Janeczko! Zawsze jest dylemat, gdzie co posadzić, żeby się dobrze miało

I żeby fajnie wyglądało! W sumie fajny masz układ do ekspozycji roślin, ale do utrzymania pewnie gorszy, bo na skarpie się wszystko spływa i sie sypie. Musisz zrobić zdjęcie ogólne kiedyś i pokazać. Jestem Ciekawa!
Marzena! Nie masz pojęcia, jak ja się ucieszyłam, jak je zobaczyłam! Ale prawdziwy festiwal jeszcze przed nami!
Wandziu! Jesteś dobra, że posprzątałaś! Ja to mam przed sobą, ale jeszcze jest tak zimno, że odłożyłam to na później
Tosiu! Dobre!!!

"Daliowa Panienka"

Powinnaś mnie zobaczyć z widłami lub siekierą i rozwianym włosem, to zmieniłabyś zdanie
Te ptaszki to raniuszki!!! Super wypatrzyłaś! Ściągnęłam zdjęcie z fotosika i tam było wyraźnie widać. Może myślały, ze te w lustrze, to jacyś kumple lub konkurencja
Gabriel! Ja też chętnie wracam do wspomnień. Jowey Linda to jakaś pomyłka z kapersa. Jest urocza i prawdziwa z niej kula. Jedna z moich ulubionych, ładnie przyrasta
Jacku! Przedwiosenne kwiaty to jeden z najpiękniejszych widoków. Czekam na rozwinięcie przylaszczek, i kupę krokusów, które jeszcze nie zaczęły. CF to jest ta jedna z niezapomnianych! Miałam w życiu takich kilka
Iwonko! To jest rzeczywiście problem, jak się nie ma odpowiedniego miejsca do przechowywania.
A nadejście wiosny jest nieuchronne!
Ewka! Aż żal! Mi tak kiedyś nornice pojadły hosty pod śniegiem. Potem hosty zmizerniały, pochorowały się i musiałam wyrzucić. Nigdy bym nie przypuszczała, bo były takie dorodne!
A róże w donicach czasami nawet lubią być!
Ilonka! Życzę Ci z całego serca, żeby Ci wyszło, co trzeba

Będziesz z niej bardzo zadowolona! Po świętach musisz do mnie przyjechać, bo też mam dla Ciebie coś przecież!
Na razie w ogrodzie cisza. Można powiedzieć - "po ptokach"! Już chyba się pogodziły, że w karmniku pusto. Ja walczę z katarem, jak tylko zwyciężę - biorę się ostro do roboty. Musze rozsypać popiół, uporządkować trawnik (to pewnie chłopaki zrobią) i pobiegać z sekatorem i haczką. Ale to chyba o tej porze każdy tak ma
I jeszcze daliowe wspomnienie:
Citron do Cup
Eveline
Windmill
Alexander v.Humboldt