O, i to mi sie podoba, tak trzymajcie!

Potem pokażę moje hortensje (całe dwie) i oczekuje takiego samego odzewu
Lisico, dzięki, wiesz, ja jestem ekscentryczną indywidualistką i choć w literaturze i filmie tacy są zwykle także złośliwymi odludkami, to ja nawet względnie dobrze toleruje ludzi i naogół nie działam na ich niekorzyść

W mlodości, gdy pojęłam wstepnie , jak wyglada ten świat, mialam dwa wyjścia, albo znienawidzić go albo starać sie mu pomóc

Nienawidzić jest stosunkowo łatwo, a pomagać trudno, a ja tam łatwizny nie lubię, no to pomyślałam, że będe próbowała pomagać

Jak to sie udaje, to ja pominę

ale "robimy, co możemy"

A serio, to własciwie mam po dziurki w nosie tematu borelki, wiadomo dlaczego, i najchetniej po prostu wyleczyłabym sie i zapomniała na zawsze, że to sie zdarzyło (o ile nie wróci

), ale wiedząc, że są inni, którzy się męczą lub będą męczyć - nie mogę tak zrobić. Jedność wszystkich istot jest oczywista, losy innych są moimi losami, moje losy są losami świata... ... ...Yyy ...dobra juz konczę
Co do faktów prostszych, to wczoraj byłam na kolejnej wizycie u mojej pani doktor od boreliozy. Pani doktor "pochwaliła". że przez dwa tygodnie czułam sie lepiej, ale zanim zdążyłam powtórnie otworzyć usta, zapytała: "A teraz juz czuje sie pani znów gorzej, prawda?" Przytaknęłam, a Ona na to: "Doskonale! Czyli wszystko idzie tak jak powinno. Bardzo sie cieszę!"

No i to sa realia leczenia borelki

Tu nie ma tak, że jak juz ci sie ciut poprawi, to bedzie ci sie juz tylko poprawiać. Nie, tu jest "cyrk", raz lepiej, raz gorzej i tak w kólko, aż w końcu ten cykl zanika, ale jak podkreslała doktor, nie da sie przewidzieć, kiedy to nastąpi. I dlatego lekarz "cieszy się", gdy pacjent znów źle się czuje

Dostałam gruby plik recept i skierowanie na wlewy dożylne. Będzie sie działo
No, skoro jest watek o boreliozie, to teraz pójdę tam, zobaczę, czy ktoś zajrzał i cos napiszę ku pokrzepieniu
Żeby nie bylo, że znów tylko borelka i borelka

to moje białe lilie:

One nie są brudne, one maja na płatkach takie kropeczki brązowe