Taki - sobie ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.4

Post »

Tak się zapatrzyłam w te Twoje cudne dalie, że nie wiem jakim cudem jedna sama wpadła mi do koszyka, na zdjęciu wygląda ciekawie ale czy w rzeczywistości również czas pokaże, a może masz ją to Caribbean Fantasy? Nadal jednak uważam, że Twoja Color Spectacle jest cudowna, jejku i u Ciebie już krokusy będą kwitnąć, dopiero co byłam u Krysi i u Niej również, a ja nawet nie wyszłam dzisiaj na ogród ;:223 i nie wiem co i jak, jutro muszę koniecznie zajrzeć ;:108
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilonko! Miałam Caribbean Fantasy, była piękna, ale gdzieś poległa zimą. Chciałam ja odzyskać, ale będę miała tyle nowych odmian, że przestałam się o nią starać, bo i tak nie będę miała gdzie posadzić.

Dla Ciebie - moja z 2012r:
Obrazek

Małgosia! Ja też mam poszargany trawnik. Pełno na nim jesiennych odpadków. Zagrabimy go całą rodzinką i bedzie po robocie. Może uda nam się w przyszłym tygodniu. Kiedyś przeczytałam, ze mech w trawie, to nie problem, więc z nim nie walczę. Co wygrabię, to wygrabię. Nie zwalczam chemicznie, ale nie mam wertykulatora ani ręcznego, ani elektrycznego, a na pewno by się przydał.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Faktycznie wygląda ślicznie, jeśli moja będzie nią i się ładnie rozrośnie, to na pewno jakieś miejsce w przyszłym sezonie dla niej znajdziesz ;:306
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

U mnie krokusy jeszcze nie kwitną, znaczna część cebul stała się chyba pokarmem dla myszek czy nornic :cry:
Ale na rózyczki to miejsca już nie mam, chyba :;230 , tak sobie myslę więc o donicach?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dalie cudne, moje poprzedniej zimy w piwnicy nie przeżyły, a miałam takie ładne dalie, a wiosny u Ciebie już sporo ;:215
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Świetne ujęcia przedwiośnia! Te krokusy, śnieżyca - palce lizać ;:180
'Caribbean Fantasy' też mi się niezmiernie podoba ale o dokupowaniu nie ma mowy (pisałem Ci na pw. ;:223 )
Awatar użytkownika
Gabriel
200p
200p
Od: 28 gru 2010, o 20:15

Post »

Na dalie jeszcze trochę poczekamy, więc wspomnienia chętnie oglądam. Jowey Linda ma piękny kształt płatków :D
Piękna wiosna u Ciebie, a u mnie rano był śnieg :|
Pozdrawiam, Gabriel
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Daliowa Panienko!!!
Udam się jutro do OBi i zafunduję sobie ze 3 dalie!!! Posadzę je pod domem.
Wczoraj pierwszy raz widziałam ptaszki wielkości sikorki w białe paski i czarne główki.
Były śliczne i przeglądały się w lustrze.
Obrazek
anie wiem czy je dojrzysz. Za daleko było i nie ten sprzęt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

To niesamowite, jak u ciebie wcześnie wiosna przyszła. Słyszałam, że już gdzieś kwitną krokusy, ale nie wierzyłam. Ja na razie w ogrodzie tylko sprzątam i czuję się zadowolona z życia choć odnotowuję u siebie jakby spadek formy..
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Tosia1pozwole sobie odpowiedzieć to raniuszki bardzo fajne ptaszki aczkolwiek bardzo ruchliwe
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Miłka ale dzielne krokusy ,pokazały dziobki , jak ja uwielbiam takie widoczki :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne dalie ,moje ładnie wyglądają a jak będzie ciepło w maju to dopiero będę ich wsadzać .. Na razie nowych nie kupuje tylko się wymieniam .. U mnie śnieżek przykrył wszystko na biało ale pewnie długo nie poleży bo zaczyna topnieć ..
Mój ogród ma pod górkę i gdzie bym nie posadziła magnolii jak urośnie zawsze będzie widoczna . Staram się tak sadzić aby niskie krzewy były bliżej drogi a dalej pod górkę większe ,tym sposobem się nie zasłaniają .. Teraz tylko szukam miejsca dla judaszowca ., wszędzie wieje i boję się aby go mroźne wiatry nie wyciapały a na mojej górce ciągle szaleją ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janeczko! Zawsze jest dylemat, gdzie co posadzić, żeby się dobrze miało ;:173 I żeby fajnie wyglądało! W sumie fajny masz układ do ekspozycji roślin, ale do utrzymania pewnie gorszy, bo na skarpie się wszystko spływa i sie sypie. Musisz zrobić zdjęcie ogólne kiedyś i pokazać. Jestem Ciekawa! :wink:

Marzena! Nie masz pojęcia, jak ja się ucieszyłam, jak je zobaczyłam! Ale prawdziwy festiwal jeszcze przed nami!

Wandziu! Jesteś dobra, że posprzątałaś! Ja to mam przed sobą, ale jeszcze jest tak zimno, że odłożyłam to na później ;:173

Tosiu! Dobre!!! ;:306 "Daliowa Panienka" ;:306 Powinnaś mnie zobaczyć z widłami lub siekierą i rozwianym włosem, to zmieniłabyś zdanie ;:306
Te ptaszki to raniuszki!!! Super wypatrzyłaś! Ściągnęłam zdjęcie z fotosika i tam było wyraźnie widać. Może myślały, ze te w lustrze, to jacyś kumple lub konkurencja :wink:

Gabriel! Ja też chętnie wracam do wspomnień. Jowey Linda to jakaś pomyłka z kapersa. Jest urocza i prawdziwa z niej kula. Jedna z moich ulubionych, ładnie przyrasta ;:224

Jacku! Przedwiosenne kwiaty to jeden z najpiękniejszych widoków. Czekam na rozwinięcie przylaszczek, i kupę krokusów, które jeszcze nie zaczęły. CF to jest ta jedna z niezapomnianych! Miałam w życiu takich kilka :wink:

Iwonko! To jest rzeczywiście problem, jak się nie ma odpowiedniego miejsca do przechowywania.
A nadejście wiosny jest nieuchronne! :tan

Ewka! Aż żal! Mi tak kiedyś nornice pojadły hosty pod śniegiem. Potem hosty zmizerniały, pochorowały się i musiałam wyrzucić. Nigdy bym nie przypuszczała, bo były takie dorodne!
A róże w donicach czasami nawet lubią być! ;:173

Ilonka! Życzę Ci z całego serca, żeby Ci wyszło, co trzeba ;:306 Będziesz z niej bardzo zadowolona! Po świętach musisz do mnie przyjechać, bo też mam dla Ciebie coś przecież! ;:196

Na razie w ogrodzie cisza. Można powiedzieć - "po ptokach"! Już chyba się pogodziły, że w karmniku pusto. Ja walczę z katarem, jak tylko zwyciężę - biorę się ostro do roboty. Musze rozsypać popiół, uporządkować trawnik (to pewnie chłopaki zrobią) i pobiegać z sekatorem i haczką. Ale to chyba o tej porze każdy tak ma :roll:

I jeszcze daliowe wspomnienie:

Citron do Cup
Obrazek

Eveline
Obrazek

Windmill
Obrazek

Alexander v.Humboldt
Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Daliowa Panienko :wink: :wit
Nie wiem, czy pisałaś, ale nie znajdę w tej chwili czasu na przejrzenie wątku. Czy można już teraz posadzić te świeżo kupione dalie? Jakoś mam wrażenie, że one będa miały lepiej w doniczkach, niż to duszenie się od nie wiem kiedy - w tych torebkach z torfem :|
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyna! Nigdzie ich nie wsadzaj! Popatrz, czy karpy nie są za mocno pomarszczone. Jeśli tak - można je włożyć do donic, ale się nie spiesz! Jeszcze nie ich czas. Mogą swobodnie poleżeć jeszcze miesiąc w chłodnym miejscu i nic im nie będzie.
Miłka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”