Agatko ? cieszę się, że uśmiechnięty Klonik rozbawił cię

Poszłam za Twoją radą i przestawiłam go na zachodnie okno - do tej pory stał na komodzie trochę oddalonej od okna. Może jeszcze zobaczę jego kwiatuszki....

Chociaż na samym początku stał na oknie wschodnim i wówczas jeden pączek kwiatowy sie pokazał ale, że przyszły bardzo upalne i słoneczne dni, paczek zżółknął i odpadł
Co do buszu, to zgadzam się z Tobą, jeszcze trochę a meczetą będą sobie w domu torować drogę
Chociaż mam jeszcze parę takich miejsc, gdzie nie mogę dopasować żadnej roślinki, więc mam jeszcze jakieś pole do popisu
Żyworódkę to ja znam, wiem, ze z niej to istna maszyna do produkcji ?maluchów?. No cóż, musiałam mieć coś Frankowego. Jak juz będzie światowej klasy rolniko-ogrodnikiem, to będę mogła się pochwalić, że mam jedną z pierwszych hodowanych przez niego roślinek....

a że żyworódka... najwyżej będę z haczką biegać po doniczkach....
A Twój parapecik jest piękny bo ma to coś... pewnie trochę Twojego serca...

i te kolory... juz kilkakrotnie zauważyłam, że Twoje upodobania kolorystyczne są bardzo zbliżone do moich. Skoro nawet kolorem skrzynki z petuniami potrafiłam się zachwycać, to znaczy, że pod tym względem jesteśmy podobne....
Agatko ? ucałowałam Klonika od ciebie na dobranoc.

Myślę, że nowe miejsce będzie mu służyło

Pozdrowionka
Kasiu ? a Reo niech sobie rośnie.... jak zabraknie doniczek i puszek to jeszcze mam stare wiadro w piwnicy...

ale potem to właściwie juz nic....

bo dwa duże kotły wywiozłam ostatnio na złom.... ale to chyba aż tak nie rośnie...co...
A te puszki ?tej firmy? naprawdę mają ładny kształt i tylko mogę sobie wyobrazić jak ładnie w nich wyglądają fiołki... Zapisuję sobie ten pomysł, kiedyś go na pewno zrealizuję. Dziękuję Kasiu za podpowiedź
Wszystkie moje chciejstwa trafiły już do mnie oprócz jednego ? żółtego Epifilium ? którego nadal poszukuję
Jak na razie nie zamierzam powiększać swojej roślinnej menażerii - wystarczy

Aczkolwiek dziś pokażę swój nowy nabytek ..... no co

.... znajomi chcieli wyrzucić.... to wzięłam, bo przecież piękna z niej Dracenka, zreszta sami zobaczcie :
No, może nie jest aż
tak piękna ale jeszcze wypięknieje !!!
Dobranoc