Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komuś tu odbija. cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komuś tu odbija. cz.3

Post »

Henryku on wpadl mi w oko i juz nie moglam sie oprzec - moj maz stwierdzil, ze to calkiem jak on. :;230 Wsrod rozowych (cos jak Juno) i czerwonych, on sie po prostu wyroznial cudowna pstrokacizna. (Hibiskus, nie maz. :wink: ) I przyznam sie, ze to najbarwniejszy z moich hibkow poki co.
Kama, 100% racji. Maluchy potrafia byc rozbrajajaco pyskate. ;:306 Dzis dziecie me wycelowalo we mnie palec i oznajmilo: BEZ DYSKUSJI! :shock: Innym razem, odsylany na przemyslenie swojego zachowania, potrafi stwierdzic powaznie: będę sie klocic! Aniolek niewatpliwie...
Obrazek
... tylko czasem pcha sie w gips. ;:306
Na kwitnienie Capitolow tez czekam niecierpliwie bo nie widzialam ich kwiatow na zywo. Widze, ze do kwitnienia zbiera sie tez Camilla i Tequila (Sunrise?) - tego ostatniego zidentyfikuje sobie na 100% po zakwitnieciu. Wszystkie te rosliny sa mlodziuchne, dopiero co ukorzenione.
Sieweczki mi rosna. Ciesze sie bardzo, choc widze, ze kilka nie podjelo wzrostu po posadzeniu do ziemi. Widac roznice - jednym wydluzaja sie ogonki, roslina jest coraz wyzsza, inne jak tkwily w ziemi po liscienie, tak tkwia.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniale że naionka ładnie kiełkują :wit
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Kinga, synuś jak piszesz aniołeczek ;:118
Piękny kolorek tego Seppe, lubię takie energetyczne kwiaty ;:138 No i oczywiście gratuluję pięknych sieweczek, mam nadzieje że będą z tego ciekawe kwitnienia ;:138
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49

Post »

Sieweczki super ;:3 Oklaski dla nich ;:138
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Ale macie rozgadane dziecko- ciekawe jak będzie później- ale z tego co opowiadasz- to tak na wesoło wszystko i mądre dziecię wam rośnie... czytając między wierszami :wink: hoje poszalały z wzrostem ;:108 łączka kiełkujących nasionek- czaki z głów po prostu ;:108 ale to kwitnące cudeńko ;:224
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uwaga! Gdyby ktos szukal nasion na ebay, sugeruje omijac szerokim lukiem sprzedajacego z USA, o nicku 'beenies_deals' - wystawia w opcji kup teraz, bardzo zachecajace ceny. Maly problem polega na tym, ze on uzywa do swoich aukcji zdjec Richarda Johnsona, a nasiona jakie wysyla NIE SA NASIONAMI rosa sinensis. Owszem, jak najbardziej malwowate, ale to albo h. coccineus, albo h. moscheutos. Z przykroscia stwierdzam, ze dalam sie naciac. Cos wiecej będę wiedziec, jak mi wyjda wlasciwe liscie w siewkach. ;:223

Filigranowa, strasznie sie ciesze tymi sieweczkami.
Tesia, anioleczek wlasnie ogryza paznokcie, a na moje "palce z buzi" odpowiada "nie gadam z toba". Pogryze gada. ;:224
Seppe vel Calcutta to odmiana wystepujaca tylko w Europie, ale jest do trafienia w marketach. Kwestia upolowania. Jest tak ladny, ze wybaczam mu krotki czas kwitnienia.
Koniczynko, to moje drugie podejscie do siania, w pierwszym spapralam kilka nasion i na tym sie skonczylo. Ale moze i pora roku im nie pasowala... Teraz dogladam moich maluszkow i serce rosnie wraz z nimi. Juz widze poczatki prawdziwego liscia u niektorych.
Kelpie, dziecie sprytne, troche bezczel, ale w tym wieku nie ma sie jeszcze tej rezerwy. Wczoraj zapukal nam do domu jakis facet oferujacy materace, a mlody bez zastanowienia probowal wpakowac mu sie na rece. Hojki rosna, musze im sesje walnac. Cudenko marketowe, wiec osiagalne pewnie i na kontynencie - mam nadzieje ze spotkasz je na swojej drodze.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wywachalam ja wczoraj...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kinga
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powoli z ładnych sadzonek robią się ładne rośliny ładnie kwitnące i (w znakomitej większości) ładnie pachnące. To cieszy, wiem bo sam to mam... ;:173
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, cieszy... Zwlaszcza, ze krohniana to taki mikrusik, a tak ladnie rosnie. No i ma jeszcze 2 szypuleczki i wszystkie moje! Zadnych gotowcow tym razem. (Dumna ja. :;230 )

Wczoraj nie dalam rady, w sobote ze wzgl. na wybryk dziecia nie kupilam bo mi kasy braklo, dzis wrocilam po niego na rowerze. 9 mil wedlug Mapsa Googlowicza, z dzieciem w przyczepie, powrot z doniczka w koszyku na kierownicy. ;:306 (Ten koszyk swietnie sie do tego nadaje, ze 2 niewielkie doniczki wchodza jak zloto!) Kwiat troche zlachany, bo wiatr nim mieszal i o wlasne liscie sie kaleczyl, ale jest tylko jeden i nie widze pakow, wiec nie pochwale sie w najblizszym czasie inaczej, jak tylko tym co jest.
Obrazek
Kinga
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WoW! ;:oj

Bardzo podobają mi się kwiaty hibiskusów ogólnie a takie szczególnie. :)

Niestety choć mam i ja kilka to więcej raczej mieć nie mogę bo miejsca i na to brakuje. A te rarytasy to boję się że mi słońce na balkonie zachodnim przypali bo ledwie co te zwykłe dają radę... No to ich nie sprowadzam wcale. ;:204
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Piekny ten hibiskus i szkoda,ze nie ma pakow,ale mysle ze szybko na Twoim karmieniu sie dorobi ;:333
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Henryku, toz on zwyklak jest, z marketu, wylowiony wsrod Adonisow i innych Boreasow. Taka normalna sierota marketowa. U mnie wszystkie stoja na poludniowych oknach, w pelnym sloncu. Nawet sieweczki, ktore nie sa w tacy posadzone (taca jest czarna, wiec sie nagrzewa za bardzo), tylko te 3 mikrusy w kubeczkach jednorazowych, stoja na parapecie i bez kloszy. Tylko im zrobilam ekranik z folii aluminiowej, zeby im slonce ziemi nie gotowalo. I juz zaczynaja sie pokazywac normalne liscie, czyli nie jest im zle. Hibki lubia slonko.
Dorota, taki mam plan - karmic, niuniac i dogladac, zeby wyprodukowal kolejne paki, bo kwiat jest oblednie pomaranczowy. Zdjecie tego nie oddaje.
Kinga
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słonko lubią, żar słoneczny który tak uwielbiają moi inni ulubieńcy czyli kaktusy i sukulenty już niekoniecznie. Widzę to po hibiskusach które tam stoją - część ma przyparzone liście. No to strach czymś rarytaśnym i drogim ryzykować.
Zresztą... Zadawala mnie to co mam i co mi kwitnie (aktualnie 3 kwiaty hibiskusów). Na te lepsze popatrzę u Was. :)
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaa... Slonce odbite od nagrzanej sciany. Temperatura sie robi.
Kinga
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Czego by tu bardziej gratulować?
Kwiatów na krohnianie? Czy wschodów hibiskusów?

Oba widoki godne prawdziwego Pasjonata zieleni. Brawo ;:138

Na rowerze tyle kilometrów...by kupić hibiskusa? To dopiero "fioł".
Udane polowanie ;:215
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”