Dzisiaj CD mojej wiosny ...bleblać nie ma o czym ...pogoda nam służy, życie jest piękne !!!
Lucynko jak się cieszę,że znalazłaś czas i siłę na pozostawienie u mnie tych miłych gestów !!! Jadziu bardzo dziękuję za tak serdeczną notkę i niedzielną wizytę
Twoja hebe to teraz 'bronzita' . Żarty na bok, może odżyje, bo piękna była .
Masz rację, rośliny jakoś niepewnie wychodzą z ziemi - nie wierzą pogodzie?. Już bym chciała mnóstwo wylewającej się zieleni, a tu tak 'po kropelce'.
Wczoraj było pięknie, a dzisiaj już pochmurno ;ale się to słonko wysiliło .
Aniu na razie nie świeci choć ma być u mnie najcieplej dzisiaj ...rośliny poczuły słońce od 2 dni więc co i rusz tu i tam coś nowego widzę! Miłej niedzieli ,mam nadzieję,że posadziłaś te swoje róże wszystkie ...moje jakieś kiepskie po zimie...wszystkie prawie króciutko przyciąć musiałam!
Posadziłam róże i nawet bratki . Róże ogrodziłam od psów, ale czy skutecznie, to się okaże .
Masz sporo kolorowych kokoryczy. Ta fioletowa jest śliczna .
Maryniu cudna pogoda była wczoraj, prawda?
U nas przy lesie, to jeszcze ptasie trele dochodzą, aż w uszach szumi.
Cudne kwiaty, jak zawsze, widzę, że masz białą bergenie, właśnie sobie zamówiłam, już się nie mogę doczekać .
Miłego wieczoru .
Maryniu dziękuje za fotki cieszynianki i śledziennicy. Nigdy się z nią nie spotkałam a bym powiedziała,że jest nawet ładniejsza od cieszynianki. Fotki jak zawsze robisz przepiękne .Ty to masz dar to ujmujących zdjęć? Jakim aparatem je robisz?
A może do tego trzeba mieć trochę talentu. Śliczne kokorycze.To pełne?
Miłego tygodnia i dużo
Moim nielicznym Gościom dzień dobry!
Podobno aura ma się dzisiaj zmienić na razie na niebie toczy się walka dobrego ze złem ...nie chce mi się fotki robić...
Pulpa222 Aniu psiaki kochane ale potrafią czasem szkód narobić ! Ja nie mam już czworonoga ale mój nigdy żadnej szkody mi nie zrobił a był dość potężnym psem . Taka się udała znajda..i tylko ścieżkami chodził a nikt go tego nie uczył... Mojej koleżance ostatnio psy zniszczyły pięknego kupionego jesienią buka pendulę A radziłam,żeby go zabezpieczyła, bo piękny był i sporą kasę za niego wydała ...przytaknęła i samo się nie chciało zrobić ...Dobrze,że ogrodziłaś róże choć akurat one niezbyt zagrożone przez psy bo są kłujące a psy nie głupie stworzenia !Jednak jak się chce to można wszystkiemu zaradzić!
Bratki sobie posiałam i może jesienią zakwitną . A kokoryczy mam aż dwie odmiany
Tajka Tereniu czas mamy piękny . Bergenię orzęsioną kupiłam w ub.sezonie oczywiście na ryneczku całkiem przypadkowo.Ładna jest owszem ale na początku tylko kwiaty a później rozwijają się liście...
Biedronka641 Alu Kokorycze takie zwyczajne mam czy one są pełne? Nie wiem jaka jest różnica i jakie jeszcze inne są ... Dziękuję za miłe słowa względem fotek ...Mam w użyciu 3 foto pstrykacze i pstrykam przemiennie A ponadto jak w znanej piosence J.Stuhra...bo ja się wcale nie chwalę ja po prostu niestety mam talent...
Alu Droga Tobie też nieźle wychodzą a w wątkach coraz piękniejsze zdjęcia i coraz ich więcej ! A konkurencja nie śpi!!!
Maryniu dzięki za nazwę bergenii, nie wiedziałam, że u białej wcześniej wyrastają kwiaty, więc ona nie jest zimozielona, jak ta różowa?
Ciemierniki pięknie Ci kwitną, mojego białego jakiś grzyb zaatakował i kwiaty się przewracają, nie służy mu kwaśna ziemia i nie pomaga podsypywanie dolomitem.
Miłego dnia.
Teresko ta bergenia nie jest zimozielona ale wcześnie wiosną zakwita i dopiero wypuszcza liście .Dzisiaj wiatrzysko dawało do wiwatu z każdą godziną bardziej aż zerwała się niezła zawieja z deszczem.Trzeba było przed czasem zjeżdżać z działki. Troszkę popadało ale to kropla w morzu potrzeb! Wiatr osuszył dodatkowo ziemię , najpilniejsze podlałam wodą z oczka ...Moje rabatowe donice z cebulowymi suche jak pieprz...Po południu znacznie się ochłodziło i ucichł wiatr...popołudnie działkowo zmarnowane!
Gosiu zawilce sieją się jak głupie mam je szczególnie na cienistej rabacie północnej.A sucho też jest bo u mnie ziemia bardzo lekka i przepuszczalna. Do tej rabaty z wodą nigdy nie docieram ... Żeby przylaszczki mi się tak wysiewały to byłabym dopiero zadowolona ! Lucynko jak to miło czytać z rana takie miłe słowa! Od razu dzień robi się lepszy mimo załamania pogodowego,które działa na mnie przygnębiająco...Ale może dodam do tych porannych odczuć "skok " na ryneczek ??? wstaje czekałam na deszcz ale na próżno...
Póki co porcja wczorajszych zdjęć ; dobrze ,że zrobiłam po przyjściu na działkę bo potem musieliśmy uciekać przed groźnie się zapowiadającą burzą.
Maryniu wczoraj silny wiatr, dzisiaj lodowate powietrze, może jutro się ociepli, bo ogród wzywa.
Zachwyciły mnie pierwiosnki fioletowe ząbkowane, są piękne, a ta niebiesko kwitnąca roślinka, to brunera?
Cóż za cudowny kolor, aż bije po oczach. Piękne zdjęcia.
Miłego dnia.
Aż się człowiek uśmiecha patrząc na Twoje zdjęcia Samo tak się robi
Do widoków Twojej wiosny mam może ze dwa tygodnie...Zanim się tak zielono zrobi trzeba będzie poczekać. Ziąb ostatnio okrutny, więc się wcale nie dziwię, że roślinom się nieszczególnie spieszy z kwitnieniem. Mnie by się też nie spieszyło
Świetnie Ci wyszło zdjęcie przylaszczki, aż się chce pogłaskać futerko na łodygach i listkach
Dzisiaj już nie wieje ale pada deszcz , czekałam na niego niczym kania bo susza wierutna .... witam wszystkich , którzy tutaj zabłądzą
Tereniu pierwiosnki ząbkowane to pospoliciaki ale wdzięczne...czymś trzeba wiosenny ogród urozmaicić ! Masz rację to macrophylla brunera moja najstarsza i ulubiona. Zwyczajna i piękna w swojej prostocie...
ewamaj66 serdeczności ślę cieszy mnie,że nie zapominasz mimo, że gdzieś tam opłotkami tylko chadzasz
Wiosnę już mamy , minęła zima a Ciebie... ni ma Cieszę się, że Ci się podobają moje zdjęcia , na takie miłe słowa jestem łasa nie powiem...
Smętnie... jakoś tak ...niby wiosna , wszystko się budzi a ogólnie sennie ...a może mi się tylko wydaje Tradycyjnie zostawię jeszcze kilka fotek i ...