). a 1 z tych białych z rózową warżką ma pomarszczone i przyżółknięte li ście, choć są już trochę sztywniejsze niż miesiąc temu... nie wiem, co im się dzieje. ten biało-rózowy ma korzenie.
Podlewam raz na 7-10 dni jak wyschnie wszystko.....Ale to nowy zakup i wydaje mi sie ze w sklepie został przelany....Wszyatkie inne storczyki które sa u mnie dłuzej maja sie dobrze, ale sa w korze samej....A te były w jakiejs mieszance....Posypałam korzonki cynamonem i troszke przeschły....nie wiem czy kupic kore i przesadzic jeszcze raz?