Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Post »

Lucynko, Lucynko, dopiero 4 dni deszczu za nami, a Ty już za nim tęsknisz?
Daj się nacieszyć słońcem ;:3

Ale zwierza przeszczęśliwe na działce!
A Miśka to jest królowa RODowa <3

Dzięki za propozycję dzielenia się z nami kwiatuszkami (miałam jej kiedyś, ale nie wiedziałam co to i pozbyłam się :( ), spróbujemy sobie skombinować od tej właśnie sąsiadki o ile młodej wcześniej fascynacja nimi nie minie. Od Ciebie młoda ciągle wysiewa nasionka. Patrząc jak ona to robi to tak coś czuję, że będziemy mieć łąkę kwiatową :D Część też mam w paletkach i rosną sobie nawet nieźle. Mam nadzieję, że się pochwalę efektami na zdjęciach.

Mało pracy Lucynko, a dużo radości z tych Świąt!
jagusia111

Post »

Przegapiłam nową część wątku, ale szybciutko nadrabiam zaległości. Cieszę się, że Ciebie przymrozki ominęły. Mnie omijały aż do ostatniej nocy. Wczoraj jak przymroziło to masakra. Nawet nie wiem ile było w nocy, ale o 7 rano było jeszcze -3,5. Dzisiaj wreszcie troszkę popadało. Twoje zwierzaczki pięknie pozują.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witajcie!
"Tyle słońca w całym mieście!" Błękitne niebo, jasne słonko, cieplutko, a ja biegałam pół dnia od marketu do marketu i od marketu na ryneczek, a potem kuchnia i gary, by na jutro wygospodarować sobie czas na wypad na działkę.
W jednym z marketów zaniosło mnie na stoisko ogrodnicze i oczywiście nie byłabym sobą, gdybym wyszła z pustym koszykiem. Ale spoko! Nie zaszalałam, bo do domu przyniosłam tylko sześciopak kocanki włochatej i dwie doniczki zwisającej pelargonii.
W tzw. międzyczasie wyniosłam wszystkie sadzonki pomidorów do balkonowego foliaka i goście już nie będą zmuszeni dzielić z nimi pokoju.

Majeczko - skoro deszczu masz w nadmiarze, to niech Cię teraz słonko ogrzewa. ;:3 ;:3
Gdybyś jednak była chętna na sadzonki omiegu, to nie krępuj się. ;:108
A Twoja "Młoda" podbiła moje serce na maksa. ;:138 ;:138
Dziękuję za dobre życzenia, które odwzajemniam z całego ;:167 ;:196

Jagusiu - mam nadzieję, że mnie już całkowicie te niedobre przymrozki ominęły, ;:108 choć tego tak do połowy maja nie można być pewnym. ;:185 A było i tak jednego roku, że w czerwcu przeszedł taki mróz, że sąsiadce pomidory w tunelu zmarzły. :shock: Jeszcze wtedy nie miałam działki, znam to z opowiadań.
Do pozowania to najlepsza jest Miśka, ;:303 pies niechętnie ustawia się do fotografii. ;:7

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne widoczki pokazałaś.Z daleka widać ile u Ciebie kwitnie i jak już jest kolorowo.
Dziś otrzymałam przesyłkę.Jutro jadę to posadzę.Otrzymałam dwa irysy,czerwoną tawułkę i skrętnik domowo-balkonowy.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Taki dzień, w którym należy oddać Bogu co Boskie, cesarzowi co cesarskie.
Pierwszą część obowiązku już wykonałam, teraz mam czas dla tej drugiej.
Tak to już jest, że ostatnie dni przed Świętami wypełnione są po brzegi i pozostaje mało czasu na kontakty z przyjaciółmi, a także dla działeczki. Wczoraj pojechałam tylko podlać rośliny, bo susza u mnie ma się bardzo dobrze, a nawet coraz lepiej.
Zakwitły kolejne tulipany. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wszystkie kwiaty rozwinęła magnolia. Obrazek

Kwitnie brzoskwinia. Obrazek

Obrazek

Śliwa 'Dobrowiecka' Obrazek

Obrazek Przezimowała i zabiera się do rozwijania pąków prymula 'Nectarine'.

Coraz więcej pierwiosnków pokazuje swój urok. Obrazek

Danusiu [danuta z] - to prawda, że w tym roku mam wiosnę znacznie bogatszą w kwitnące rośliny, niż poprzednie. ;:215 Gdyby jeszcze suszy nie było...
Ho, ho, nowe irysy! ;:333 Będzie co podziwiać.
Czerwoną tawułkę też mam, ale kwitnie pojedynczymi kwiatami, podczas gdy różowe mają kwiaty pełne. ;:108 Może Tobie się udało zakupić pełnokwiatową. ;:63
Radosnych Świąt. ;:196

Obrazek
Wszystkim Przyjaciołom i zaglądającym do mojego wątku życzę wspaniałych, zdrowych, pogodnych i bardzo rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy.
Wesołego Alleluja!
;:79 ;:cm ;:cm ;:33
Pozdrawiam. Lucyna
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Lucynko,ogródek zachwyca kwiatami ,jak miło spacerować jak wokoło pełno kwitnących roślin,tulipany cudownie zakwitły i takim pięknym kolorkiem ,może zagoszczą w Twoim domku na święta ,u mnie ich nie ma ale mam narcyzy i one będą w te święta na stole ,dziękuję za świąteczne życzenia i też życzę dużo zdrowia , pięknych chwil z rodzinką i w ogrodzie niech się darzy ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Dawno mnie nie było bo czasu mi brakuje ale jestem przedświątecznie. Twoje siewki rosną jak się patrzy ;:138 . Cudne są ;:138 . Przepięknie kwitnie Ci magnolia i tulipany i cała gromada roślin ;:108 . Brzoskwinia to piękne drzewa a kolor kwiatów ma idealny ;:167 . Może powinnam sobie jedną sprawić ?? Wszystkiego dobrego Ci życzę w tym świątecznym czasie. Zdrowia i wszelkich łask Bożych ;:196 :wit .
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Nic z tego.Jeden irys zaschnięty,drugi ledwo zipie.Chciałam zadzwonić ,ale się nie dodzwoniłam.Jak można wysyłać w foliowej torebce i z garstką suchego torfu? no jak? ;:134 Mam nadzieję,że po świętach dodzwonię się z reklamacją.Czerwona tawułka była w doniczce.

Wesołych i zdrowych świąt. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko jakie piękne kwitnienia, śliczne tulipanki ;:215 no więc radujmy się i prośmy o deszcz, może tak w lany poniedziałek ;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Lucynko Kochana prześliczne widoczki Twojej działeczki.
Niestety i u mnie susza, co mnie zaczyna naprawdę martwić.

Zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych w gronie najbliższych życzę i serdecznie pozdrawiam ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To ja z szachownicą kostkowaną nie mam najmniejszych problemów. Kwitnie co roku :tan , mnoży się na potęgę, tylko muszę ją trzymać w ryzach, bo inaczej zajełaby mi całą rabatkę. Drobne cebulki z łatwością przenoszą się w inne miejsca. Za to perska, nie zakwitła mi ani razu, ale ja ją i tak lubię, za jej srebrne listki.
Zdrowych i wesołych Świąt, spędzonych w miłym gronie najbliższych, smacznego jajak i mokrego dyngusa ;:196
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

Lucynko tobie i rodzice życzę wesołych Świąt Wielkanocnych radosnej, rodzinnej atmosfery, wytchnienia od codzienności, dużo szczęścia i smakowitości na stole ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Lucynko :wit poswiatecznie.
Piękne te tulipany. :wink:
Drzewa kwitnące to takie sielskie widoki.
I te białe gołąbki na tych kwitnących drzewach wyglądają świetnie. Nie każdy na takie widoki. ;:108
Pozdrawiam cieplutko :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Bardzo pięknie dziękuję wszystkim Wam za świąteczne życzenia, ;:cm które spełniły się w całej rozciągłości.
Święta wprawdzie odeszły do wspomnień, ale goście jeszcze nie, co mnie ogromnie cieszy tym bardziej, że jeden gość, a konkretnie najmłodszy synuś zrobił mi dzisiaj wspaniały prezent.
Oto on, ten prezent.

Obrazek 2m X 3m

Działka tak całkiem w odstawkę nie poszła, bo brak deszczu i wszechwładna susza zmuszały do podlewania roślin, a dzięki wodzie z węża nie tylko nic nie umiera, wręcz przeciwnie: zakwitają kolejne roślinki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Martusiu - tulipany faktycznie zakwitły pięknie, tylko szkoda, że tak mało ich wyszło z ziemi. Prawdopodobnie cebulki pogniły bądź też coś je skonsumowało. Na zdrowie. ;:306
Z tego też powodu ani jeden nie znalazł się w domowym wazonie, do którego wstawiłam narcyzy, których z kolei jest bardzo dużo.

Obrazek

Obrazek

Ewelinko - wiem, jaka jesteś zapracowana, toteż bardzo mi jest miło, że znalazłaś chwilę na odwiedziny w moim wątku. :tan
Co do magnolii to ja długo się wahałam nad wprowadzeniem jej na działkę, ale gdy po raz pierwszy zakwitła, oczarowała mnie swoim urokiem i od tej pory zastanawiam się, gdzie by tu zmieścić choć jedną jeszcze. ;:224

Obrazek

Obrazek

Danusiu [danuta z] - trafiła Ci się nieuczciwa firma. Jak można w taki sposób potraktować roślinki, w dodatku te, za które pobiera się pieniądze. ;:145 Reklamuj, nie ustępuj. Skoro nie odbierają telefonu, napisz meila i postrasz, że zrobisz im antyreklamę w mediach społecznościowych. ;:108

Obrazek

Obrazek

Iwonko0042 - dziękuję, kochana. ;:167 Wszystko dobrze i tylko deszcz spaść nie zechciał....

Obrazek

Obrazek

Beatko [Bazyla] - straszna ta susza w tym roku, zwłaszcza że towarzyszą jej częste i silne wiatry, które dodatkowo przyśpieszają wysychanie podłoża. Na szczęście mam wodę w kranie, ale jeśli susza potrwa dłużej, to rzeczka, z której owa woda płynie, po prostu wyschnie. ;:202

Obrazek

Obrazek

Iwonko1 - powiem tak: szachownice są kapryśne jak młode panienki i same sobie dobierają lokum. :lol: Coś mi mimo wszystko z tej rodzinki kwitnie, więc i tak się cieszę. ;:303

Obrazek

Obrazek

Aniu [aniap56] - ;:196

Obrazek

Obrazek

Aniu [anabuko1] - gdybyż jeszcze te gołąbki zechciały wyłącznie na drzewach urzędować,
a nie na moich rabatkach... ;:oj Dziękuję.

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj już muszę zamknąć komputer, do Was zajrzę jutro, a teraz życzę Wam dobrej, spokojnej nocy. ;:41 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Basia8585
100p
100p
Od: 18 lis 2015, o 18:03

Post »

Witaj Lucynko poświątecznie :wit
Ależ u Ciebie kwitnie różności ;:oj . Z zapałem podziwiam te Twoje śliczności, które po mimo suszy utrzymujesz w tak dobrej kondycji ;:138
U mnie też deszczu nie widać. Wczoraj tylko trochę pokropiło, tak jak i dzisiaj, ale jest nadzieja, że poleci coś więcej. Ja też biegam z konewką wśród moich roślinek i ratuję te słabsze, bo są takie co sobie doskonale radzą same. Mam już trochę warzywek posianych i te najwięcej wody potrzebują, choć ta z konewki wcale ich tak bardzo nie cieszy, to nie to samo co woda z nieba ;:185 .
Pozdrawiam gorąco i życzę cieplutkiego, spokojnego, wiosennego deszczyku, który napoi Twoje i nasze spragnione roślinki.
Oj była bym zapomniała. Prezent super ;:138 sama o takim marze. No i nie będziesz musiała na kolanach się poruszać. :D
Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”