Witaj Aniu-Wrocławianko
Bardzo się cieszę, że spodobało Ci u mnie. Zawsze chciałam mieć taki swojski, wiejski ogródek - takie pomieszanie stylów, na rabatach różnokolorowo, bo wszystkie rośliny kocham i trudno wybrać jeden gatunek lub jeden kolor.
Często przesadzam rośliny z jednego miejsca w drugie, ale to chyba przypadłość każdego ogrodnika
Dzban, kaskadka, oraz zbiornik na końcu to amatorski pomysł i super wykoanie mojego męża.
Na dole jest mały zbiornik- oczko- kupione w OBI razem z pompą, pompa jest schowana, w ziemi między roślinami ukryty wąż który tłoczy tę wodę do dzbana (kupiony zwykły dzban- wywiercony otwór na dnie tego dzbana przeciągnięty wąż jak do podlewania), a z dzbana woda przelewa się w dół. Kamień kupiliśmy na Muchoborze Wielkim. Duży wybór też był na rozwidleniu Avicenny/Wiejska.
Teraz gdy deszczu mało, jest to ulubione miejsce okolicznych ptaszków których w mojej okolicy nie brakuje - w dachu domu mam ze 3 gniazda mazurków, cudny widok gdy siadają sobie wzdłuż strumyczka by do dziubka cosik wpadło.
Wedle życzenia zdjęcie większej całości - tutaj nie widać dołu gdzie jest oczko, jutro mogę zrobić.
pozdrawiam
Mariola