Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Witaj Michale :wit Dawno nie byłam na forum a jeszcze dłużej nie pisała. Z miłą chęcią odwiedziłam Ciebie, Twoje kotki ,ogród i z przyjemnością podziwiam widoki. Zachód uwieczniony na zdjęciach jest bajeczny.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Twoje historie z kotami są prześmieszne,uwielbiam je czytać,bo rozweselają.
Ja mam jedną kotkę i jak mysz wlazła do domu,to ani myślała o tym,żeby ją łapać,spała na kanapie a w tym czasie mysz przeszukiwała szafki kuchenne. Kolejnej nocy pootwierałam wszystkie szafki,M. zdjął cokoły i liczyliśmy,że to ułatwi kotce zadanie. No cóż,przeliczyliśmy się. W ciągu dnia M. nastawił pułapkę i było po kłopocie :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Witam szalonego ogrodnika :D
Ogród piękny ,zadbany aż miło popatrzeć.Kotki też się super prezentują,pozdrawiam .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Michał :wit :wit Odezwij się ;:89 nie zamarzłeś ??? jak u Ciebie ze śniegiem ??? co porabiają Twoje koty w taką pogodę ???
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale!...i ja jestem z pozdrowieniami ;:108 ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu Z tego co mi wiadomo żadnej uprawy nie mam, chyba, że Darmokot coś w jakimś kącie hoduje. Ona jest taka przebiegła, że nie wiadomo czego się po niej można spodziewać.
Pat Nie wiem czy byś wytrzymała wrzaski Darmokota, może i fajki by przynosiła ale niekoniecznie by się nimi chciała podzielić :wink:
Bogusiu Już w zeszycie zapisałem ostróżki.
Marysiu Mufko Masz wielkie koty, po 6 kg ;:oj Moje to drobinki przy nich a do zabawy by się ich kijem nie zagoniło, po mnie chyba takie spokojne ;:306 Baw się z nimi póki mają ochotę, kiedyś Ci tego będzie brakowało jak mnie teraz. Mogłyby robić za dzbanek na półce (takie są ruchliwe) tylko jeszcze ten dzbanek trzeba nakarmić. W sumie to od początku były dość spokojne, jedynie w zeszłym tygodniu Sępik stłukł lustro, które stało oparte o szafkę.
Romku Kamieni u mnie nigdy za dużo, jak nowych dowożę to te stare najmniejsze odrzucam żeby miejsce zrobić. I ciągle mi mało. Marzy mi się żeby taki głaz narzutowy się znalazł w ogrodzie ;:204
Krysiu Dziękuję. Ta czerwień rzeczywiście była wyjątkowo intensywna, zdjęcie Sępika za oknem też wtedy było robione i też jest zaognione. Może to przez palenie w piecach taki zachód był. Wschody też są całkiem całkiem. Ostatnio koty na dietę przerzuciłem, skoro nie wychodzą na zewnątrz to nie muszą tyle jeść. A na suchą karmę krzywo patrzą, znudziło im się.
Kamil Słodkie i leniwe ale chociaż wiem, że nie zginą. Przedwczoraj tylko Diablik i Emilka nie chciały wrócić z wieczornego spaceru, przylazły dopiero o 22 zaśnieżone jak bałwany. Już ich wieczorami nie wypuszczam.
Dorotko To znaczenie to nawet 2 lata trwa, obce koty niestety to czują i trzeba je przeganiać.
Ewa U mnie najmroźniej było przedwczoraj -16,5*, dziś -15,5 i mam nadzieję, że zimniej nie będzie, i tak przebiło ostatnią zimę bo wtedy było -15,8.
Gosia Miło mi zapraszam :D Ja też ostatnio rzadziej bywam. Niestety coś nie mogę osiągnąć takiej systematyczności jak ostatniej zimy :wink:
Terlica I tak masz dobrze z łapkami, ja muszę własnoręcznie łapać :;230
Beaciu Witam Kielczankę ;:138 Zaglądaj jak najczęściej. Pozdrawiam serdecznie :D
Tereniu Nie zamarzłem ale byłem bezwodny przez 3 dni. Pompa się zepsuła akurat jak te największe mrozy były. Podłączyliśmy starą , która byłą nieużywana od 2 lat alby była dobra. Okazało się, że nie działa. I znowu trzeba było wyciągać 25 metrów rur ze studni i rozkręcać. Kupiłem nową , ta na szczęście chodzi ale na początku bardzo dużo powietrza łapała i w kranach pierdziało. Na szczęście wszystko wraca do normy choć jeszcze nie w 100%. Śniegu mam bardzo dużo, ponad 20 cm spadło za jedną noc, w zaspach jest ponad pół metra. Koty przebywają głównie w domu, przed chwilą Sępika wypuściłem i podskakuje po płocie bo nie może przedrzeć sie przez śnieg.
Bogusiu Pozdrawiam również i liczę, że odwilż, którą zapowiadają od czwartku będzie nawet mocniejsza od prognoz. Mógłby już śnieg zniknąć :D

Kilka dni temu, przez 2 doby miałem lodowy deszcz, powyginał drzewa jak zwykle ale może i dobrze, bo uchroniło je trochę od mrozu. Na niektóre rośliny pozakładałem worki i po cichutku liczę, że wszystko przeżyje. Do dziś jednych drzwi w samochodzie nie mogę otworzyć przez warstwę lodu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Niby widoki ładne ale mogłoby się już skończyć. Dzięki tym deszczom lodowym co noc mam jakby burzę, lód pokrył kable, których trzyma się pociąg i jak przejeżdża to sypią się zielone iskry a w nocy tak intensywnie, że u mnie , co mieszkam kilometr od torów wygląda jakby całą noc się błyskało :D Dziś świeci słońce, o świcie poleciałem z łopatą na sad wrzucać śnieg do wanien. Jest bardzo lekki i suchy, nic się do łopaty nie klei. Na koniec jeszcze 2 obrazki z przedwczoraj a zdjęć z zaspami jeszcze nie zgrałem...a może lepiej ich nie wklejać to będzie jakby bliżej wiosny :D Pozdrawiam serdecznie :wit
Obrazek Obrazek
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Wklejaj zdjęcia, a wiosna i tak przyjdzie :D
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Witaj Michale. Zima pięknie wygląda na zdjęciach, zwłaszcza wierzba jest niezwykle dekoracyjna. Niestety wiem z autopsji, że na żywo już tak wspaniale nie jest. U mnie leży 0,5 metra śniegu, fest zmrożonego i bardzo śliskiego. Samochód nocuje na dworze ponieważ drzwi garażowe blokują kamienne zaspy a solą sypać nie chcę. Przypominam nieśmiało, że bardzo chętnie kupię od Ciebie ostróżki jeśli tylko będziesz miał nadmiar. Byle do wiosny :wink:
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Michał... :wit
Ale się cieszę, że się odezwałeś... :tan
Przykre co piszesz, w taki mróz jeszcze rury łączyć na zewnątrz, to aż mnie zimno...
Zimę piękną pokazujesz na fotkach, które są świetne... Ja nie mam sprzętu to zdjęć dobrych nie robię, ale obiecałam sobie, że w lecie uskładam, choćby nie wiem co... :wink:
U mnie też zima, śnieg piękny leży za oknem, temperatura znośna, tylko kilka st. na minusie... Ale ranki zimne...
Może się głupio zapytam, ale śnieg do wanien zbierasz na wodę, czy jak...? Jakoś mnie to interesuje, tak z czystej ciekawości... ;:204
Moje koty też śpią w domu, ale dzisiaj narobiły takiego bałaganu z doniczkami i ziemią, że jak wstałam, to nawet się nie odezwałam, tak mnie to wkurzyło... A one grzecznie pod drzwiami stały i czekały, żeby je wypuścić na spacerek... ;:134
Serdeczności zostawiam... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Gosia Tylko żeby nie wtedy co w zeszłym roku :wink:
Marta Mój samochód też nocuje na zewnątrz a z tego względu , że jest o 20 cm za długi i się do garażu nie mieści. O ostróżkach oczywiście pamiętam ale o żadnym kupnie nie ma mowy, wyślę Ci ot tak :D Podaj mi adres na pw to wpiszę do zeszytu.
Dorotko teraz to jest dopiero ładnie jak słońce świeci i odbija się w lodzie na gałęziach. Śnieg zbieram na wodę, w razie suszy bardzo przydatną gdyż chodzenie na koniec sadu z wiadrami wody do przyjemności nie należy. Koty tak mają, że jak coś zbroją to ustawiają się przy drzwiach , że to niby nie one, samo się stało ;:173
Teraz jest tak:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Boskie te Twoje fotki... Siedzę często u Ciebie i oglądam zdjęcia... Czasem się zastanawiam, czy mi nie odbiło... I czytam i czytam... Bardzo lubię czytać dobre teksty, a że oczy nie te, to tyle nie przeczytam co kiedyś... W komputerze o tyle łatwiej, że litery sobie mogę powiększyć... :wink:
Tak mi brakuje dobrej książki, a zabraniają mi czytać... Buuu...
Dobrego dnia Ci życzę... :wit
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zdjęcia zimy przepiękne. Szczególnie podobały mi się lodowe drzewa, ale to dlatego, że mnie taki fenomen ominął. Od razu mroziło.
Temperatury wreszcie zelżały. Kiedy dziś rano zobaczyłam -8, to się ucieszyłam, że tak ciepło :D Od dłuższego czasu było po -20, ale na szczęście nie niżej. To nie tragedia.
Wśród moich kotów tylko jeden jest wybitnie mało ruchliwy-Hamlet. Nawet bawi się na leżąco ;:306 Natomiast starsze kocice i mały Szkodnik biegają ochoczo za kulką z papieru czy sznureczkiem.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Fajnie że się odezwałeś ,zdjęcia urokliwe ale masz rację niech zima sobie juz idzie my zielonego chcemy ;:65
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Michał no nareszcie witaj :wit :wit
Ale u Ciebie pięknie ;:333 Cudne zdjęcia ;:215
Przykro że miałeś awarię :( ale jak Cię nie zasypało całkiem to dobrze :D
Zapowiadają ocieplenie , zresztą już dzisiaj było cieplej - to cieszy ;:138
Oby do wiosny
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Piękne oblodzone zdjęcia ! U nas nie było takich lodowych, pięknych efektów ;:185
Koty szaleją i psocą, zwykle obydwa razem, więc i zniszczeń więcej :wink: Wspaniale bawią się różnego rodzaju brzęczącymi piłeczkami, które zawzięcie gonią po całym domu. Ale w braku takowych /gdy wszystkie już wturlają pod meble/ zastępują je orzechy lub szyszki, które przynoszę do podpałki w kominku.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”