Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Post »

Dzisiaj CD mojej wiosny ...bleblać nie ma o czym ;:131 ...pogoda nam służy, życie jest piękne !!! ;:80

Lucynko ;:167 jak się cieszę,że znalazłaś czas i siłę na pozostawienie u mnie tych miłych gestów !!! ;:79 ;:180
Jadziu ;:167 bardzo dziękuję za tak serdeczną notkę i niedzielną wizytę ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Twoja hebe to teraz 'bronzita' :wink: . Żarty na bok, może odżyje, bo piękna była ;:63 .
Masz rację, rośliny jakoś niepewnie wychodzą z ziemi - nie wierzą pogodzie?. Już bym chciała mnóstwo wylewającej się zieleni, a tu tak 'po kropelce'.
Wczoraj było pięknie, a dzisiaj już pochmurno ;:145 ;ale się to słonko wysiliło ;:161 .

Miłej niedzieli, może u Ciebie chociaż poświeci ;:168 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:167 na razie nie świeci choć ma być u mnie najcieplej dzisiaj ...rośliny poczuły słońce od 2 dni więc co i rusz tu i tam coś nowego widzę! Miłej niedzieli ,mam nadzieję,że posadziłaś te swoje róże wszystkie ...moje jakieś kiepskie po zimie...wszystkie prawie króciutko przyciąć musiałam!

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Posadziłam róże i nawet bratki ;:108 . Róże ogrodziłam od psów, ale czy skutecznie, to się okaże :roll:.
Masz sporo kolorowych kokoryczy. Ta fioletowa jest śliczna ;:63 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu cudna pogoda była wczoraj, prawda?
U nas przy lesie, to jeszcze ptasie trele dochodzą, aż w uszach szumi. :D
Cudne kwiaty, jak zawsze, widzę, że masz białą bergenie, właśnie sobie zamówiłam, już się nie mogę doczekać .
Miłego wieczoru . ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu dziękuje za fotki cieszynianki i śledziennicy. Nigdy się z nią nie spotkałam a bym powiedziała,że jest nawet ładniejsza od cieszynianki. Fotki jak zawsze robisz przepiękne ;:138 .Ty to masz dar to ujmujących zdjęć? Jakim aparatem je robisz?
A może do tego trzeba mieć trochę talentu. :;230 Śliczne kokorycze.To pełne?
Miłego tygodnia i dużo ;:3 :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moim nielicznym Gościom dzień dobry! ;:197
Podobno aura ma się dzisiaj zmienić ;:145 na razie na niebie toczy się walka dobrego ze złem :roll: ...nie chce mi się fotki robić... :?

Pulpa222 Aniu psiaki kochane ;:167 ale potrafią czasem szkód narobić ! Ja nie mam już czworonoga ale mój nigdy żadnej szkody mi nie zrobił a był dość potężnym psem . Taka się udała znajda..i tylko ścieżkami chodził a nikt go tego nie uczył... Mojej koleżance ostatnio psy zniszczyły pięknego kupionego jesienią buka pendulę ;:oj A radziłam,żeby go zabezpieczyła, bo piękny był i sporą kasę za niego wydała ...przytaknęła i samo się nie chciało zrobić :roll: ...Dobrze,że ogrodziłaś róże choć akurat one niezbyt zagrożone przez psy bo są kłujące a psy nie głupie stworzenia !Jednak jak się chce to można wszystkiemu zaradzić! ;:63
Bratki sobie posiałam i może jesienią zakwitną . A kokoryczy mam dwie odmiany :wink:

Tajka Tereniu czas mamy piękny . Bergenię orzęsioną kupiłam w ub.sezonie oczywiście na ryneczku całkiem przypadkowo.Ładna jest owszem ale na początku tylko kwiaty a później rozwijają się liście...

Biedronka641 Alu Kokorycze takie zwyczajne mam czy one są pełne? Nie wiem jaka jest różnica i jakie jeszcze inne są ;:oj ... Dziękuję za miłe słowa względem fotek ...Mam w użyciu 3 foto pstrykacze :oops: i pstrykam :heja przemiennie ;:306 A ponadto jak w znanej piosence J.Stuhra...bo ja się wcale nie chwalę ja po prostu niestety mam talent... :;230 :;230
Alu Droga ;:167 Tobie też nieźle wychodzą ;:108 a w wątkach coraz piękniejsze zdjęcia i coraz ich więcej ! A konkurencja nie śpi!!! ;:306

Obrazek
czas ciemierników się kończy powoli
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu dzięki za nazwę bergenii, nie wiedziałam, że u białej wcześniej wyrastają kwiaty, więc ona nie jest zimozielona, jak ta różowa?
Ciemierniki pięknie Ci kwitną, mojego białego jakiś grzyb zaatakował i kwiaty się przewracają, nie służy mu kwaśna ziemia i nie pomaga podsypywanie dolomitem.
Miłego dnia. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresko ta bergenia nie jest zimozielona ale wcześnie wiosną zakwita i dopiero wypuszcza liście .Dzisiaj wiatrzysko dawało do wiwatu z każdą godziną bardziej aż zerwała się niezła zawieja z deszczem.Trzeba było przed czasem zjeżdżać z działki. Troszkę popadało ale to kropla w morzu potrzeb! Wiatr osuszył dodatkowo ziemię , najpilniejsze podlałam wodą z oczka ...Moje rabatowe donice z cebulowymi suche jak pieprz...Po południu znacznie się ochłodziło i ucichł wiatr...popołudnie działkowo zmarnowane! :?

Mój dzisiejszy " urobek"..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale te prymulki piękne ;:173
Widzę, że masz dużo listków zawilców. Bo to chyba one przy prymulkach.
U mnie giną. Chyba maja za sucho
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I kolorowo, i pachnąco u Ciebie. Pięknie, aż dech zapiera !
No i te Twoje zdjęcia !
Cudne ! ;:433
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu zawilce sieją się jak głupie mam je szczególnie na cienistej rabacie północnej.A sucho też jest bo u mnie ziemia bardzo lekka i przepuszczalna. Do tej rabaty z wodą nigdy nie docieram ;:185 ... Żeby przylaszczki mi się tak wysiewały to byłabym dopiero zadowolona !
Lucynko ;:167 jak to miło czytać z rana takie miłe słowa! ;:196 Od razu dzień robi się lepszy mimo załamania pogodowego,które działa na mnie przygnębiająco...Ale może dodam do tych porannych odczuć "skok " na ryneczek ??? :heja ;:131 ;:3 wstaje czekałam na deszcz ale na próżno...

Póki co porcja wczorajszych zdjęć ; dobrze ,że zrobiłam po przyjściu na działkę bo potem musieliśmy uciekać przed groźnie się zapowiadającą burzą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
takie cudeńko upolowałam obiektywem :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia zaglądającym ;:201

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu wczoraj silny wiatr, dzisiaj lodowate powietrze, może jutro się ociepli, bo ogród wzywa. :D
Zachwyciły mnie pierwiosnki fioletowe ząbkowane, są piękne, a ta niebiesko kwitnąca roślinka, to brunera?
Cóż za cudowny kolor, aż bije po oczach. Piękne zdjęcia. ;:167
Miłego dnia. :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aż się człowiek uśmiecha patrząc na Twoje zdjęcia :D Samo tak się robi :D
Do widoków Twojej wiosny mam może ze dwa tygodnie...Zanim się tak zielono zrobi trzeba będzie poczekać. Ziąb ostatnio okrutny, więc się wcale nie dziwię, że roślinom się nieszczególnie spieszy z kwitnieniem. Mnie by się też nie spieszyło :?
Świetnie Ci wyszło zdjęcie przylaszczki, aż się chce pogłaskać futerko na łodygach i listkach :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj już nie wieje ale pada deszcz , czekałam na niego niczym kania bo susza wierutna .... witam wszystkich , którzy tutaj zabłądzą :)

Tereniu pierwiosnki ząbkowane to pospoliciaki ale wdzięczne...czymś trzeba wiosenny ogród urozmaicić ! :) Masz rację to macrophylla brunera ;:108 moja najstarsza i ulubiona. Zwyczajna i piękna w swojej prostocie...

ewamaj66 serdeczności ślę ;:167 cieszy mnie,że nie zapominasz mimo, że gdzieś tam opłotkami tylko chadzasz ;:196
Wiosnę już mamy , minęła zima a Ciebie... ni ma :? Cieszę się, że Ci się podobają moje zdjęcia , na takie miłe słowa jestem łasa nie powiem... :heja ;:180

Smętnie... jakoś tak ...niby wiosna , wszystko się budzi a ogólnie sennie ...a może mi się tylko wydaje :?: ;:24 Tradycyjnie zostawię jeszcze kilka fotek :| i ;:100 ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Alexandrina
Obrazek

Obrazek

Obrazek

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. Obrazek

Obrazek

Obrazek

zapach zostawiam :D
Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”