Moje zielone królestwo - ewab123
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kurcze ,może i ja do OBI pojadę w niedzielę
Twoje pomidory też już wyłażą,kwiatki -cos tam widać.Jutro w folii posieję sałaty ,ale malutko
i przykryję ,bo coś zimno się zrobiło ,i śnieg od poniedziałku zapowiadają.My jednak jesteśmy szalone ...Kup sobie gazetę Mój piękny,,,Specjalne wydanie -Drzewa i krzewy,jest na czym oko zawiesić
Zdjęcie trzeba było przez foto szopa przepuścić,napis widać,no i my z kielonkami 

Bardzo mi się spodobały Eukomisy u Halinki- eukomis. Postanowiłam je zdobyć w tym roku i okazało się ,że teraz mam już 6 bikolor , 1 czerwonego i 1 białego. Nieźle, co?
Zastanawiam się tylko, czy sadzić do gruntu, czy do donic. Chyba jednak posadzę do gruntu, bo mam za dużo donic, a jak gdzieś wyjeżdżamy, to podlewanie jest zmorą tych, którzy w tym czasie opiekują się naszym domem.
Jadziu, skoro masz już doświadczenie w uprawie Eukomisów, poradź coś.
Zastanawiam się tylko, czy sadzić do gruntu, czy do donic. Chyba jednak posadzę do gruntu, bo mam za dużo donic, a jak gdzieś wyjeżdżamy, to podlewanie jest zmorą tych, którzy w tym czasie opiekują się naszym domem.
Jadziu, skoro masz już doświadczenie w uprawie Eukomisów, poradź coś.
Jeżeli chodzi o kalle, to ja też nie mam doświadczenia w ich uprawie. W ubiegłym roku posadziłam dwie do gruntu i zginęły mi. Nie zniechęciłam się jednak i w tym roku mam posadzone w donicach cztery kolory. W maju mam zamiar wysadzić je do gruntu. Na razie dwie pierwsze, które posadziłam już jakiś czas temu, rosną bardzo ładnie. Właśnie rozwijają im się pierwsze liście. Są silne i zdrowe. Wczoraj posadziłam nowo zakupione. Myślę, że też będą ładnie rosły. Tych wcześniej posadzonych jeszcze nie nawoziłam, ale już chyba czas zacząć je dokarmiać. Czy ktoś mi poradzi, co one lubią najbardziej?
Izo, czytałam że Tygrysówka kwitnie tylko jeden dzień od brzasku do zmierzchu, ale myślę, że jej piękne kwiaty nasycą moje oczy. Jeszcze jej nigdy nie miałam. Wyczytałam, że można ją sadzić od połowy kwietnia do gruntu. Czy nie sądzisz, że to za wcześnie?
Izo, czytałam że Tygrysówka kwitnie tylko jeden dzień od brzasku do zmierzchu, ale myślę, że jej piękne kwiaty nasycą moje oczy. Jeszcze jej nigdy nie miałam. Wyczytałam, że można ją sadzić od połowy kwietnia do gruntu. Czy nie sądzisz, że to za wcześnie?