Pierwsze koty za płoty cz.ll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.ll

Post »

No to mnie trochę zmartwiłaś pokrojem Starburst może moja inaczej będzie rosnąć .Urzekły mnie jej kwiaty dlatego jej zapragnęłam.No widzisz nie wiedziałam ,że to Pawik taki szary a myślałam ,ze to właśnie motyl nocny jak to fotka może mylić :;230 albo taki ze mnie znawca ;:306 Nie są to paprociowe pastorały czyżbym znów sie pomyliła . ;:224 widocznie pora dla mnie zbyt późna ;:306
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Iwonka1 pisze: Brawo, za pastorały ;:433
A komu, jak nie Tobie biję brawo za pastorały? Jak zwykle nie zawiodłaś ;:63
A z hortensją spróbuj, jest śliczna. Jeżeli Twoja będzie sztywniejsza, to wtedy uśmiechnę się do Ciebie o patyczek. Swoją w ubiegłym roku owinęłam siatką i owszem się nie łamała, ale wyglądała jak w przyciasnym gorsecie ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No jestem ciekawa Iwonko co z mojej wyrośnie.Nawet z najprostszej roślinki uwieczniając ją tworzysz arcydzieło ;:180 Całą noc padało teraz zrobiło sie względnie bez opadów, wiec idę sprawdzić jak tam oślizłe towarzystwo sie zachowuje
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja ze swoją Starbust zmagam się co roku i nie wymyśliłam jeszcze na nią sposobu. W końcu pozwalam jej leżeć na ścieżce i przechodzę ponad nią, co mnie okropnie wkurza. No ale mam ją i nie wyrzucam, bo jest tak wyjątkowa i ciekawa jak mało która hortensja.
Iwonko, bardzo mi się spodobała sesja zdjęciowa pracujących pszczółek. :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Iwonko witaj, świetne te zdjęcia pstrykasz tym fruwającym, uwielbiam je ogladać ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Iwonko świetne te historie o motylku i murarkach ;:215 Takie ukoronowanie wiosny :wink: A wiosnę masz naprawdę przecudną ;:333
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ach, Iwonko! Wszystko, co teraz obserwujemy w pogodzie to właśnie wina tego "łysego", ;:108 którego tak ładnie uwieczniłaś na fotografii. ;:333
Cieszę się, :tan że pogoda zbiesiła się przed świętami, ;:131 bo i tak byłabym uziemiona w kuchni ;:137 , a serce rwałoby się ku działeczce. :)

Wesołego Alleluja dla Ciebie i wszystkim bliskim Twemu sercu. ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też w sumie jestem zadowolona z pogody, chociaż mogłoby byc ciut cieplej
A tu podobno po świętach ma się jeszcze pogorszyć
I gdzie to ocieplenie klimatu?
Coraz bardziej podziwiam Cię za determinację w jeżdżeniu na działeczkę
Nie wiem, czy ja bym tak dała radę
Wesołych Świąt ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Iwonko na pewno wyślę Lucynce te krokusiki, one teraz wyglądają jak mini szczypiorek na wiosnę.Jesienią mało co kwitnie a one sobie
kwitną.
Ja też jestem z Warmii i Mazur,ale nie kojarzę gdzież to Ty mieszkasz?
Mam rodzinę w Węgorzewie i przy okazji byłam tam na ogrodach. Pozdrawiam świątecznie. Jak będę miała czas obejrzę dokładnie Twój
ogródek. Nawiasem mówiąc ja też mam Rodowe 3 ary i kiedyś było mi mało,teraz po 30 latach wystarczy. :twisted:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, pada już od kilku dni. Może to i dobrze, bo przynajmniej nie żal, że na działkę pojechać nie można. Ostatnio ślimaków zebrałam cały kubek ;:222
Wandziu, Starburst kwiaty ma cudowne, ale ta jej łamliwość doprowadza mnie do szałuObrazek. Próbowałam już wszelkich sposobów i jak na razie niestety przegrałam. Gdyby się tylko pokładała, to przymknęłabym może na to oko, ale po każdym większym deszczu po prostu jest cała połamana ;:145 Jednak żal mi ją wyrzucić, na razie poszła przed siatkę, może tam uda mi się wymyślić jakiś sposób na nią ;:224 Cieszę się, że pszczółki Ci się spodobały ;:196
Iwonko, to bardzo wdzięczny temat do zdjęć. Za pochwały, dziękuję ;:196
Małgosiu, lubię obserwować zmagania wszelkich żyjątek i lubię jak ich przygody maja szczęśliwe zakończenie :tan Ale wiadomo, że nie zawsze tak jest ;:108
Wiosna chyba poszła sobie w siną dal. Zrobiło się zimno i ciągle leje. Może po świętach coś się poprawi?
Lucynko, z tego samego powodu deszcz mi nie przeszkadza, ale mogłoby być choć odrobinę cieplej ;:108 Za życzenia ;:196 ;:167
Gosiu, to raczej siła wyższa a nie determinacja ;:306 Po takich zawodowych maratonach na działkę nie jeżdżę, teraz jednak byłam do tego zmuszona. A, że sprawiło mi to przyjemność? No ba, jakżeby inaczej ;:224 Latem po nocy na działkę jeżdżę, ale mam wtedy tzw. dzień leniwca. Snuję się pomalutku, czytam książkę, a jak zachce mi się spać, to po prostu się kładę. Teraz jednak jeszcze za zimno na spanie w domku i wyszło jak wyszło. za życzenia ;:196
Danusiu, witam w swoich skromnych zielonościach. Zapraszam serdecznie ;:196 Czasami chciałbym mieć większą działkę, ale zdaję sobie sprawę, że miałabym mniej czasu na inne zajęcia. Uwielbiam wyłożyć się na leżaczku i czytać książki, przy większej powierzchni musiałabym odmówić sobie tej przyjemności ;:218
Mieszkam w Olsztynie, a Ty? Zapraszam do odwiedzin :wit

Przygotowania do świąt już zakończyłam. Jutro eM z synem idą do teściowej, a ja do pracy. Ale w pracy też robimy sobie święta, wtedy jest mniej żal, że tego czasu nie spędza się z rodziną.

Kochani, zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych, spędzonych w gronie najbliższych

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Iwonko Wesołych Świąt i smacznego jajka :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rzeżucha i śliczne świateczne dekoracje ;:138
Mądry starszy ogrodnik powiedział, siejcie , sadźcie w ogrodach , ale znajdźcie też czas zeby usiąść i delektować się swoją pracą ---dlatego b. dobrze,że lubisz na łanie przyrody poleżeć , poczytać ksiazki. Ja też lubię usiąść na ławeczce i zachwycać sie dziełem moich rak ;:138 to też ważne :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwono miłego świętowania ;:196 , a robota w ogródku działa kojąco na nasze skołatane nerwy .U nas dzisiaj zimno z opadami deszczu oby tylko mrozy nie zawitały .Ja dzisiaj przezornie przyniosłam na korytarz Szałwię Amistad, bo chyba bym się rozbeczała gdyby mi przymarzła. jeśli w nocy nie przymrozi bo jest tylko 5 * to jutro pelargonie przyniosę na korytarz ,bo na norweskiej pokazują -1 jutro nocą
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Fajne baranki to chyba z masy solnej ? Piękne dzięki z życzenia i wzajemnie spóźnione życzenia Ci przesyłam ;:196 . Wszystkiego dobrego i udanego świętowania jutro :wit .
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Iwonko - każdy chciałby spędzać święta z rodzina, niestety niektórzy muszą być w pracy. Czasem jest to praca, która jest konieczna. Nie możemy sobie wyobrazić, by zamknięto szpitale, by służby mundurowe miały wolne. Niesprawiedliwe w mojej opinii jest to, że sklepy są otwarte. Zabraniam mojej rodzinie robić jakiekolwiek zakupy już od południa w sobotę, jak czegoś braknie -trudno. Do odpoczynku każdy ma prawo.
Mam jednak nadzieję, że nie pracowałaś całe święta i miałaś możliwość spędzenia czasu z rodzinką. A ogródek może zaczekać, nie zając, szczególnie w tych dniach mógłby się poślizgnąć na śniegu :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”