Róże u Doroty - mój mały różany raj, sezon 2017/2018

Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże u Doroty - mój mały różany raj, sezon 2017

Post »

Aniu Ann_85
, oj, co to to nie :;230 Spać lubię i ani myślę zrezygnować ;:306 . Jak sama piszesz, wszystko jest kwestią dobrej organizacji. Dam radę, a na pogaduchy z Wami czas się znajdzie.

Obrazek

Obrazek

Ewuniu, i mnie bardzo podoba się Port Sunlight ;:108 . Pomimo jeszcze dość wiotkich pędów kwiaty są wyjątkowo urodziwe, a i kwitnie dość obficie jak na tak młodą różyczkę.
Wszystkich róż mam 207 sztuk, w tym 79 Austinek. Sama się zastanawiam jak do tego doszło? ;:oj
A Abraham na młodych pędach rzeczywiście kłania się nisko, co i tak nie umniejsza jego niezwykłej urody, ale Ciebie nie muszę o tym przekonywać, bo znasz go doskonale.

Spójrz na zdjęcie poniżej. Czy tak wygląda Twoja Golden Celebration?

Obrazek

Obrazek

Jagna, oj tam zaraz kawiorem ;:306 Kawior wolę zjeść sama, a róże muszą się zadowolić końskim złotkiem. Wydają się zadowolone ;:224
Lady of Shalott jest prześliczna, to fakt, ale u mnie miejsca już brakuje, a tutaj czaję się na jesienne nowości od Austina, więc sama rozumiesz, że na drugą nie mogę sobie pozwolić. U Ciebie to co innego. Miejsce jeszcze masz i możesz porządzić ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Wreszcie się napatrzyłam na ogromną ilość pięknych róż ;:63 . Coraz gęściej u Ciebie, ale jest cudnie ;:oj . Ciekawe, jak jeszcze zmieścisz te, które zaplanowałaś na jesień. Pewnie teściowie znowu dostaną kilka.
Gratuluję "zielonego koloru" - będzie więcej pracy, ale jak czytam, nie poddajesz się ;:196 .
Ogród wygląda pięknie. Takiej ilości pąków na różach chyba nie widziałam nigdzie. Będą kwitnąć i kwitnąć, a Ty będziesz nam je pokazywać, bo naprawdę jest co ;:108 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko,
Niesamowita jest ta Twoja fascynacja różami.
To, co robisz, to istne szaleństwo, ale wychodzi Ci to świetnie!
Ja mam dokładnie 10 razy mniej róż od Ciebie, ale też większą część stanowią rozy Austina. Chyba mają w sobie najwięcej szyku i wyrafinowania.
Zachwyca mnie Geoff Hamilton. Dwa razy się do niego przymierzałam, i raz stanęło na Galwayu a drugim razem na St. Swithun. No i po co trzecia różowa roza? Ale patrząc na Twojego Geoffa trochę żałuję, że go nie mam.
Robisz piękne zdjęcia, przepięknie sfotografowałaś rozę The Prince, a to moja wielka miłość ;:226
Do Twojego ogrodu zawsze zaglądam z dreszczykiem ciekawości i zachwytu!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale spóźniony zapłon to ja mam ;:14 Przepraszam Cię Dorotko, że dopiero teraz się melduję ;:196
Z wypiekami na twarzy oglądam Twój różany spektakl ;:180 Chyba już wszystkie róże Ci zakwitły? ;:oj Ło matko, u mnie wszystko w powijakach ;:145 A krzaczory różane to masz niesamowite! Aż się mi łezka w oku zakręciła... Co zrobić, ani na glebę, ani na klimat u mnie nic nie poradzę ;:185 Pozostaje mi tylko zacisnąć zęby i się nie poddawać, może kiedyś się doczekam takich kwitnień jak u Ciebie ;:170
Współczuję strat z powodu wiatru ;:168 Przy tak wielkich krzewach, straty pewnie będą prawie niezauważalne.
Widzę, że Grace Ci się mocno rozrosła, czy nadal tak źle ją oceniasz, czy może zmieniłaś zdanie?
Myślę sobie, że posiedzieć z kawką na Twojej ławeczce, to musi być raj ;:108
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Dorotko, co zdjęcie to się zachwycam .. ale piękne wszystkie :) ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Dzięki Dorotko za taką porcję radości ;:196 Róże Austina są wyjątkowe, a Bathsheba rzeczywiście wyróżnia się kwiatem ;:180
Co za kolory na płateczkach ;:170 testujesz ją pierwsza ;:138 ciekawe jak trwałe są jej kwiaty i wszystko pozostałe co nas interesuje.
Oglądam i oglądam zdjęcia po kilka razy i nie mogę nacieszyć oczu. Murku już nie widać, ładnie zarosło różami. ;:333
Ja tuż przed wichurą wyjeżdżałam. Ciekawa jestem co ja tam zastanę. Burzy nie było, a wiatr zdążył mi wyłamać kilka pędów róż.
Najbardziej ucierpiała Edenka, ma wyłamane najgrubsze 3 pędy. :wink:
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja powinnam mieć zakaz wejścia do Ciebie :twisted: . Moja lista chciejstw się cały czas powiększa lecz miejsce niet :roll: .
Faktycznie masz imponującą liczbę róż ;:oj . Powinnaś otworzyć ogród dla zwiedzających i pobierać kaskę za bilety ;:108
U mnie właśnie zakwitł ubiegłoroczny Alchymist - biegam koło niego co kilka minut jak opętana, bo takie cudo z niego ;:167
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Dorotko, u mnie też dziś rano zebrałam pare obłamanych pędów ;:144 A moje maleństwa pierwszoroczne, więc w większości jeszcze bardzo wiotkie.. ehh... :|

Na Twoich zdjęciach różana uczta i rozkosz dla oczu - człowiek trochę ukoi zszargane wichurą nerwy :wink:
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Dorotko! Przyjmij i moje gratulacje. Mało zaglądam, a tu taka niespodzianka! ;:138

Twój różany raj nieodmiennie powala mnie na kolana, moje chciejstwa rosną i jest tak , jak mówi mój mąż. .." tu już nie można wejść, żeby czegoś nie zdeptać"
Marta
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale się zagapiłam z tymi odwiedzinami. Goście już wychodzą a ja dopiero biegnę ;:65
Ale za to na raz miałam taką dawkę pięknych różanych zdjęć że siedzę z wypiekami na twarzy.
Wpiszę się tylko i zapodam sobie mały bis :wink:

ps.
Cudnie wygląda Doktorek na tym łuku. Ja za późno się zorientowałam że on tak wystrzelił i kwiatki ma tylko na końcach :;230 Może jeszcze uzupełni na długości pędów bo jak nie to czeka go solidne cięcie ;:174
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Przyszłam z polecenia i już nie wyjdę. ;:131 Różany raj! Zabrakło mi słów z zachwytu Dorotko ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Dorotko, z takiego ogrodu jak Twój, to żal wychodzić... ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Dorotko ;:196
Już nie dziwię się, że zapał i miłość do róż nie mija.
Jak widzisz ten swój różany busz, to wszystko jest warte takiego widoku.
U mnie z wielkim trudem rozwijają się róże i muszę się nagimnastykować , by coś z nich wykrzesać a też
trudno z nich zrezygnować.
Na razie mam pojedyncze kwitnienia, nie licząc Nevady, która daje z siebie wszystko.
A u Ciebie już taki różany raj . ;:oj
Gratuluję zielonej szaty i życzę powodzenia w jej noszeniu. ;:215
:wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Uwielbiam bywać w Twoim ogrodzie. Czuję, że ....czuję zapach róż :D Robisz im tak cudne fotki, że nabieram ochoty na kolejne uszczuplanie trawnika. I tak się stanie, bo muszę kilka rabatówek dosadzić ;:173 Angielki też muszą być. ;:224 Zdecydowanie jednak wybieram sadzenie jesienne, więc mam jeszcze trochę czasu na przemyślenia. Crocus Rose chodzi za mną już od dawna, więc jest na liście jako pierwsza, ale kolejne miejsca chyba szybko się zapełnią, zwłaszcza, jak będę odwiedzała Twój wątek.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Teraz żałuję Dorotko ,ze nie dokupiłam również Crocus Rose, a miałam ją na liście ,ale kupiłam JPII ,więc o Crocus już nie mogło być mowy.Jednak z maruderkami się pożegnam i jak nic The Prince wyleci, bo nadal nic nie kuma ;:224 Cudna ta Twoja młoda donicowa Diamond Eyes ;:167 Beniamin również ;:167 Patrząc na kwitnące cuda ;:167 ;:167 mogę tylko powzdychać.Pnące róże,czy wielkie różane krzaczory są śliczne, tylko te wichury ;:222 potem trzeba je ujarzmiać, a czasem sie nie da
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”