Moje zielone królestwo - ewab123

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Jadziu, róża jest cudna. Ciekawe czy się kiedyś takiej dochowam.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Mój Zbyszek nazwał ją Duma Jadzi :lol:
Ewuniu dochowasz się jeszcze ładniejszej zobaczysz :lol:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Dzisiaj mój M zrobił mi miłą niespodziankę i jednocześnie udowodnił, ze trochę wie o tym, jakie posiadam. Kupił mi takie, jakie chciałam mieć:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Dzisiaj mój M zrobił mi miłą niespodziankę i jednocześnie udowodnił, ze trochę wie o tym, jakie posiadam. Kupił mi takie, jakie chciałam mieć:
Obrazek Obrazek Obrazek
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

NOOO :shock: Widzę ,że Twój m spisał się na medal :!: Eukomisy mam i nie mogę się doczekać jak zakwitną.Już sobie wyobrażam je u Ciebie na tarasie :D Calie są takie tajemnicze ,nie ,nie ,nie ja już ich nie kupię :cry: A może :cry: :?: :roll: :D
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Podpowiem Ci, że są w obi. Mówił, że wybór jest niesamowity. Udało mu się wybrać takie, jakie chciałam mieć.
Pomidory od Ciebie już wschodzą. Inne roślinki też wzeszły. Za kilka dni zacznie się pikowanie. Gdzie ja to wszystko postawię? Muszę chyba dokupić kilka desek do prasowania...
ida74
---

Post »

Kurcze ,może i ja do OBI pojadę w niedzielę :roll: :?: Twoje pomidory też już wyłażą,kwiatki -cos tam widać.Jutro w folii posieję sałaty ,ale malutko ;:113 i przykryję ,bo coś zimno się zrobiło ,i śnieg od poniedziałku zapowiadają.My jednak jesteśmy szalone ...Kup sobie gazetę Mój piękny,,,Specjalne wydanie -Drzewa i krzewy,jest na czym oko zawiesić :shock: Zdjęcie trzeba było przez foto szopa przepuścić,napis widać,no i my z kielonkami :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo, bardzo atrakcyjne zakupy :) Za callami nie przepadam, ale pozostałe rośliny bardzo lubię :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewa, ależ przepiękny prezent dostałaś od męża :shock: :D Widać, że wie co kochasz i co Ci sprawi przyjemność :D
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Oj wie, Agnieszko, wie.
Ido, gazetę już mam. Mam ochotę na kilka nowych krzewów i drzewek. Moje sałaty już wschodzą . Mam zamiar je popikować do gruntu, ale musi się trochę ogrzać.
ida74
---

Post »

EWO cuda tam pokazują :!: Podoba mi się nasadzenie z rodod...,ale ja się boję je uprawiać,bo chimeryczne są :!:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ewuniu ale M zrobił Ci niespodziankę :lol: Kalle piękne , ja boję się, że sobie nie poradzę z tymi pięknymi kwiatkami , zobaczę jak będą rosły u Ciebie i może taż się skusze w przyszłym roku .
Kochanie mój Eukomis dla Ciebie

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu! Cudowny prezent! Zapunktował chyba M u Ciebie, co? Te eukomisy to i za mną chodzą... Tygrysówka jest piękna, ale niestety kwitnie przez jeden dzień. Ja w zeszłym roku kupiłam mieszankę a miałam same żółte :cry:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Bardzo mi się spodobały Eukomisy u Halinki- eukomis. Postanowiłam je zdobyć w tym roku i okazało się ,że teraz mam już 6 bikolor , 1 czerwonego i 1 białego. Nieźle, co?
Zastanawiam się tylko, czy sadzić do gruntu, czy do donic. Chyba jednak posadzę do gruntu, bo mam za dużo donic, a jak gdzieś wyjeżdżamy, to podlewanie jest zmorą tych, którzy w tym czasie opiekują się naszym domem.
Jadziu, skoro masz już doświadczenie w uprawie Eukomisów, poradź coś.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Jeżeli chodzi o kalle, to ja też nie mam doświadczenia w ich uprawie. W ubiegłym roku posadziłam dwie do gruntu i zginęły mi. Nie zniechęciłam się jednak i w tym roku mam posadzone w donicach cztery kolory. W maju mam zamiar wysadzić je do gruntu. Na razie dwie pierwsze, które posadziłam już jakiś czas temu, rosną bardzo ładnie. Właśnie rozwijają im się pierwsze liście. Są silne i zdrowe. Wczoraj posadziłam nowo zakupione. Myślę, że też będą ładnie rosły. Tych wcześniej posadzonych jeszcze nie nawoziłam, ale już chyba czas zacząć je dokarmiać. Czy ktoś mi poradzi, co one lubią najbardziej?
Izo, czytałam że Tygrysówka kwitnie tylko jeden dzień od brzasku do zmierzchu, ale myślę, że jej piękne kwiaty nasycą moje oczy. Jeszcze jej nigdy nie miałam. Wyczytałam, że można ją sadzić od połowy kwietnia do gruntu. Czy nie sądzisz, że to za wcześnie?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”