Witajcie!
Bardzo pięknie dziękuję wszystkim Wam za świąteczne życzenia,
które spełniły się w całej rozciągłości.
Święta wprawdzie odeszły do wspomnień, ale goście jeszcze nie, co mnie ogromnie cieszy tym bardziej, że jeden gość, a konkretnie najmłodszy synuś zrobił mi dzisiaj wspaniały prezent.
Oto on, ten prezent.

2m X 3m
Działka tak całkiem w odstawkę nie poszła, bo brak deszczu i wszechwładna susza zmuszały do podlewania roślin, a dzięki wodzie z węża nie tylko nic nie umiera, wręcz przeciwnie: zakwitają kolejne roślinki.
Martusiu - tulipany faktycznie zakwitły pięknie, tylko szkoda, że tak mało ich wyszło z ziemi. Prawdopodobnie cebulki pogniły bądź też coś je skonsumowało. Na zdrowie.
Z tego też powodu ani jeden nie znalazł się w domowym wazonie, do którego wstawiłam narcyzy, których z kolei jest bardzo dużo.
Ewelinko - wiem, jaka jesteś zapracowana, toteż bardzo mi jest miło, że znalazłaś chwilę na odwiedziny w moim wątku.
Co do magnolii to ja długo się wahałam nad wprowadzeniem jej na działkę, ale gdy po raz pierwszy zakwitła, oczarowała mnie swoim urokiem i od tej pory zastanawiam się, gdzie by tu zmieścić choć jedną jeszcze.
Danusiu [danuta z] - trafiła Ci się nieuczciwa firma. Jak można w taki sposób potraktować roślinki, w dodatku te, za które pobiera się pieniądze.

Reklamuj, nie ustępuj. Skoro nie odbierają telefonu, napisz meila i postrasz, że zrobisz im antyreklamę w mediach społecznościowych.
Iwonko0042 - dziękuję, kochana.

Wszystko dobrze i tylko deszcz spaść nie zechciał....
Beatko [Bazyla] - straszna ta susza w tym roku, zwłaszcza że towarzyszą jej częste i silne wiatry, które dodatkowo przyśpieszają wysychanie podłoża. Na szczęście mam wodę w kranie, ale jeśli susza potrwa dłużej, to rzeczka, z której owa woda płynie, po prostu wyschnie.
Iwonko1 - powiem tak: szachownice są kapryśne jak młode panienki i same sobie dobierają lokum.

Coś mi mimo wszystko z tej rodzinki kwitnie, więc i tak się cieszę.
Aniu [aniap56] -
Aniu [anabuko1] - gdybyż jeszcze te gołąbki zechciały wyłącznie na drzewach urzędować,
a nie na moich rabatkach...

Dziękuję.
Dzisiaj już muszę zamknąć komputer, do Was zajrzę jutro, a teraz
życzę Wam dobrej, spokojnej nocy.