newrom pisze:Taka moda teraz żeby zabijać 99% bakterii i zostawiać ten 1% najsilniejszych żeby wyhodować takie niezniszczalne ;-)
No więc właśnie. Trochę nad tym rozmyślałam i stwierdziłam, czy zwykły denaturat nie jest najlepszy

newrom pisze:Taka moda teraz żeby zabijać 99% bakterii i zostawiać ten 1% najsilniejszych żeby wyhodować takie niezniszczalne ;-)
piobuk1 pisze:Czy pędy obciążone gronami nie wyłamują się z takich form albo czy nie leżą na ziemi ? Nie widzę tam żadnych rusztowań.
Nie jestem znawcą i hodowcą.dziad_Jag pisze:Czy możesz, jako znawca i hodowca rozmaitych odmian, poradzić coś na północne Mazowsze? Nie musi to być nic nadzwyczajnego. Ot, jakaś odmiana która mi da jadalne owoce o znośnym smaku. Wolałbym ciemną, ale i biała też może być.