Moja działka na Dębowym Lesie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka na Dębowym Lesie

Post »

Tak jak zawsze piękne kwiatuszki ;:215 a to ostatnie zdjęcie świetne ;:167
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu o matko ! ale Ty masz pięknie ! po prostu cudo. nie wiem czym się zachwycać tyle masz różności ! tyle różnych hortensji ! a marcinki ! ja się zachwycam tymi co kupiłam , a Ty masz całą gamę kolorów . Te na jednym zdjęciu białe i czerwone to też marcinki ? niemożliwe żeby były takie jaskrawo czerwone ! ale cuda ! mogę tylko same wykrzykniki stawiać z zachwytu :) ja podobnie na początku miałam iglaki i tawuły, krzewuszki... nie znałam bardziej wyszukanych gatunków, 2 lata prenumerowałam Działkowca i Mój piękny ogród i dopiero tam zobaczyłam co można sadzić . Wtedy niektóre iglaki z żalem ale wyrzuciłam bo nie miałam miejsca na kwitnące cuda . Teraz już kupuję tylko wyszukane rośliny :) pięknie u Ciebie , będę zaglądać z przyjemnością . pozdrawiam karolina
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

W Twoim ogrodzie jest jeszcze lato ;:63 . Tyle kwitnących roślin i mnóstwo kolorów. Jeżówki jeszcze eleganckie; moje już skończyły kwitnąć, no a róże urocze. Pełno światła w ogrodzie i barw. Powiem krótko: cudnie!!!.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

A czy przypadkiem działka nie powinna być topolowa czy tam osikowa bo widzę je na ostatnim zdjęciu ;:108
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu ja też nie chcę jeszcze przymrozków, bo czeka mnie wnoszenie mnóstwa donic z kwiatami, wykopywanie dalii,
a jeszcze mi się nie chce ;:173
Poza tym zrobi się smutno w ogrodzie, a do wiosny daleko.
Zresztą patrząc na Twój barwny, jak na październik ogród wnioskuję, że też pragniesz jeszcze się nim nacieszyć :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo energetyczna ta seria zdjęć. ;:215
Begonie jak widać mają się jeszcze dobrze, tak jak pelaśki.
Moje już skończyły praktycznie kwitnienie, tylko te na balkoniku coś jeszcze mają kwitnącego.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ignis05-Krystynko Zachody słońca uwielbia, mają w sobie coś nie tylko pięknego ale i magicznego.
Z wielka ostrożnością podchodziłam do jabłonki, jak don pedro :;230
,ale nie mogłam się powstrzymać,żeby zdjątka nie zrobić temu gościowi- szerszeniowi.Tak jabłuszka są pyszne winno- słodkie.Widać i szerszeniom smakują.
A powojniki dla mnie wszystkie są śliczne. Na drugi rok będzie kwitło parę nowych,co jeszcze kwiatka nie widziałam, fajne to takie czekanie ;:7

daysyWAW!!Oj ale pochlebstw,,ładniutkich .Już dawno mi tak nic ładnego nie mówił, więc tak mi mów, tak mi mów ,,, :;230
Kiusju jest zupełnie inna i faktycznie przecudna.
O i tez jesteś kociara. To jesteśmy w jednym klubie

anym-Aniu;Annes 77-Aniu No widzisz, jak czasami czegoś ( jakiejś roślinki)nie doceniamy,, dopiero jak u drugich zobaczymy to już nam się podoba.Ja tez tak mam ;:173 Trójklpepkę mam od jesieni,ubiegłego roku.A ciekawa jestem, czy ona ma jakieś nasiona, muszę się jej przyjrzeć.A e te szerszenie, szkodniki jedne ,muszę chyba już oberwać te jabłuszka bo mi wszystkie zjedzą ;:161
Hmm, ale drugich jabłuszek na drugiej jabłonce jeszcze nie ruszyli :?

ASK_anulla-Anula Ja tez tak leczyłam moja córcię,kilka dni, na początku było lepiej a potem tylko gorzej i musiałyśmy w końcu pójść do lekarza .Dobrze,że sporadycznie chorują.dużo zdrówka życzę dla twoich skarbów.Tak to pogoda teraz zdradliwa.
Trójsklepka jest śliczna,.,mam ja praktycznie od jesieni, ubiegłego roku. Zobaczymy jak na przyszły rok się rozrasta, jak dobrze, to ci ja podeśle, jak coś będzie :roll:

mar33-Marysiu Zachody słońca mają w sobie coś niepowtarzalnego, codziennie inne, co dzień ,nie takie same, niepowtarzalne, zachwycające. ;:108 trójsklepka śliczna wiem, dziękuję kochana,że ją mam ;:196
A widzisz jaka modelka z tej wazki prosto w obiektyw się patrzy, wie,że będzie na forum :;230
A szerszeni do tej pory nie widziałam,teraz gdzieś sie przy jabłuszkach,pokazały, skubańce jedne.Jutro wszystkie idą do oberwania. ;:108

mati1999-Mateuszu, dziękuje ;:196 A Vanilka to cudna dama. pierwszy raz ją tak podziwiam :D
I dobre masz oko, za siatka rosną jakieś topole czy tam osiki, na tych drzewach to już się nie znam :oops: Ale dalej już jest lasek sosnowo - dębowy.I zalew nazywa się Dębowy Las,własnie tak. ;:173

Pulpa222-Aniu oj tam, lata to już dawna ,nie ma, a ja tylko jesieni nie pokazuję ;:306
A kolorków to faktycznie jeszcze jest i niech tak zostanie,, to lubię .Jeżówki jeszcze te eleganckie co były kupione we wrześniu z kwiatami, raczej pączkami. Inne tez już skończyły kwitnąć.A za pochwałki bardzo dziękuję, miło mi ;:118

karolacha-Karolinko Witaj w moich progach i zapraszam częściej :) .hortensjami to zachwycam się i ja,Marcinki mają swój teraz cudny czas
Tak, te białe i czerwone( one raczej takie różowe) to też marcinki ;:108 No widzisz, ile mamy wspólnego, podobnie z ogrodami było, roślinki przybywały i przybywają i nieskończone chciejstwo następnych ;:112 .
Ja też i teraz już kupuję tylko wyszukane rośliny .I zapraszam, a u ciebie tez mi się podoba więc i ja do ciebie będę zaglądać.

Obrazek
Obrazek
Ogórecznik
Obrazek

Obrazek
Hortensja Magical Fire
Obrazek
Vanilka
Obrazek
heliotrop
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

heliofitka-Iwonko ;kogra-Grażynko Oj dziewczyny nie zauważyłam was, sorki. ;:196
Kwiaty chyba mają to do siebie ,że są energetyczne,że sam buzia się do nich uśmiecha. ;:108
Nie lubię tej szarości.i pustki ogrodowej, która potem przychodzi i tych długich ciemnych wieczorów. ;:115
Donic z kwiatami ,nie mam tylko kilka,,begonki jak potem ich złapie, to bulwki same wyciągam.ale agawa, to już większy problem.
A wykopywanie dalii tez mnie czeka i mieczyków, i eukomisów, o inkarwili zawsze zapominam. ;:7 I co jeszcze calle., galtonia, ale ona jeszcze sobie zakwita. ;:173
Oj tak tak ja bardzo chcę ,żeby tak długo było kolorowo, ciepło i pięknie. ;:113

Dla was dziewczynki kwiatuszki;

Augusta Luisa
Obrazek
Obrazek
Mister Lincoln
Obrazek
róża aladdin palace
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, piękna kolorowa jesień zawitała w Twoim ogródeczku, zauroczyła mnie trójsklepka, widziałam już nie jedną, ale takiego okazu jeszcze nie spotkałam, ładnie rozrośnięta i z masą kwiatuszków. Sama miałam właśnie tą i żółta, ale coś im nie służyło, więc w zeszłym sezonie przesadziłam, teraz jest jeszcze gorzej, bo jedna z nich wypuściła tylko jeden maleńki pęd, nie wiem czy w przyszłym sezonie w ogóle coś z niej będzie. Jabłuszka wyglądają naprawdę apetycznie czy to nie jest czasami odmiana champion, wydaje mi się, też że mamy takie same winogronka, bardzo dobre i słodziutkie ;:108
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu róże na Twoich zdjęciach jak prawdziwe modelki, robisz tak piękne zdjęcia, że coraz bardziej przekonuje się do tych pięknych kwiatów ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też bym chciała tak kolorowej jesieni jak u Ciebie.
Cóż........powoli trzeba zabierać się niestety za sprzątanie.
Augusta jak dla mnie cudna, choć inni mają o niej inne zdanie.
Aladdin u mnie już zakończył sezon.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Śliczna Augusta. Właśnie dzisiaj posadziłam ją i Chippendale. Napisz, Aniu, jaki pokrój ma Chip.? Dostałam sadzonkę wysoko przyciętą i zastanawiam się, czy tak ją zostawić, czy skrócić do 20 cm, a może skrócić wiosną? Czy wiesz, jak rosną w pełnym słońcu? Musztarda po obiedzie, bo i tak nie mam czasu na przesadzanie, ale mnie ciekawi ;:131 .
Alladin też niczego sobie ;:224 . Lubię róże takie, jakby trochę spłowiałe, pastelowe. Ciemną trójcę posadziłam razem w oddaleniu od pozostałych.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu jaka śliczna róża .Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja nie narzekam, że przychodzi zima.
Jestem w tym sezonie bardzo zmęczona. Wręcz na nią czekam.
Potem nie mogę się doczekać, kiedy nadejdzie wiosna, ale czas odpoczynku musi byc
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko2715 Bo taka od dłuższego czasu tegoroczne jesień jest, piękna, kolorowa, i aby jak najdłuższej taka była. ;:108
trójsklepkę mam od jesieni ubiegłego roku, i ładnie porosła, widać dobrze jej tam.
A jabłuszka to nie champion, ,jakoś była na A...ale nie pamiętam :oops: ..
A winogronka mam posadzone 4.Ale jak na razie 2 owocowały

anym-Aniu Dziękuję,każdy kwiat jest ładny, nawet kwitnące ziele można ładnie przedstawić :D

kogra-Grażynko Gdyby to ode mnie zależało, to posłałabym ci tą piękną jesień.Tak zaraz się zacznie to wykopywanie i pustak ogrodowa.
Augusta dla mnie tez jest cudna ;:167 a Aladdin , zawsze jak pamiętam kwitł u mnie aż do przymrozków i chyba w tym roku tak samo chce zrobić :D

ASK_anullaAugusta i Chippendale to cudne róże, zobaczysz.Obie mam 1 sezon, więc może nie urosły takie jak powinny być.
Augusta jest u mnie wyższa( ponad 1, 20 miała). krzaczkowata.A Chippendale niższy ,ale ładny krzaczek zbudował.Zobaczymy jak będzie na przyszły sezon.Obie rosną na słońcu bo innego miejsca nie mam dla nich. ;:173
Alladin tez jest ładna, może mniej żywy kolorek ,ale ładna, tylko ta to pakuje w górę jak tyczka, ale to bardziej na jesieni.

alicjad31-Alu Dziękuję ;:168

Margo2-Gosiu Ja biało to tak.No i krótka,żeby była, do lutego i dość!!A gdyby nie te zimy, to faktycznie nie generalnie nie lubię takiej pustej zimy, mroźnej, gołej, bo taką ze śnieżkiem , na biało.A gdyby nie te zimy to faktycznie nie wiem, kiedy zregenerowalibysmy nasze organizmy :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”